Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 64 510
  • 664
  •   1
Отговори
# 240
Покрай намаленията за Деня на бащата замислих се, Шанел никога не се предлагат с намаление. Като всеки средностатистически човек който надзърта за изгодна цена всеки път констатирам това със съжаление, но парадокс е че същевременно уважавам много Шанел именно заради това. Няма изненади при тях, любимият ти Шанелски парфюм няма да бъде спрян внезапно и може да бъде закупен по всяко време, от всяка точка на света на цената която има. Купиш ли Шанел имаш усещането за нещо специално, може би именно заради това. Може да е снобарско, но точно този имидж на нещо което остава скъпо дори и при намаленията които всички преследваме поддържа лукс идеята около бранда, лукс и намаления и изгодна покупка май не вървят ръка за ръка.

В Интернет магазините има сякаш, но са рядко. Мисля че са богове на маркетинга Шанел, след като са Модна къща, а продават един и същи продукт почти 100 години....

# 241
Съвсем логично е, последните години доста други марки започнаха да изискват да НЕ се включват продуктите им в намаления, било то дрехи, чанти и др. Това ги придвижва в друга категория "лукс", който никога няма да е намален и продуктът си запазва стойността, дори при препродажда в бъдещето.

# 242
  • Габрово
С това влажно юнско време се губят сякаш парфюмите,нали?

Давайте свежи предложения -кои любими аромати  ще ползвате  за лятото?

# 243
С това влажно юнско време се губят сякаш парфюмите,нали?

Давайте свежи предложения -кои любими аромати  ще ползвате  за лятото?
Във влажното време ползвам всичко на Аткинсън, нали е английска марка, много им отива дъждовния юни Simple Smile цветните им аромати обичайно са леко сапунести, но сега във влажното това преминава в роса сякаш Simple Smile
Всякакви туберози също според мен са много хубави в дъжда.
Във влажно и при нас, с йодирания въздух край морето много хубаво се разкриват и бакара подобните аромати. Стават много меки и закръглени някак.
Друг аромат за влажно според мен би бил и бадемовия на reminiscence - heliotrope Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 20:59 от FBID506926992788781

# 244
Добро утро!
В дъжда някои аромати се държат чудно красиво.
Сутринта се парфюмирах с Agapi / Le Couvent
Top note: Mandora essence (хибрид между портокал и мандарина)
Heart note: Passion fruit accord & Essence of Ylang Ylang 
Base note: Essence of Clove & Ambroxan accord
Стои красиво и се усеща като цъфнали акации, липи, албиции и т.н. в дъжда
Харесва ми да нося в дъжд и Tubereuse Hédonie / Roger & Gallet и страхотната Florabotanica / Balenciaga

Да стане пак жега и вадя любимите:
Aqua Allegoria Mandarine Basilic / Guerlain (не е истина как протече това шише......)
Aqua Sacrae / Le Couvent (чай, хладни рози и едва доловима тубероза)
Inchnusa / Profumum Roma - сутрин рано като още не е дошла жегата е толкова зелен, красив и експресивен....
Figues & Agrumes / Lancôme - добре направен и приятен парфюм

и в Ателие 84 ми пръснаха нещо красиво, свежо, лятно и прелестно - нещо с непроизносимо име, което ще отида да си взема следващите дни. Лекичък и много красив аромат.

# 245
В дъжд харесвам Angel Muse EDP или нещо с пачули Simple Smile
Благодаря за подсказаката за Atkinsons. Въобще не се бях сетила..

# 246
Днес за моя ден-ден реших да разнося това, но не знам защо така бързо ми се губи:
Attar Collection - Azora

Много добре си ходи, ако пръсна отгоре Givenchy - Ange Ou Demon Le Secret

# 247
Narciso For Her обича влага.

# 248
Мускусните аромати се развиват по-добре във влажно време според моето усещане.

# 249
  • София
Къде в София могат да се пробват парфюми на Penhaligon's,  че не намирам инфо на първо четене?

# 250
Аз пък в тези дъждове открих, че Arpege Lanvin се превръща в чудо! Излъчва часове наред и е толкова прекрасен! Наблягам на него за трети път ❤️  Ще пробвам и Diva Ungaro как ще се държи.

Ева, честит рожден ден, по вода да ти върви! ☔😀🍀🎂🎁🎈

# 251
През дъждовния юни съм с тази Зара.
Чудесна е в дъжда

# 252
Eva ilkova, честит рожден ден! HugFlowers Four Leaf CloverFlowers RoseRibbonBalloonCakeTadaFlowers Tulip Бъди здрава и щастлива, а парфюмно - доволно имаща!
Днес, реших да пробвам Jo Malone Honeysuckle & Davana.
Ами, на тази влага го усетих много различен, но не по - малко красив.
На всички, желая хубав ден! Heart

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 16:05 от Magda Dimitrova

# 253
Днес в мокрото реших да пробвам една мостра на Estée Lauder Sensuous Stars, която ме чака отдавна. https://www.fragrantica.com/perfume/Estee-Lauder/Sensuous-Stars-69706.html
Много интересен аромат, не бих казала, че съм мирисала нещо подобно. Усещам го шипров с лавандула и отгоре сякаш много отчетливо плодовост и киселинност от сливата. Не знам дали бих купила пълен размер, особено с тези цени, но определено ще изпръскам мострата с кеф. 5-6 часа вече го усещам като се движа, а при мен всичко изчезва много бързо.
Някой има ли впечатления от други аромати от тази серия?

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 16:47 от Radincho

# 254
На мен Mon Guerlain (edp) ми харесва в по-хладно и дъждовно.
Иначе като вали най-много искам да ми мирише на La nuit Tresor.Не знам защо , просто нямам обяснение 🤣

Общи условия

Активация на акаунт