Преместване в професионална гимназия от езикова

• 1 490
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
  • София
извинявам се.
Имаш шансове в такъв случай

# 16
извинявам се.
Имаш шансове в такъв случай
Не сме се разбрали😂Аз съм в гимназия с най-нисок бал в града, но искам да се преместя и в такъв случай по кои предмети имам изпит и от значение ли е дипломата

# 17
  • София
Само и единствено училището може да ви даде информацията. Хващате се под ръчичка са някой от родителите и отивате да питате - по кои предмети какво трябва да се покрие като материал, от кои учебници и какви документи се подават. В момента си непълнолетно лице нямаш 16 години и родителите ти трябва да поемат нещата.

# 18
Само и единствено училището може да ви даде информацията. Хващате се под ръчичка са някой от родителите и отивате да питате - по кои предмети какво трябва да се покрие като материал, от кои учебници и какви документи се подават. В момента си непълнолетно лице нямаш 16 години и родителите ти трябва да поемат нещата.
Добре, благодаря за помощта!

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 19:41 от Ивелина Добрева

# 19
След като приключи учебната година, ако все още има налични свободни места в желаната паралелка, отивате с родител в професионалната гимназия и подавате заявление. До три работни дни ще ви потвърдят дали е преместването е възможно ( може например да има повече кандидати и да се наложи някакво класиране). Ще си изискат по служебен път удостоверението за преместване. Трябва да го получат до пет работни дни. После ще пуснат заповед с условията за преместване, а родител ще трябва да подпише декларация за информирано съгласие относно различията в учебния план в приемащото училище и необходимите приравнителни изпити, ако има такива.
Тоест. Намираш твоя учебен план и учебния план на паралелката, в която искаш да се преместиш. Сравняваш ги в частта задължителни и избираеми учебни часове. Факултативните не те интересуват. Там, където няма съвпадение, ще държиш приравнителен изпит. Няма да е лесно, но пък не е и невъзможно.

# 20
  • София
По български отсега виждам грешки. Как се членуват съществителните имена в женски род, завършващи на Щ? И как се пише "попринцип" - слято или разделено?

# 21
След като приключи учебната година, ако все още има налични свободни места в желаната паралелка, отивате с родител в професионалната гимназия и подавате заявление. До три работни дни ще ви потвърдят дали е преместването е възможно ( може например да има повече кандидати и да се наложи някакво класиране). Ще си изискат по служебен път удостоверението за преместване. Трябва да го получат до пет работни дни. После ще пуснат заповед с условията за преместване, а родител ще трябва да подпише декларация за информирано съгласие относно различията в учебния план в приемащото училище и необходимите приравнителни изпити, ако има такива.
Тоест. Намираш твоя учебен план и учебния план на паралелката, в която искаш да се преместиш. Сравняваш ги в частта задължителни и избираеми учебни часове. Факултативните не те интересуват. Там, където няма съвпадение, ще държиш приравнителен изпит. Няма да е лесно, но пък не е и невъзможно.
Наистина ми помогнахте, благдаря!

# 22
Всички професионални гимназии и паралелки в 8 клас изучават ЗБУТ. Не е трудно, правила за полагане на труд. Освен това, вече според специалността, други предмети. Но едва ли повече от още 1.
Важно е изборът да е обмислен и от сърце.

# 23
Всички професионални гимназии и паралелки в 8 клас изучават ЗБУТ. Не е трудно, правила за полагане на труд. Освен това, вече според специалността, други предмети. Но едва ли повече от още 1.
Важно е изборът да е обмислен и от сърце.
Изборът беше направен преди години, но почти никой не беше съгласен с мен. Добре че някой от родителите ми разбра какво мисля, дори и късно и ме подкрепи, а относно предметите те са имали география,история,физика,химия и ако не се лъжа Предприемачество.Другите предмети които имат аз съм ги учила.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 21:50 от Ивелина Добрева

# 24
И БЗО.
Светкавица, ЗБУТ не е ли в девети клас?

# 25
И БЗО.
Светкавица, ЗБУТ не е ли в девети клас?
Да в 9 клас е

# 26
Имам спомен за 8 клас при сина ми, но не съм сигурна. Всъщност, май в 8 клас Предприемачество , 9-ЗБУТ, 10-икономика са общите проф предмети, специфичните са според специалността.

Общи условия

Активация на акаунт