Парфюмни размисли и страсти - 273 юни 2022 г.

• 64 386
  • 664
  •   1
Отговори
# 120
Как сте в неделния следобед? Аз нося Prada Infusion de Mimosa и слушам Ед Шийрън, докато си правя кафе. После ще се отдам на едно от любимите ми занимания за свободното време - решаване на кръстословици.

# 121
Аз днес нося La Vie Est Belle Soleil Cristal Lancôme и той ми носи радост.

# 122
  • Sofia
Цъкнах да видя пирамидата на Dolce Amalfi Xerjoff и какво да видя - парфюмеристът създал го е българин Simple Smile Много любопитно ми стана Simple Smile) https://www.fragrantica.com/noses/Miroslav_Petkov.html

И за да не е спам - малко случайно се сдобих с Bottega Veneta Illusione и много се радвам, че го направих. Много приятен, свеж и различен аромат, чудесен за този сезон Heart

# 123
Аз днес нося La Vie Est Belle Soleil Cristal Lancôme и той ми носи радост.
И аз го считам за парфюм, създаващ добро настроение.

# 124
Как сте в неделния следобед? Аз нося Prada Infusion de Mimosa и слушам Ед Шийрън, докато си правя кафе. После ще се отдам на едно от любимите ми занимания за свободното време - решаване на кръстословици.

Празнувам завръщането на децата ми от училищна екскурзия в Англия с Haagen Dazs (признат грях е половин грях Joy ), и тествам хубавичко на кожа Oud Satin Mood EdP.
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Oud … n-Mood-30352.html
Хубав, мек ванилин с бензоин, опушена амбра и пудрени виолетки. Би могъл да бъде вариация на Шалимар, с полъх ауд вместо кожа, и без бергамот. Ванилията силно ми напомня на нещо познато, но не мога да се сетя какво точно (освен Шалимар, разбира се). Почти няма ауд, усещам само главно ванилин с талк от виолетки. Луксозна пудриера с винтидж нюанс.
Предпочитам Stendhal Ambre Sublime.

Oud Silk Mood ми хареса значително повече- солиден ауд с билки, мистичен и спокоен.

Когато се сетя ще ида да пробвам екстракта на Satin Mood, за тези които се интересуват, има го тук:
https://www.ingredients-store.com/kontakt
https://www.ingredients-store.com/maison-francis-kurkdjian-oud-s … -elixirs-precieux
Вчера щях да ходя след фризьор, но се отказах.

# 125
  • by the sea
cutesmallcat   честито Illusione радвам се, когато други хора открият колко е хубав за лятото,  от два дни го нося, а днес го разнообразих като смесих с TF eau de soleil blanc  и се допълниха добре! Simple Smile

Ох много си падам по  https://www.fragrantica.com/perfume/Carolina-Herrera/212-Heroes- … -Young-72453.html  обаче не мога да преживея бутилката, такава красотичка, затворена в инфантилна бутилка... този от 30мл ми е симпатичен, защото всъщност е с капачка, останалите мл са с един бутон подобно на SM Bluebell - трудно се натиска. Имам вътрешен конфликт с тези бутилки ... много ми е трудно да купя парфюм с неприятна за мен бутилка Disappointed

# 126
  • Sofia
RedPanDa, благодаря! Много е хубав, отдавна го заглеждам, но все го пробвах на студено и ми мъжкарееше. Сега е приказка някаква, нежен и искрящ, красота! Аз обичам много да смесвам и пробвам редовно комбинации, ще го завъртя и този Simple Smile

А това чудо, 212 Heroes Forever Young Carolina Herrera, признавам, заради УЛТРА грозната бутилка, дори не съм го тествала, а сега като погледнах, обичам му всичките нотки. Ще взема да го пробвам. Можеш ли да кажеш нещо повечко за него? Мерси!

# 127
  • by the sea
Страх ме е да описвам защото много често ми се разминават възприятието с на дргите хора и се притеснявам да  не подведа някой, ето дори за 212 Heroes Forever Young изобщо не съм съгласна със сравненията във фрагрантика, за мен малинката е във връхните нотки, звънка, свежа и леко киселка както е в Versace Eros, после усещам една кремава нотка на кокос, пък такава нотка описана няма, или е инцидентна или си я фантазирам Simple Smile и завършва с дървесни нотки. Като цяло е плодово-сладникав, но летен парфюм,  много сладурски, позитивен парфюм, представям си че ще го нося вечер по плажните заведения с удоволствие.

# 128
  • The Evergreen State
Минах вчера набързо през мола и пръснах J'adore Absolu и Infinissime паралелно на двете ръце. Infinissime се скри много бързо а Absolu доминираше през цялото време, има отлична трайност и проекция, хубав парфюм. Infinissime ще трябва да го тествам самостоятелно за да го опозная.

Парфюм за деня: Coco Mademoiselle Intense.

# 129
212 Heroes Forever Young е страхотен, свеж, лек, плодов, летен аромат. Взех си 30мл, заради капачката. Дъщеря ми се влюби в бутилката( тийн е). Решихме, че ще го ползваме партийно Simple Smile

# 130
  • София
Най-любимият ми Диор, а и един от генералните ми фаворити, е Мис Диор Оригиналhttps://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Eau-de-Toilet … ginale-23282.html . Слагам го при специални поводи и много му треперя да не вземе да свърши, въпреки че е стотица Grinning
Пойзън го нося само за себе си. Знам, че е недолюбван масово и не ми се ще да дразня хората с парфюма си.
Тендре Пойзън ми е също голям любимец, но свърши и вече е ненамираем, за съжаление.
В някакъв момент се бях сдобила с Мис Диор Шери (още когато си беше Шери), но бързо разбрах, че не е моето нещо и го пуснах по света да си търси мястото.
Отдавна се каня на някоя Диорела или Диорисимо, да видим кога ще им излезе късмета...

Денси, благодаря за темата!

# 131
  • Варна
Какво мислите за Phantom - Paco Rabanne?
Мисля да го взема за синът ми, 17 годишен. Харесва сладки парфюми, напимер Stronger with you/Armani но не иска да го повтаря. В момента е с Explorer. Аз пък не мога да харесам нищо свежо за него. Мъжките по-силни ли са, не знам, но след 3тия парфюм при тест, не мога да ги запомня. Да добавя, че търся и нещо по-бюджетно, до към 100 лв.

# 132
stenly погледнете, ако желаете тези две предложения. Класическия
Spicebomb Viktor & Rolf и Spicebomb Viktor & Rolf Extreme Включват се в бюджета и са в стилистиката на Арманито, което харесва младежа.

# 133
Дали можете да кажете няколко думи за - Lanvin Eclat D'Arpege Sheer?
Пробвах го на блотер в мола вчера и ми хареса на първо четене.

# 134
Благодаря за прекрасната тема!
Аз съм обратно в Рим, тук камък се пука от жега и влажност и съм отворена към парфюмни предложения. Не става за редовните ми зверове през деня, но не ща и нещо леко. Искам трайност и излъчване, но и нещо, което да нося на 40 градуса. Днес ударих греда с Instant Crush, хем знам, че го забатачих в шкафа и не го долюбвам. Първо издуших децата в колата, след това бях много доволна за около три часа преди да стане мръсна жега и да се покаже грозно нотката на бензин- или по-скоро изгорени газове на кола. Траен е гадта, ще си мия косата тази вечер, нищо че вчера я мих. Дайте идеи моля.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 01:00 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт