Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 64 508
  • 664
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Пробвах Sì Passione Intense Giorgio Armani - разликата с Sì Passione е много малка, по-шампоанен е, но е дълготраен. За мен първообразът е много по-добър.
Пръснах и Sì Intense 2021 Giorgio Armani - не знам дали в Сефора им е бил читав тестера, но мирише много ретро и задушаващо. За сметка на това е шампион по трайност - мих си ръката 2 пъти; къпах се, за да се отърва от него, но  и след това кожата ми продължаваше да излъчва аромата.  
По повод на летен свеж мъжки парфюм - любимият ми е е Bvlgari Aqva Marine. Преди години IT-то беше дошъл в офиса да прави нещо по един компютър. Само се чудех какъв повод да си намеря, за да вляза в стаята при него и да вдишвам от това свежо ухание. Милен писа в другата тема, че спират цялата Aqva серия, та веднага поръчах резерва за ММ, 1 за рождения ден на племеника; и 1 за детето, нищо, че още е малък и не носи парфюми Grinning (знам ли, след някоя друга година може да почне да се пръска и той)

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 14:33 от Vesika

# 226
  • Sofia
Срещнах истински двойник на Делина, не просто нещо подобно. При паралелен тест може и да има нюанси разлика,  но ако не знаех кое е, бих се заклела, че е Делина. На който не му се плаща пълната цена за PDM спокойно може да си вземе 50 мл за 53 лв. Бяла ружа на Lerbolario.

# 227
  • София
Бихте ли ми казали дали е оригинален
Извинявайте за многото снимки

# 228
Арабските парфюми са си... арабски, те нямат ментета! 🙄

# 229
  • София
Станислава5642 дали наистина наподобява Amarige и усеща ли се акацията в Blue Lady? Би ли споделила, моля?

# 230
  • София
Приятелка, която е ползвала преди 20г същия каза че има някакъва промяна
Вчера се пръснах и не усетих акация, то не че много съм мислила, но... Утре ще пробвам пак

# 231
Промяна имат от едната до следващата партида и парфюми от известни, скъпи марки, та някой си парфюм, който е ползвал някой преди 20 години! Не е лошо да попрочетете темата, много неща ще ви станат ясни и няма да задавате нелепи въпроси.

# 232
Приятелка, която е ползвала преди 20г същия каза че има някакъва промяна
Вчера се пръснах и не усетих акация, то не че много съм мислила, но... Утре ще пробвам пак

промяната може да е в обонянието на приятелката или в парфюмната й памет освен в партидата
вместо да си вгорчавате живота с подозрения, пръскайте се с кеф

# 233

В миналата тема, Hermione Granger попита да ли сме срещали в България Gisada Ambassador Men  for men
Скрит текст:
Има го в Дъглас - тествах го на кожа - каквито и суперлативи да използвам, няма да са достатъчни! Страхотен, е най-малкото, което мога да кажа Cupid

И при нас го заредиха, но няма тестери Simple Smile уникален е аромата. Имаше мини в коледния календар на Дъглъс. От там го харесахме с мъжа ми. Имаше и дамско мини Ambassadora и той е мн хубав. Сега видях, че има и Ambassador дамски, който искам да тествам. Дано да се уредя с мостра.
Дъглас ми изпратиха 100 лв отстъпка, при покупка над 400 лв. Което си е оферта и трябва да се оползотвори. Simple Smile

# 234
  • Sofia
Намерих си днес в чантата една забравена мостра на Tubereuse Imperiale by BDK Parfums и за разлика от миналия път, когато я пробвах, този път ме отнесе Heart Кремообразна тропическа прелест, нежна сладка тубероза, иланг и ванилия, чудо някакво! Когато я пробвах първия път беше студено и ми хареса, но не и да я мисля въобще. Сега се изяви с цялата си прелест, особено във влагата днес. Прибрах си веднага едно 10 мл мини, да си имам Simple Smile

Някой пробва ли вече новото Narciso Cristal?

# 235
  • Варна
Deetron както винаги полезен и точен, благодаря!
Поръчах Terre d'Hermes на ЛМ. От години го отлагам, той го хареса още тогава от мостра. Има достатъчно ежедневни парфюми, този ще му е вечерен. Поне аз така си мисля, той си решава. ЛМ ползваше в миналото  V - Valentino. Благодарение на теб мисля, открихме заместителя на Rasasi, липсва леко елегантността на Валентино, но много му отива и скоро ще купувам 4 шише.
За тийна поръчах Ice Jummy Chooo. Ако прилича наистина на Версаче мен, ще се одобри.
Вчера млад колега беше с Ерос, взел го за 40 Е в самолет. Много добре му стоеше, на моя син, обаче не.
Ще си сложа в тест листата и новия мъжки Герлен. След като ММ се ужаси от Герлен Идеал ЕДП, спрях да ги заглеждам.
И по темата за Диор. Последната ми любов от тях е Rose'n Roses. https://www.fragrantica.ru/perfume/Dior/Miss-Dior-Rose-N-Roses-58562.html
Миналата година случайно я подуших и така ми влезе в главата, че не мирясах, докато не я купя. Това е нахална и искряща, звънка роза. Не мога да описвам, аз така я чувствам, но си я обожавам за лятото.

# 236
Здравейте ! Моля за мнение за Nishane Vain & Naive .

# 237
Денси , както винаги страхотна тема !

А на въпроса ,това е  една от любимите ми парфюмни къщи.Аз съм Диор момиче. Един от първите ми любимци и scinscent  дълго време беше J'adore Dior . Никога не оставам без него ,имам много неща от мейнстрийн  линията и някои от ексклузивите. Addict вечен любимец , непреходна класика / за мен / и без него не оставам.. Много  харесвам и J'adore Absolu ,  Miss Dior Cherie L'Eau Dior , Miss Dior Rose N'Roses Dior  , а наскоро придобих и един отдавна харесван парфюм Les Creations de Monsieur Dior Forever and Ever Dior  и  Dior Star Dior . Много женствени и класни парфюми ..

# 238
Днес случайно тествах два аромата, един стар мъжки DG light blue intense. На капачка  беше доста скучен, но една девойка го тества на кожа и ми се стори че на нея се усеща свежи и реалистичен грейпфрут, много ме изненада, определено унисекс аромат и прекрасен цитрус.
Днес пробвах и Tom ford metalique. Мисля това е един от малкото, които не харесвам. Има типичната фордовска база, но силно захаросана, комбинирано с нещо свежо и сякаш зеленчуково, което само по себе си е свежо, но отдолу има нещо друго много неприятно, нещо като саламура от туршия, което в комбинация със сладкото ми се стори направо отвратително. Добре че се изпари за около 30 минути...после за успокоение на нервите си сложих от Dia на Амуаж, чудесно се разкри в дъжда, толкова уютно и луксозно, Ухае ми на маминия крем за лице от някакъв детски спомен.

# 239
  • The Evergreen State
Покрай намаленията за Деня на бащата замислих се, Шанел никога не се предлагат с намаление. Като всеки средностатистически човек който надзърта за изгодна цена всеки път констатирам това със съжаление, но парадокс е че същевременно уважавам много Шанел именно заради това. Няма изненади при тях, любимият ти Шанелски парфюм няма да бъде спрян внезапно и може да бъде закупен по всяко време, от всяка точка на света на цената която има. Купиш ли Шанел имаш усещането за нещо специално, може би именно заради това. Може да е снобарско, но точно този имидж на нещо което остава скъпо дори и при намаленията които всички преследваме поддържа лукс идеята около бранда, лукс и намаления и изгодна покупка май не вървят ръка за ръка.

Допада ми и идеята че сравнително рядко излизат с нови парфюми. Остават встрани от тази луда надпревара която често оставя потребителя объркан и без дъх в опитите да следи всички новости.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 21:11 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт