ЮЛЧЕТО слуша с двете уши - Дядо Коледа дано го оцени!

• 9 903
  • 238
  •   1
Отговори
# 60
Дики, звучи много романтично с тази мидена ферма /не бях я чувала/ - жалко, че мъжът ми не яде миди Sad Ние няма ли да се видим скоро? Аз мислех да ходим с приятелки на детския карнавал в Гранда, ама те се отказаха, че ще бъде лудница и сега мислим за алтернативен вариант. Вие кога пътувате към Асеновград?

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 08:37 от toni_bonboni

# 61
Тони и мойто мъж не обича миди, ако искаш да ги оставим тях пък ние с теб да идем  Peace  Laughing А там само миди ли предлагат  newsm78

Да, Дики, кога ще пътувате към Асеновград? Flutter

# 62
AQ , браво на твоя малък мъж.
Наистина това което пишеш е доста интересно и мисля полезно за всички ни.
Пожелавам ви скоро да се справите с проблема и ви стискам палци  Simple Smile

# 63
  • Варна.
Дики, още пролетта като сменихме кошницата с по-голямото столче купиме възглавничката на safety 1st. И на мен ми се обръщаше всичко, като видя как се извива вратлето Shocked
дай ми моля те повече инфо за тази възглавничка, от къде я купи и цена, тук във варна питах на няколко места, но не предлагат, мислех да поръчам от данет тази кръглата.

Тони, Бубка, ще пътуваме за Коледните празници, около 21-23 и ще се върнем 26-27, но все пак още е проект. А фермата е едно отдалечено място, има съоръжение в морето и там гледат мидите, мисля че е единствената такава по северното черноморие, в залива има и 2 ресторантчета, които в събота и неделя са пълни с хора, а по време на тур.сезон през лятото трябва да запазваш маса предварително. предлагат и други храни, не само миди, но повечето хора идват за тях.

# 64
  • Варна.
Аз мислех да ходим с приятелки на детския карнавал в Гранда, ама те се отказаха, че ще бъде лудница и сега мислим за алтернативен вариант.
какво е това - организирано мероприятие ли, децата трябва да са маскирани ли? разкажи.

# 65
Мерси за инфото за мидената ферма, звучи ВКУСНО Crazy Ако още някой има мерак - да заповяда с мен на дегустация Hug

За карнавала - ами той се организира от варненските мами във форума, има и благотворителна цел. Ето линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=139620.0

# 66
  • София
Ооооооо, Мидената ферма ми е мечта от поне 2 години и все не мога да стигна до нея. Дано не я затворят докато се наканя  Joy

БРАВо на Дидо за хубавото похапване! дано тази терапия даде резулатат!

Дики, столчето за кола не се ли издърпва и да става в полулегнало положение, за да не му клюма на детето главичката?

# 67
Нашето се издърпва  Whistling

# 68
  • София
Дики, още пролетта като сменихме кошницата с по-голямото столче купиме възглавничката на safety 1st. И на мен ми се обръщаше всичко, като видя как се извива вратлето Shocked
дай ми моля те повече инфо за тази възглавничка, от къде я купи и цена, тук във варна питах на няколко места, но не предлагат, мислех да поръчам от данет тази кръглата.

Това е нашата възглавничка. Купих я за 12 лв от магазин Baby Nova, кв.Павлово -
ул."Пушкин"№ 34. Оказа се, че в повечето магазини няма стоки на Safety 1st, а аз я бях харесала.
В Данет също я има, даже на по-ниска цена (въпреки, че с доставката...)http://shop.danet.bg/index.php?cPath=40_213

# 69
Щом ви е интересно, добре, мога книга да напиша накрая!  Joy

За пиенето на вода никога не съм мислела, че има проблем - той си обича водата и се налива сам, като жаба. Обаче било трябвало  Laughing не да я суче, а да я пие на глътки, които да умее да контролира сам като му се излее в устата. Това щяло да спомогне за дъвченето му и за цялостната му устна мускулатура. За това махнах клапата на шишето и настана ужас. Когато аз му го давам и го контролирам да не се омокри е ОК, обаче той си знае, че това шише си е негово нон-стоп и когато иска си играе с него, когато иска си пие, а то беше неразливащо се и не сме имали никакви проблеми (освен, че суче от него). За това го изпразних и му го дадох и купух ново - на Нуби, махнах клапата и сега го уча, че само аз давам с него.
Водата изучаваме и преливаме във ваната, гол, преди да я напълня с вода. Тъй като се полива, си играе с топличка вода.
За дъвченето - значи цялата 10 дневна терапия е и курс за мен, като трябва да науча нещата и да му ги прилагам едно по едно в рамките на 2-3 месеца, като ако имам проблем да им се обаждам и ходя на консултация, ако се наложи. За дъвченето за сега прилагаме масажи, които той там не даде да му ги направят, направиха ги на мен и ми показаха как, нарисуваха ми и схема кое след кое, как се прави, акто масажа е външен по лицето и вътрешен на бузите, горна, долна устна и език (винаги само предната половина). Масажа в устата се прави с кутре и с онези гризалки и четки за зъби, които се продават в комплект на различни фирми. Масажа се прави преди ядене, за потготовка, предизвикване на сензорите на устата и слюноотделяне. Децата, които не дъвчат и гълтат бързо не слюноотделят достатъчно и храната дразни стомаха им и не е в подходящ вид за него. А тези, които не харесват храната като цяло още по-малко слюноотделят. Имало и някакви масажи с вибриращи предмети, но те били опасни и само специалист можел да ги прави, били най-вече за деца с липса на сензитивност в дадени части на устата, висящ език, или други аномалии.
По- натам за дъвченето ще му слагаме по капка лимонов сок на едната буза, или пред зъбите на долната устна, също и сол, сладко, мазно - по съвсем малко, за да се опитва да си вкарва там езика и да изучава вкусовете.
Сега пак за дъвченето днес ми обясниха и ме научиха, че трябва да купя подходяща продълговата лъжица, с която яденето се изсипва с бузата, за да го вади от там с език, независимо дали ще го глътне, или изплюе. С лъжицата се притиска езика надолу, да не е в/у нея, изсипва се вхраната в бузата и се "избърсва" във вътрешността на бузата, докато се изкарва навън. Това става наистина само със специални лъжици, а не с нашите на Канпол - възможно най- огромните на пазара, с които до сега му изсипвах колкото се може по-големи хапки, че да изяде повече. Купих Чиковски и опитах, изплюваше яденето, но добре зи завъртаще езика, за да я извади от там, а това беше целта. След няколко изплюти хапки си го донахраних със старата голяма лъжица.
И преди да минем към парченца, трябва да започнем с по-гъста равно пасирана храна.

Днес сменихме любимите кашкавалени солети и хляб за игра по време на хранене, с кръгли чаени бисквити и парченца бял шоколад. Игра с тях, но след като опита, ги изхвърли на земята, защото не му харесаха. От белия шоколад беше особено разочарован.  Crazy Утре ще пробваме с грахчета.  Grinning

# 70
  • Варна.
ara75 - благодаря ти много, днес звънях на разни магазини, после обиколих кварталните - никъде нищо, даже някои продавачки доста учудени физиономии ми показаха, така че ще си поръчам от данет, там бях гледала кръглите, а до вашата явно не съм стигала. трябва ми това нещо, ние доста пътуваме на ИСКУРЗИЯ. а столчето ни става някак полегнало, но не е твърде много, следобед извадих машината и ших една възглавница за гъзенцето, че единия стол е направо дъска, свалих го да го изпера и забелязах, че е много твърд, само един микрон вата са сложили, той е чиполински, подариха ни го и си го ползваме, по-късно от един оказион купих пак чиполино, но по-стар модел, който е много по-удобен и здрав.
Тони - аз се въодушевих от идеята за карнавала, ще се включим, ще направим някакво костюмче, мисля че ще е забавно.

# 71
Добре, че е Ая та да пусне нещо за четене  Laughing

# 72
Ая, направо започвай да пишеш книгата  Mr. Green Това за идсипването на лъжицата от страни на бузата съм го чувала и съм пробвала и аз и наистина има ефект - детето се учи да дъвче (преживя  Mr. Green) за да изкара от там храната, а не да я гълта направо (като му я излея почти в гърлото - да де ама като бързам, а то все май сме на педал  Rolling Eyes)

Между другото аз засега съм доволна от дъвченето на Яво (сравнявайки го с баткото на таз възраст) обича и си иска да дъвчи нещо - бисквитка, коричка, банан, ябълка, краставица - това ни  са любимите гризини  Crazy

Днес ни набодоха ваксината за шарките  Confused и ни теглиха на дебелина и дължина, че не бяхме я правили тази процедура от .........юли  Crazy Та сме 10 кг. и 400 и 78 см.  Blush, боцването го преживяхме сравнително леко - дано сега и без реакций д асе разминем.

Та това от нас................ а и   Hug  Heart Eyes  Wink

# 73
AQ много интересни идеи споделяш  Hug

За храненето, ние от един месец вече ядем непасирана храна. Ако има нещо по-едро го понадробявам, но иначе си яде всичко без да е намачкано и пасирано.

Новините около нас са че Мая на 27/12 тръгва на частна ясла. Момичета, много ми е тежко. Днес трябва да говоря с детегледачката.
Истината обаче е че нямам друг избор. Деца в новия квартал почти няма, а където има, хората са много дръпнати и бягат от нас и най-вече от Мая, все едно не знам какви сме  newsm78
Дано не правя голяма грешка  Cry
Мима (детегледачката) и Мая са много привързани, ох не знам  Cry

Хайде целувам ви  Heart Eyes

# 74
Diki, в крайна сметка и ние решихме да ходим на карнавала, място обещават да има за всички Wink Само това с костюма не знам как ще го измисля newsm78

Ritka, късмет с яслата Hug Има мами, които са много доволни. Дано детенцето се адаптира бързо Peace Всъщност тук не си спомням някой да е писал за периода на адаптация, имало ли е деца, които са плачкали много при постъпването на ясла? Иначе ми се струва странно да ви отбягват в квартала, обикновено майките и бабите с деца бързо завързват контакти. Значи Майчето ще посреща Новата година като "ученичка", както вика майка ми Grinning

Общи условия

Активация на акаунт