Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 64 493
  • 664
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Много благодаря

# 211
  • Варна
И аз съм оше в търсене на приятния свежак за сина ми.
*Хром много харесва, вече 2 пъти го е имал
*Имаме мостра на Ерос - намира го за обикновен и ретро
*Експлорър има и харесва, скор свършва
* Сякаш хареса на блотер Фантом на П.Р, но не мога да го вкарам в магазин да тества
*Сега се сещам, че от свежите се хареса и бързо изпръска Issey Miyake - L'Eau d'Issey Sport
Чудя се дали да рискувам с  Ice Jimmy Choo или ABERCROMBIE & FITCH AUTHENTIC, обаче втория го дават че прилича на Експлорър, та..
За баща му в момента се чудя между:
Dior Fahrenheit EDT и TERRE D´HERMÈS EDT. За кой гласувате?

p.p Момчетата, пък и дамите могат ли да кажат нещо за Kenzo Homme Sport ? Имам хубави спомени, от един колега, който го ползваше, но минаха години...

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 00:42 от stenly

# 212
При последното ми посещение в Сефора 13 годишния ми син ми донесе блотер с Азаро Хром с блясък в окото, и каза, че го иска за лятото. А пробва доста неща. Явно не случайно е класика.

Фантом е ОК на блотер, но на кожа не. Никой от нас в последствие не го хареса.

За днес планирам Elie Saab Girl of Now Shine, за да съпоставя с вчерашния Sunshine. От първообраза и капка не ми е останала. Снощи без малко да поръчам новия GoN Lovely насляпо, но разумът надделя.

Едит: SOTD Girl of Now Shine

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 07:44 от Dez

# 213
На път съм да пусна една поръчка за тези две арабески, но ще изчакам да ми дадете отзиви. Някой ползвал ли е:
https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Entice-Her-11038.html
и
https://www.fragrantica.com/perfume/Afnan/La-Fleur-Bouquet-70707.html

Много ги похвали любима моя ютюбърка, а съм в настроение за поръчване сега в тези дъждовни дни.
Ще съм благодарна на тези, които са ги ползвали да споделят!

Иначе през последните дни и в дъжд, и в пек се опръсквам доволно с Mugler - Alien Eau Sublime и почти нищо не усещам. Нада, зеро! Имам го от миналото лято и тогава май се представи задоволително, но в юнското време е само свеж въздух. Ще изчакам юли и август и ще видя дали на морски влажен въздух се представя по-добре отколкото в суха и прашна София в полу-летен сезон.

# 214
  • The Evergreen State
Пореден дъждовен ден при нас но пролетта е във въздуха. Извадих Chloe Absolu, добре се съчета с деня и настроението ми. Вадя го рядко и всеки път му се радвам колко е хубав. Не успявам да се радвам на парфюмчетата които имам определено не ми трабват повече а има толкова други които харесвам и се чудя дали да купя. Парфюмни изкушения дебнат отвсякъде Smile, какво ще правя както е тръгнало незнам. Дано се уталожи малко тоя парфюмен глад дето ме е потгонил.

# 215
  • София
Athena тук е много заразно, в добрия смисъл на думата
Имах 1 парфюм и за 3м вече са 8 😊
Създават ми много настроение ❤️

# 216
  • София
Скрит текст:
И аз съм оше в търсене на приятния свежак за сина ми.
*Хром много харесва, вече 2 пъти го е имал
*Имаме мостра на Ерос - намира го за обикновен и ретро
*Експлорър има и харесва, скор свършва
* Сякаш хареса на блотер Фантом на П.Р, но не мога да го вкарам в магазин да тества
*Сега се сещам, че от свежите се хареса и бързо изпръска Issey Miyake - L'Eau d'Issey Sport
Чудя се дали да рискувам с  Ice Jimmy Choo или ABERCROMBIE & FITCH AUTHENTIC, обаче втория го дават че прилича на Експлорър, та..
За баща му в момента се чудя между:
Dior Fahrenheit EDT и TERRE D´HERMÈS EDT. За кой гласувате?

p.p Момчетата, пък и дамите могат ли да кажат нещо за Kenzo Homme Sport ? Имам хубави спомени, от един колега, който го ползваше, но минаха години...

stenly - Щом синът Ви има Експлорер, по-добре се спрете на Jimmy Choo Man Ice EDT.  Може да тествате също Azzaro Wanted Eau de Toilette, както и великолепния летен хит Mercedes-Benz Select Day, който все още може да се намери тук там тестер, като например в https://parfium.bg/mercedes-benz-select-day-parfyum-za-maje-bez- … d=36731578#p68037. Тук намигам на semelyna, нейните мъже ще бъдат очаровани от този живителен елексир за лято. Animal Heart Eyes Cat

А за любимия мъж на stenly - бих избрал TERRE D´HERMÈS EDT измежду тези два. Но бих препоръчал горещо чисто новото издание на Герлен:  GUERLAIN Homme / https://www.notino.bg/guerlain/homme-parfjumna-voda-za-mzhe/

За мен, всички нови формули в нови бутилки от познатите серии на Герлен са прекрасни!!!! Animal Heart Eyes Cat
И посочения, и любимя L'Instant de Guerlain Pour Homme EDP звучат по-добре, по-живи и модерни. Някак от Герлен са успели да поднесат познатото им звучене, но в по-вдъхновен и актуален вариант.

В миналата тема, Hermione Granger попита да ли сме срещали в България Gisada Ambassador Men  for men
Скрит текст:
Има го в Дъглас - тествах го на кожа - каквито и суперлативи да използвам, няма да са достатъчни! Страхотен, е най-малкото, което мога да кажа Cupid

Парфюм за деня: Vilhelm Parfumerie Poets of Berlin.
Песен за деня: Krasa Rosa - Kukushka (Extended Mix)

# 217
Добро утро,
добре действа това като има изкушаващи оферти, докато стифна до тях всичко да сте изкупили. Спестявам пари и не трупам количества. Което ако сте оставили някой и друг флакон е трудно постижимо, поне за мен Smiley
Днес се напръсках с Elie Saab Le Parfum, Dez, благодаря, че ме подсети за него. Не го усещам много както трябва, но е красив и много му приляга днешното време Simple Smile По- сапунен го усещам от преди, но ми харесва. Помня, че и преди бъга с обонянието ми този парфюм ми беше не толкова уау, но нещо ме караше да ходя да го тествам много пъти. И всеки път нещо ме връщаше към него, докато накрая не го купих. Хем не е нищо кой знае какво, хем ме привлича по някакъв начин.
Вчера пак надникнах в Дъглас и се оказа, че предния ден съм подушила флакона на друга Алегория, а съм я взела за новата Нероли. Та, тестерът на новата Нероли и ветивер е от мини- мостричка. Напръсках от него и Ерба Фреска. Последната е горчива и свежа трева за моя нос. Нероли-то е свежо и зелено, ухае на чисто и като улегне ми напомня на Нарцисо- Есенс. И двете бързо изчезнаха. Бих си взела Нероли-то, но имам Есенс, затова ще се въздържа.
Ще се възползвам от предложенията ви за тийнове...Моят сега пръска Мошино- черното мече, но много ме души, мухливо ми е и ми се струва тежък за него. Обаче мъжките парфюми почти всички ми миришат еднакво, та не съм критерий. Какво ще кажете вие, тежък ли е черния мечо за сезона и за младеж на 15г.?

# 218
За РД за 18-годишен какво бихте ме посъветвали: Carolina Herrera Bad Boy Le Parfum EDP или EDT? Често е споменавал, че го харесва, но искам да е изненада и няма да го питам за подробности. А е много вероятно и да не е  наясно какво е пробвал.

# 219
  • София
Soñadora - честно казано, не ми допадна особено Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Bianca. Не мога да кажа, че има нещо конкретно, което не ми допада или дразни, но и нищо особено и новаторско не откривам в него. Усещам го чист, сапунест, с водещи нотки на свежо пране. Може би за яки жеги би бил хубав избор.

Мари-ана - Carolina Herrera Bad Boy Le Parfum EDP или EDT за мен са напълно различни парфюми, въпреки че ги водят уж с разликата в концентрацията. EDT е по-лесно носимия и универсален, докато EDP е доста по-зрял, дори бих казал с нишов уклон. И двата са страхотни, всеки в своята посока. По-модерен и изкусителен за младите хора е Bad Boy EDT, докато EDP е по-подходящ за търсачите, за хора, които има изявени предпочитания към по-мрачните и несладки парфюми.
Ако не сте сигурна, по-добре се спрете на EDT.

# 220
Deetron, много точно го описа, точно така го възприемам и аз. С тази разлика, че на мен ми допада, просто имам други подобни.
Мари-ана, при това положение аз бих тествала двата и взела, това което на мен ми хареса повече за конкретния човек.

# 221
com/perfume/Afnan/La-Fleur-Bouquet-70707.html[/url]

Иначе през последните дни и в дъжд, и в пек се опръсквам доволно с Mugler - Alien Eau Sublime и почти нищо не усещам. Нада, зеро! Имам го от миналото лято и тогава май се представи задоволително, но в юнското време е само свеж въздух.
А пръскаш ли достатъчно пъти?
При мен трайността е 5-6 часа с 6 фъс. Тогава излиза и слънчевото тиаре в цялата си прелест. Иначе долавям повече жасмин с лимонов крем.
Останало ми е съвсем малко, и скоро ще видя дъно.
Скрит текст:
Поиграх си малко с шишенцата на Момичето на Сааб. Само 2те големи бутилки са пълни.

И това ме подсети да снимам актуалните ми бадеми. Странно е без Хипнотичната Отрова, но отдавна и се наситих.

Честно казано, не съм забелязала бадем в Долче, но го има в състава. Докато в "Мадленка" го няма в официалната пирамида, но е там, поне за моя нос.

# 222
com/perfume/Afnan/La-Fleur-Bouquet-70707.html[/url]

Иначе през последните дни и в дъжд, и в пек се опръсквам доволно с Mugler - Alien Eau Sublime и почти нищо не усещам. Нада, зеро! Имам го от миналото лято и тогава май се представи задоволително, но в юнското време е само свеж въздух.
А пръскаш ли достатъчно пъти?
При мен трайността е 5-6 часа с 6 фъс. Тогава излиза и слънчевото тиаре в цялата си прелест. Иначе долавям повече жасмин с лимонов крем.
Останало ми е съвсем малко, и скоро ще видя дъно.
Скрит текст:

Фъскам здраво аз - 6 -8 фъски! Но пък като се развие базата е толкова кремест и прекрасен, макар че е много близко до кожата. И на мен ми е преполовена бутилката и няма да си я хабя сега, ще чакам да се постопли и да замина край морето!

# 223
SOTD: Britney Spears Maui Fantasy - сладък и леко стипчив плодов коктейл. Идеален ми е за лятото.

# 224
  • Смолян
Отдавна Ви чета и сте ми толкова полезни, благодаря, че Ви има Sparkling Heart
Сега имам нужда от съвет, колебая се между тези два парфюма, пробвах ги, ХАРЕСВАТ МИ и двата, за мое нещастие, не мога да избера.
Искам да попитам ползвалите ги, за прожекцията и трайността на двата парфюма, дано поне това наклони везните към някой от тях.
https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Patchouli-d-Angkor-55736.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/California- … everie-25525.html

Общи условия

Активация на акаунт