Томболи, игри, конкурси и подаръци, анкети (тема 123 - юни 2022)

• 98 925
  • 1 291
  •   1
Отговори
# 540
В големите магазини, където има уреди за проверка на цената, излиза името на продукта, както ще е на касовата бележка. Спестява главоболия.

# 541
  • Лясковец
Мен най-много ме дразнят Милка. Още може на КБ да пише разни и отзад с печат да ти напишат, че си купил Милка. В кой век живеят? Вече във всички магазини си пише какво купуваш. Така стават много шашми.
Не съм съгласна с теб,майка ми живее на село с 2 магазина където не изписват продуктите,това означава ли,че и е забранено да участва,аз живея в малък град,до мен има доста голям магазин тип левче и също няма името на продукта,има и няколко гаражчета също така.В провинцията все още се издават  такъв тип касови бележки,ако всяка една игра няма опция за подобно включване,за мен това си е дискриминация.Питала съм в дадена игра и са ми поставяли условие да снимам с касовата и продукта или да предам опаковките,вярно,че пак може да се прави измама,но това вече зависи от самия човек,дори и да пише името на продукта пак не е гаранция,че няма да се регистрира на цялото семейство.Има много варианти за измама,стига да искаш да го правиш.Въпросът е принципен.

# 542
И в София има такива магазини, под блока имаме два такива. Бележката трябва да е подпечатана, а не всеки е съгласен да сложи печат. А че една бележка се регистрира с различни вариации и с всички цифри на бележката, букви, О вместо нула, интервали и т.н., сме го виждали. Но им минават номерата и си получават наградите.

# 543
Мариета Илиева и аз живея в малък град, но знам в кои магазини изписват имената на продуктите и пазарувам от там, когато е за игра.
Но знам и къде нарочно чукат на разни и веднага слагат печат отзад, пък ти си го ползвай, както намериш за добре. Както и знам продавачки, които знаят номера на следващата бележка, играят с него и ако спечели я пускат със съответния продукт. Варианти много за злоупотреби, но трябва да се ограничат, колко може повече.

# 544
Абе, ако направят всяка игра с качване на снимка на бележката + кода на бележката да се вписва, после при теглене много лесно се проверява дали данните съвпадат и чак тогава се изпраща награда, а и след това даже няма да е нужно да се предава касовата бележка, въпреки че някъде ги искат, може би се отчитат с тях. И дори не е нужно да се валидира всяка бележка, а може да се преглеждат само онези на спечелилите.
Но да, аз също като пазарувам за игра, гледам да купувам само от магазини, които имат вписани продуктитовите наименования. И да, хората, пазаруващи от малки магазинчета са прецакани. Но както въведоха да се издава касов бон навсякъде, да бяха въвели да се изписва и продукта навсякъде, защото по този начин човек може да докаже какво точно е купил, ако иска да направи рекламация.

# 545
Купих чеснов сос от Била от Хейнз за играта и там го няма името.

# 546
  • при късмета
Абе, ако направят всяка игра с качване на снимка на бележката + кода на бележката да се вписва, после при теглене много лесно се проверява дали данните съвпадат и чак тогава се изпраща награда, а и след това даже няма да е нужно да се предава касовата бележка, въпреки че някъде ги искат, може би се отчитат с тях. И дори не е нужно да се валидира всяка бележка, а може да се преглеждат само онези на спечелилите.
Но да, аз също като пазарувам за игра, гледам да купувам само от магазини, които имат вписани продуктитовите наименования. И да, хората, пазаруващи от малки магазинчета са прецакани. Но както въведоха да се издава касов бон навсякъде, да бяха въвели да се изписва и продукта навсякъде, защото по този начин човек може да докаже какво точно е купил, ако иска да направи рекламация.
Дори и така, ако няколко човека са регистрирали една и съща бележка и всички спечелят, при проверка всеки ще е редовен и ще си получат наградите, ако не искат физически бележката с/у получаване на наградата. Абсолютно задължително е да се предава код или бележка за получаване на награда и престанаха да го изискват само агенциите, които помагат на бабиера Руска и сие и въведоха тази порочна практика

# 547
Дори и така, ако няколко човека са регистрирали една и съща бележка и всички спечелят, при проверка всеки ще е редовен и ще си получат наградите, ако не искат физически бележката с/у получаване на наградата. Абсолютно задължително е да се предава код или бележка за получаване на награда и престанаха да го изискват само агенциите, които помагат на бабиера Руска и сие и въведоха тази порочна практика
Ако заедно със снимката се въвежда и кода на бележката, този код не би го допуснала системата да бъде регистриран отново. И не да се регват първи или последни цифри, а да съвпада от началото до края. Но пък ние сме толкова изобретателни в мошенгиите, че може и на това да му измислим врътката. Grinning

# 548
  • при късмета
Повечето системи допускат един и същи код, но на различни телефони или имейли. Всеизвестно е например за бележките на Била, че често се повтарят на различни участници, защото на техните бележки номерата започват от начало всеки ден. Имала съм бележка от там с номер 17, нямаше регистриране, къде ли не писах.
Попадала съм на бележки от 2 различни магазина (квартални) с един и същи номер, различна само датата, а номера беше 6 цифрен. Вероятността един и същи човек да попадне на такива бележки е нищожна, но при фискализирани милиони устройства в цялата страна, вероятността двама човека да попаднат на един и същи номер бележка, от различни обекти, никак не е малка. А за системата водещото за идентификация на участник е имейл или телефон, а не номер на бележката и по тази причина много системи го допускат. Не всички разбира се, но повечето

# 549
Повечето системи допускат един и същи код, но на различни телефони или имейли. Всеизвестно е например за бележките на Била, че често се повтарят на различни участници, защото на техните бележки номерата започват от начало всеки ден. Имала съм бележка от там с номер 17, нямаше регистриране, къде ли не писах.
Попадала съм на бележки от 2 различни магазина (квартални) с един и същи номер, различна само датата, а номера беше 6 цифрен. Вероятността един и същи човек да попадне на такива бележки е нищожна, но при фискализирани милиони устройства в цялата страна, вероятността двама човека да попаднат на един и същи номер бележка, от различни обекти, никак не е малка. А за системата водещото за идентификация на участник е имейл или телефон, а не номер на бележката и по тази причина много системи го допускат. Не всички разбира се, но повечето
Това не го знаех, смятах, че щом системата иска въвеждане на кода, не би допуснала същия код отново.

# 550
  • при късмета
Ако са кодове от продукти, не ги допуска. Но когато е бележка, нещата стоят по различен начин. Затова и повечето започнаха да правят игрите с бележки и да не си оскъпяват провеждането с печатане на други опаковки специално за играта. И както и да го направят, основния проблем в измамите си остават агенциите.
Преди и Милка и Морени и още много организатори пускаха кодове на самите продукти. Няма как да предадеш 2 опаковки с един и същи код, а бележки може. Но и тогава, например в играта на сникърс за пътуване да Бразилия и среща с Пеле, само 3 бяха големите награди и ги спечелиха сина и дъщерята на Руска и техен братовчед или близък. Каква е вероятността?

# 551
Скрит текст:
Добре де, аз не си го представям как точно ще стане да вземеш чужда бележка, нали си пишем номера на КБ, дата и т.н. Какъв е шанса всичко да съвпада. 🤷♀
Твърде сложно ми се струва, че да взема да го мисля. Явно са го измислили вече. Много жалко за всички други, които участваме честно, вдигаме продажбите, че си и плащаме мечтания подарък в един момент.
Като стана дума за мечтан подарък, има ли игра на фраер някъде? 🫣
Все още има тук-там игри, в които не се изискват номера или снимки на бележки, но пък ги изискват след като си спечелил. Няма да е лошо и тях да променят, защото по този начин с една бележка могат да участват доста хора.

Като стана въпрос за касови бележки, пазите ли ги след като изтеглят вече печелившите и стане ясно, че не сте сред тях и колко време? Възможно ли е след време да се окаже някой резерва без да знае, но да си е затрил вече бележката? Аз лично имам все още бележки от доста стари игри, минали са сигурно 5-6 месеца.
На мен ми се обадиха, че печеля бижута, 3 месеца след като бяха изтеглили печелившите - била съм резерва. Голямо ровене падна докато намеря бележката за покупка на превръзки Дискрийт. За щастие, не я бях изхвърлила, но иначе ги разчиствам - 5 КБ за покупка на Персил, например. Дано всички да са си получили робота-прахосмукачка и да не ме потърсят като резерва Simple Smile.

# 552
Два пъти са ме изтегляли при хвърлена бележка и двата пъти имах снимка,но не съм злоупотребявала.Нямаше да ми е "сладка" наградата.Едната беше коледния пуловер на нутела,другата термочанта на памперс.Играеше се седмица за седмица и бях изхвърлила бележките.В нутела се оказа че важали за целия период,аз съм запомнила грешно,а в памперс бях резерва изтеглена две седмици след играта.Всеки път като ги ползвах,щях да зная че са нечестно спечелени затова предпочетох да не се излагам.За тази година имам три награди само,но най- голямата се роди преди два месеца 💚.

# 553
Два пъти са ме изтегляли при хвърлена бележка и двата пъти имах снимка,но не съм злоупотребявала.Нямаше да ми е "сладка" наградата.Едната беше коледния пуловер на нутела,другата термочанта на памперс.Играеше се седмица за седмица и бях изхвърлила бележките.В нутела се оказа че важали за целия период,аз съм запомнила грешно,а в памперс бях резерва изтеглена две седмици след играта.Всеки път като ги ползвах,щях да зная че са нечестно спечелени затова предпочетох да не се излагам.За тази година имам три награди само,но най- голямата се роди преди два месеца 💚.

И аз така...мечтаех за разни награди,ядосвах се,обаче осъзнах,че моята награда ще се появи в идния месец! 💙🤰

# 554
  • В страната на бурите
Влизам с въпрос за Софиямел - пазят ли се опаковките с кодовете на брашната? Искат ли ги от получаващите награда? (не съм спечелила, обаче са много неудобни за съхранение тези празни брашнени опаковки)...

Общи условия

Активация на акаунт