АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 12)

• 42 379
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Уф, счупи ми се зъб. Защо не може малко спокойствие без лекари?

# 571
До преди да забременея не знаех какво са крампи в прасците, но за сметка на това пръстите на краката много често ми се схващаха. С тях не намерих лек, но сега след като забременях и се почна с тези прословути крампи в прасците, единственото което ми помага е както каза червенокоска, ставам веднага и се отпускам на крака си, минава ми веднага.
Тази нощ не стига че сънувах някакъв ужасен сън, ами и прасеца ми се схващаше на няколко пъти и се събуждах с паника 😃, но ставах възможно най- бързо и се оправях.
Момичета, да ви се похваля, най- накрая спалнята е готова. Боядисахме двете стени където е кошарата  в бебешко розово, обърнахме нашата спалня и сега остава само коридора. Много съм доволна, качвам снимка, но нямаше слънце днес и не се вижда много добре.

Много е хубаво. Моята сгъваемата кошара има същия повивалник отгоре, обаче ми пречеше и съм го махнала.

# 572
Джой, така няма ли твоите деца да се сърдят че са с «чужда фамилия» 😂 Иначе преди ‘90 е имало други правила за фамилиите. Проучете сега на място в общината. Братовчедка ми искаше също да прави разни манипулации с имената, понеже зетя е чужденец, ама не и се получи, та се наложи да запише детето с хилядата имена, понеже мъжът и е от латинска Америка 😂

За стерилизация в болницата, вижте таблетки за студена стерилизация на Милтън, не зеам дали ги продават в Бг, но аз мисля да купя по принцип. В болницата не знам дали ще ми трябват, понеже ще прекарам макс 1ден там и бебето ще е с мен, но мисля, че за път например са много удобни.

Сега говорих с приятелка в САЩ, тя ми показа мерцедеса на помпите при тях, сланаш в сутиена и си правиш каквото искаш 😂 Ако на някой се чуди къде да си изхарчи парите  или е решил да продава кърма 😂

Вещица, моята приятелка/ позната/колежка с която имаме 6 сед разлика си купи такава помпа преди няколко дни. Нямам търпение да каже отзив....
Аз леко се чудя и на моменти започвам да дразня с показността й, и се очертава наистина съмвсем сама да си остана или да се абстрахирам, за да има малчо с кой да си играе Grinning
На всяка моя покупка съм посечена от нея, какво тя е взела от къде и колко пари.
Решила е с един пазар да гледа две бебета, добре няма лошо всеки има разбирания и приоритети и цели, но трябва ли така. "защо си купуваш дрехи от George на детето, ето ти качество" и ми изпраща сайта на zipster, 60£ - 3 бр бодита. Как може с една количка, нямала да стане мойта работа, тя е поръчала 3 до тук. Bouncer 200£.
Върха беше с пералнята ми "боклук", защото е LG, а не AEG.
На моменти си позволих да се замисля, наистина ли купувам евтини неща за детето ми, но много бързо преустанових тези мисли. От нищо, никога няма да е лишен, и най вече ще разбере с каква помпа се смуча, или колко му струва бодито дето след седмици няма да носи.
Всеки според възможностите. А и аз нямам намерение да събирам в кашони и да гледам с една и съща хавлия и пижама две деца. Като дойде ще си му купя пак ново.
Аз купувам и следя всичко в маркетплейс, за да избегна НЯКОИ от тея ненужни разходи. Вчера имахме спор даже дали ще намеря в George чувалчета 0.5-1tog, е намерих си... 3 месеца да спинка човече в тях, докато стане зима. И голяма работа, че са от George за 25£. А не от John lewis за 100£...... Оффф Grinning

# 573
  • София
Дете се гледа с две и двеста. За какво са му скъпи дрехи, които се носят по месец? Люлката с разлика от по 300-400лв/паунда върши същата работа. И количката ще вози ако не еднакво, то почти.
Когато родих баткото, нямахме нищо. Не живеехме сами, аз бях студентка и нямах доказуем стаж (работех без трудов договор), съответно и не получавах майчинство. Оправихме ли се? Оправихме се. И детето ми не е било лишено от нищо.
Демонстрацията на финансова обезпеченост за мен е проява на липса на възпитание. Да парадираш с пари, при положение, че обикновените хора сме такива малки дребни душици..

# 574
Абсолютно е така Неизвестна16, просто малко покрай бременността вече и притеснения и напрежението, започнах да й се дразня, но бързо влизам в релси.
И когато се опитваш всичко да е хубаво, да е готово, да е Новичко, радваш му се, и в един момент, "Ама то може и по хубаво, може и повече, достатъчно ли е, удобно ли е, качествено ли е, сгреших ли сега"...
Всеки да гледа себе си, като така е преценила така да е. Аз уважавам абсолютно за всичко, мнението на абсолютно всеки, защото за него има причина да е така, и за да е стигнал до него нещо го е накарало и предизвикало. Но когато се набива в очите, вече на моменти мисля нарочно, и дразни.

Милото, как си? Hug
Скоро не съм виждала нещичко, за теб и бебка, дано всичко е наред?

# 575
  • Велико Търново
bolibon , благодаря 😊 , на живо е още по- хубаво, поне цветовете се виждат реално 😃😃. Иначе предполагам че повивалника няма да ми е удобен там, сложихме всичко за снимката, а като се роди ще видим как ще е. Тази играчка не съм сигурна изобщо дали да я оставям, поне бях гледала някъде че не било хубаво с тези въртящи се играчки.

Magic , някои хора така избиват комплекси, с парадурането си какво могат да си позволят, какво са си купили и т.н.т. То предполагам че повечето ако решим можем да купим "най- доброто" на децата си, но тук опира вече до практичност. Все пак тези дрешки няма да му ставам след някоя седмица, а следващото бебче може да е противоположния пол. Иначе хора всякакви, предполагам че не е готино постоянно само това да ти се повтаря. Една приятелка има същия проблем с позната, но вече не и обръща внимание и само и казва "ами браво, радвам се за вас" 😃.

# 576
И аз имах крампи, гинеколога ми каза, че организма ми казва, че има нужда от повече магнезий и ми увеличи дозата... Иначе аз и преди да забременея, като се схващах си взимах магнезий да пия.

Magic, aз не мисля, че бих я изтърпяла тази твоя приятелка, от години избягвам хора, които ме натоварват, имам малко приятели, но пък се чувствам добре.

# 577
Всеки иска най-доброто за децата си и е ясно, че става дума за най-доброто според възможностите му. За определен вид покупки няма нужда да се харчат много пари, а за други - качеството е от съществено значение. Виждала съм всякакви хора. И такива, които нямат никакви възможности, но правят пиршества по поводи за показност и такива, които за себе си купуват маркови дрехи, а за децата си най-евтиното на пазара. Светът е шарен. Затова и няма смисъл от акъли. Съветът да купиш нещо по-скъпо и качествено и съветът да не купуваш, защото бързо ще ги износи за мен са еднакво досадни.

# 578
  • Бургас / Славейков
И аз исках да питам за Милото.Всичко надявам се да е наред.А за въпросната приятелка.Ми всеки да си гледа детето както намери за добре.И с много и с малко ще ги изгледаме.За мен е напълно излишно да купувам маркови дрехи на толкова малко дете ,което ще ги сложи по 2пъти и после ще ги прибирам в кашоните .

# 579
Меджик, кажи на твоята приятелка, че е смотла. Пералнята и всичката техника трябва да е Miele, всичко друго е за бедняци 😂😂😂

Иначе това е наша много балканска черта с живеенето над стандарта, много ярък пример са пилинцата от Монако. Сигурно всеки от нас познава по някое бледо подобие, а аз имам честта да познавам Нинка от ученическите години още 😂
Аз съм на мнение, че всеки се простира според чергата, за мен е безмислено да дам £250 за помпа. Имам си лимит £100. Ако живях като моята приятелка в САЩ с 6 седмици майчинство и бях такава кариеристка като нея, щях да я купя. Слагам в пазвата и отивам на съвещание 😂 Бебето е в ясла в същата сграда, млякото го доставя за 2мин. Тя тия пари за помпаиа ги изкарва за по-малко от един ден на тази работа.
Имала съм колежка, която се цедеше с ръчна помпа на работа, защото и беше финансово много важно да се върне на работа 3 месеца след раждането. Е, и нейното бебе оцеля 😀

Аз от такива хора, които дават съвети и оценки се абстрахирам моментално. По-добре детето ми да си играе само с кучето, от колкото да копира лош пример и навици.
Пък и както и да си гледаме децата, все ще има за какво да си поговорят с психолога, като порастнат 😉

# 580
Тази Нинка и тогава ли е била същото хахо?

За мен има едно единствено нещо, от което не бива да се пести и това е столчето за кола. За всичко останало има добри алтернативи във всякакви ценови класове.

# 581
Хареса ми това за кучето, Вещица и това за пералнята си помислих в първия момент си казах "брей брей" после се усетих, че може и още Grinning
Тя и моята приятелка идва след години живот в Дубай. Не че сега не бъркаме заедно мляко в една фабрика за едни и същи пари.
Ние скоро се запознахме с тези звезди от Монако Grinning не гледаме много телевизия, но доста доста се доближават до ситуацията около мен Grinning

Утре на обяд отивам на "бонус" скана, дано да видим малчо по хубаво. Ако не, здрав да е само. На 4ти юли последен скан и дата ще ми кажат.
Спокойна вечер момичета, и колкото се може повече и удобно да спите GrinningHug

# 582
Амели, няма да изпадам в подробности, но като цяло не е мръднала. И не се превзема, тя си е такава, ценностната система и е такава.
Тези даамата са приувеличен образ на 80% от балканците в чужбина, наистина.

Руските народи пък ми прави впечатление, че все се прибедняват. Изкарват много пари, но ако ги питаш, все е лошо положението и карат на хляб и вода. Много як пример ми беше една позната я виждам с супер як велосипед и викам «ооо, честито, нов ли е». Тя отговаря «на един приятел, даде да покарам» и така вече 2 години го кара.

Тук се запознах с една баба аристократка на 75 години, разхождаме кучетата в един парк. Има замък жената и е с титла, но си пазарува в чарити шоп (втора употреба разбирайте, но благотворително). Прави го защото било екологично и с кауза. Иначе само едната гума на нейната кола струва колкото цялата моя 😂

Та всички сме луди до някаква степен, важното е да намерим други такива безумци с които да ни е приятно да си прекарваме времето.

# 583
Ох мамчета много лошо стана вече с туя киселини,в 34г с съм и е ужас,не се спи,иначе съм взела да оправям и аз,незнам по-тежко ще става 😩

# 584
  • София
И аз към клуба на неспящите. Събуди ме малкото зверче, както и да легна почва да ме подбутва, не се спи така. И главата ме заболя вече. Но пък си намерих занимание, гледам рецепти, че откакто съм болничен само готвя и пека някакви неща 🤣

Общи условия

Активация на акаунт