Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 64 517
  • 664
  •   1
Отговори
# 270
И аз пробвах Nerolia Vetiver, не е по мой вкус. Харесвам много повече други от Aqua Alegoria. Сигурно е нормално, цените на новите аромати да са толкова високи?! densi, сподели за новите си красоти на Chanel

# 271
  • Sofia
И аз тествах алегорията , както всичко с нероли ми мирише на сапун от свинска мас.

На мен ми мирише точно, като серията с петигрен на Ив Роше. И от нея ми става лошо… Но пък извади нечувана трайност, като за тази линия, на който му харесва, ще се радва дълго на аромата 👍

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 22:40 от cutesmallcat

# 272
Тествах новата Алегория Нероли Ветивер и очаквано като голяма фен на нероли много много ми хареса. Има си излъчване и трайност и е прекрасен за мен, но аз си имам такъв на Зара и няма да дам 202 лв. за този. Какъв кеф. Купих си други красоти на Шанел.
Коя Зара е това?

# 273
# 274
Някой има ли идея, защо когато гледам снимки на Paco Rabanne - Olympea (30мл), ми излизат три различни бутилки?

# 275
  • виртуално
30мл Olympea са с прозрачни капачки

# 276
Здравейте, търся аромат подобен на Versace Crystal noir. Това е парфюма, който единствен на моята кожа трае повече от 20 часа , най- плътен, интензивен и търся нещо подобно.

# 277
Подобен като аромат или подобен като трайност? За трайност никой не може да ти гарантира. Както сама казваш "на твоята кожа" издържа толкова, но на други не. Трябва да пробваш лично. Един от най-трайните, плътни, интензивни и шлейфови аромати от такъв тип, за мен е Angel Muse edp.

# 278
Дойде Coffee Addict Theodoros Kalotinis. На първо пръс е "уау". Невероятно кафе подсладено с карамел и лека ванилия. Бях чела, че е супер автентична кафе напитка и е вярно. Много съм доволна. Дано сега покаже хубаво развитие и трайност. За парите си е невероятно гурме попадение. Чист унисекс.
https://www.fragrantica.com/perfume/Theodoros-Kalotinis/Coffee-Addict-64660.html

# 279
Еха🎉, нямам търпение да го взема довечера! Densi, добре подгряваш с това описание! 🤗😀

# 280
Здравейте, момичета!

Някаква идея за тежък, плътен парфюм, който да не е сладък? Не, че не обичам сладости (сдобих се с Montale Vanilla Cake и много си го харесвам), но искам нещо по-различно, изискано и задължително супер шлейфово. Ако имате предложения ще съм Ви изключително благодарна!

# 281
Здравейте, момичета!

Някаква идея за тежък, плътен парфюм, който да не е сладък?
Нещо от типа на Chanel Coco EDP? Мисля, че амбровите парфюми отговарят на търсенето.

# 282
  • София
Densi, честит! Много е хубав, да. Трайността при мен е 6+ часа.
Парфюми на Диор имам няколко, все любими: Miss Dior EDP 2017, Cruise Collection Escale a Portofino, Joy, J'adore , който вече не нося, но пазя едно малко бутилче от сантимент. И последната ми диорска съвсем скорошна придобивка - Les Creations de Monsieur Forever and Ever Dior Heart Eyes
От мнооого време, почти три години, един парфюм не ми дава мира, а мненията за него са твърде противоречиви. Началото му за едни е прелестно, после става скучен и монотонен, за други е обратното - началото му е "всичко живо да умре", а после става красив и елегантен. А аз като едно магаре между 2 купи сено залитам ту към "няма да го отстрелвам на сляпо, най-вероятно няма да ми хареса" и "не, трябва да го имам, сигурно ще ми хареса, щом е любим на моята парфюмна гуру и по нейни описания съм намерила много любимци." Но като едно инатливо и срамежливо магаре отказвах да поискам проба. Дойде поредния ден, когато този, вече спрян, парфюм се появи  на добра цена и все пак усещането, че ще се харесаме, надделя. Казах си "Сега или никога" и го отстрелях смело. Принципно много съм ограничила покупките на сляпо, пробвам, тествам, поръчвам мостри - така си спестих доста греди и пари, но от време на време си позволявам тази тръпка от очакването на новото и непознатото. Пристигна. Отворих го, разгледах кутията и шишето, помирисах го - нищо (нов е, нали не е пръскан) и го оставих за по-нататък. Няколко дни само се гледахме с него: аз него - с голямо подозрение, той мен - високомерно и с намешка над моето мазохистично решение да видя колко дълго може любопитството ми да устиска и да отложа момента на истината. Издържах около седмица. Вчера сутринта се реших -  днес в офиса ще сме само 3-ма, кой в отпуск, кой хоум офис, кой по задачки, ако е греда, почти никой няма да задуша. Отварям кутията, погалвам красивото шише и плахо пръскам по веднъж на двете китки. Виждам звезди, искри и комети ........ Не, шегувам се, нищо такова не видях Grinning . Началото, ъъъх, не ми хареса изобщо - много ретро. Разочаровано си мисля: "жалко, шестото ми чувство ме подведе..." И след няколко минути чудото започва да се случва - времето започва да тече наобратно за наконтената баба и тя се превръща в красива, елегантна и изящна жена. Сяда на тоалетката си, взема луксозна пудра, потапя четката в нея и леко я потупва. Във въздуха се реят прашинки фина пудра, вятърът влиза през отворения прозорец, грабва ги и ги разпръсква навън в магнолиевата градина, в която има и розови храсти. Пачулито се спуска като нощ и обгръща градината. И тогава вече наистина има искри и звезди в очите ми. Красота. Не мога да спра да си душа китките - в офиса, навън. Чудя се кой кичур коса уж да оправя само и само китката ми да се отзове близо до лицето и да вдъхвам аромата. След острото и тежко начало се е трансформирал в женствен, сатенен, въздушен и лек. Не е монотонен - ту пикантният розов пипер изпъква, ту фината пудра и едно кремообразно усещане, ту магнолията и страхотното пачули. Появява се и муск, но чист и звънлив. Розите са там, но са копринени и росни и не са изявени, при мен танцът е на магнолия и пачули. Ту е хладен и свеж, ту е направо вкусен, на моменти се появява една много фина сладост. Разтапя ме от кеф. Все още не е the big love, но е едно много много голямо харесване и привличане. Мой е, въпреки няколко минутното неочарователно начало, и категорично няма да се разделя с него. Парфюм за вчера и днес:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 13:21 от Vesika

# 283
Здравейте, момичета!

Някаква идея за тежък, плътен парфюм, който да не е сладък? Не, че не обичам сладости (сдобих се с Montale Vanilla Cake и много си го харесвам), но искам нещо по-различно, изискано и задължително супер шлейфово. Ако имате предложения ще съм Ви изключително благодарна!
Какъв е бюджетът и предпочитаните съставки?
Иначе в този дух препоръчвам:
https://www.fragrantica.com/perfume/Sisley/Izia-La-Nuit-64679.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Metallique-55766.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Myrrh-Tonka-42027.html
И по-бюджетен:
https://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Lady-Rem-51302.html

Аз изтървах Shot-овете на Olfactive Studio, бяха ми много красиви и любопитни.
Този Калотинис, освен за смокинята, за друго не бих рискувала на сляпо да го взема.

# 284
Vesika, адмирации за описанието ти, наслада за сетивата е, да те чете човек. 

Общи условия

Активация на акаунт