ЮЛЧЕТО слуша с двете уши - Дядо Коледа дано го оцени!

• 9 910
  • 238
  •   1
Отговори
# 45
Аз съм пробвала да правя мехурчета с шишето от веро, гледа ги , интересно му беше, радва им се, но не успях да направя много пъти и той се отегчи  Rolling Eyes

Тони, какво стана със снимките?

# 46
Ние имахме супер професионална мехуробълвачка на морето и Сияна и Дидо много се радваха! Това беше една жаба - пистолет, която при натискане на спусъка си отваряше устата и един мини вентилатор отвътре правеше сума ти балончета - гениален подарък от свекърва ми, тя все такива оригиналности измисля.  Grinning Обаче бързо даде фира, само за лятото издържа.

Днес бяхме на първата терапия за корекция на хранителните ни смущения. Голяма веселба, не съм очаквала. Първо логопедката - голяма симпатяга, демонстративно показа на Дидо как се дъвче, мляскайки шумно и демонстративно с отворена уста, така, че да се вижда какво става с храната в нея, той беше вцепенен от интерес. То и аз съм дъвкала сума ти пъти в лицето му, ама прилично - със затворена уста и без ефект. Като се разгипсира веднага се опита да я имитира, което беше търсения резултат. После си отваряха заедно устите, пълни с ядене пред огледало, така, че да виждат какво има в тях, като Дидо много не се справи, но прояви интерес да извади от устата на лекарката солетата. После тръгна да я храни и междудругото пъхаше и в собствената си уста. Накрая напълни една прозрачна кутия със солети, една по една - идеята е да се превърне храненето в игра, която го вълнува в момента и да се предизвика интерес към храните. Не съм очаквала, че толкова дребни неща и действия, ще имат такъв положителен ефект, като се прибрахме опитах и се получи до някъде.
Другата цел е да пие вода на глътки, а не да я суче. В това отношение ми обясниха колко погрешно е да се ползват преходните чаши с накрайници с клапи, които ги правят неразливащи. Така детето вместо да се научи, че водата му се излива в устата и то само да я контролира на глътки, за да не се задави, когато са с неразливащи се клапи тези чаши не са по-различни от бибероните за сукане и няма смисъл от тях. махнахме клапата и за да се научи в началото се дава само по глътка и бързо се обръща обратно шишето, за да не пусне много вода и да се задави - само на по глътка трябва в началото.
Другото интересно с водата при нас е, че трябвало да я изследва, изучава и да си играе с нея, вечер преди къпане в банята, например, като прелива вода в 2 съда. Тъй като сме играли много с вода във вана, пляскане, ловене на течаща струя и т.н., не очаквах, че ще бъде такава невероятна веселба да преливаме от шише в канче. Направо така се кискаше това дете, все едно през живота си не е виждал вода.  Joy hahaha

Та това около нас, в момента живота ни се върти около терапията, поне е весело.

# 47
 Joy Ая, много забавно звучи и за мен също е много полезно  Hug така че браво на вас и продължавай да споделяш - ще се учим заедно  Heart Eyes Защо в книгите за отглеждане на деца няма подобни простички истини  newsm78

# 48
В момента за децата ни било подходящ момент за изучаване на постоянно повтарящо се действие, в това отношение към терапията ни се включи по време на ядене пресипване на множество парченца хляб, или солети от една паничка в друга, или от таблата на столчето в паничка. Междувременно си вкарва в устата сам някоя друга хапка. Другото характерно откритие на психоложката за Дидо е, че харесва колелца (на колички) и обича да ги върти, а игнорира квадратчета, триъгълничета и др. форми, за това нови храни, които не обича особено е добре да му се поднасят в такава форма, смесени с тези, които сега харесва - хляб и солети. Освен това установи и че много обича да развинтва капачки, като ги върти - ще му слагаме храна в кръгли кутийки с развинтващи се капачки и той ще трябва сам да я открива.
Сега ще имаме и нещо със снимки на храните му, защото ме накараха да ги наснимам и занеса, но ми обясниха, че в този период децата не възприемат още добре двуизмерни картинки, това става след 5-6 месеца, когато може да залепям на различните кутийки съответната храна, която е вътре.

Днес на обяд покрай сортирането на трохите по купичките, Дидо изяде 2! бурканчета манджа от кухнята!  Grinning bowuu Мощно се оригна, добре че не повърна след това.  Joy

Днес няма ли кой да пише в тази тема, само със Съни си общуваме, дано на някой да му е интересно.  #Silly

# 49
На мен ми е адски интересно Grinning
Въпреки че съм малко скептична по отношение на Бг психолозите и още повече по отношение на детските такива.Но можеби си попаднала на свестни такива знам ли Wink
Свеки преди 2 години като си идваше издири лятото тука едни Пловдив да пита з амалкия племеник за спането че тя още го преспиваше и говоренето на 2 езика.Та и наговориха такива невероятни тъпотии които в последствие френските псилози опровергаха и много им се смяли.Но в София е възможно да има и  по читави такива още повече че вече при вас ефекта е налица което само по себе си е доказателство за това.
Все си мисля че си можела и по рано да се справиш с проблема не ме разбирай грешно ти най добре си знаеш каква е точно ситуацията била през това време Peace
Браво че вече малчо похапва подобаващо  bouquet

# 50
Светле, повярвай - НЕВЪЗМОЖНО е да се нахрани Дидо от нормална жена с нормална нервна система. Всеки ден бяхме заедно (напоследък не толкова, колкото ни се иска Sad ) и съм свидетел на всичко, за което Яна говори. Да не кажа, че някои от нещата изглеждат чудовищно, тя просто използва прости думи, за да обясни. Ако го видиш на живо гледката е страшна (имам предвид храненето на Дидо)
Янче, на мен също ми е много интересно. Още повече, че това с купиите и яденето върши страхотна работа и при нас, та ще изпробвам и номера с картинките и цветната храна Grinning

# 51
На мен също ми е интересна терапията на Дидо,  наистина АЯ ти съчувствам за това което преживяваш с храненето му. И много ще съм ти благодарна, ако споделяш за терапията и какво правят на ДИдо, за да се научи да дъвче храната и да яде, за да я изпробвам и при Емчо.
Той както знаете си яде, но трябва да е абсолютно  и много добре смляно и пасирано. И аз му млляскам срещу него за да ме гледа, че зъбите се използват, за да се дъвче храната, но до този момент - неуспешно. Вчера се задави с чипс, и отново повърна, след като му заседна на гърлото. Изобщо щом попадне по-едра частица в устата му, ако не се усети на момента, за да я изплюва, то задължително се задавя, и то така, че в следствие повръща.

Искам да ви попитам сещате ли се за песничката "над смълчаните полета, пеят весели звънчета ............... зън-зън-зън ............" - как се казва, че не мога да я намеря, незнам по какво име да я търся.

# 52
  • Пловдив
ЗИМНА ПЕСНИЧКА
текст: Д. Спасов

ЗИМНА ПЕСНИЧКА
Зимна Песничка
текст: Д. Спасов

Над смълчаните полета
пеят медени звънчета.
Писана шейна премина
бялата пъртина.

Зън, зън, зън, зън,
бялата пъртина.

Бягат кончета игриви,
мятат заскрежени гриви,
път из преспите се вие,
в селото се крие.

Зън, зън, зън, зън,
в селото се крие.

Къщички в снега се гушат,
а коминчетата пушат,
сякаш баби са запрели
пухкави къдели.

Зън, зън, зън, зън,
пухкави къдели.

Ако искаш дай майл да ти я пратя  Peace

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 22:44 от nadiagen

# 53
Янче, а как извършвате тази игра с преливането без да се улее всичко, или го правиш ти, или в банята? Не се притеснявай, сигурна съм, че всички четат с интерес  Peace

Наде, доста объркано си го пуснала това текстче  Wink

Ние днес ходихме в така наречения зоо-парк в Пловдив, качвам снимки в албумчето ни за ноември, на който му се гледа да отива направо към 9 до 11 страница  Flutter Иначе, на Гогата много му хареса, само ходеше и им ръмжеше по клетките, бръкна в носа на едно козле  hahaha и избщо се забавляваше, като не споменаваме големия студ, който ни накара да побързаме малко с разходката Tired

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 22:49 от bubka

# 54
  • Пловдив
Оправих го, то от много подреждане та накрая голяма глупост станало Sorry  Embarassed

# 55
Юлска дружина 2005, нашият априлски отбор 2006 ви моли да ни подкрепите, като гласувате за нас за Банда на годината" ето тук:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145570.0. Хиляди благодарности и   Hug

# 56
  • Варна.
Яна, честито за изядената вече храна!
Аз още не съм давала да пие от чаша, но трябва да опитам вече, последните две хранения слагам в една капачка от шише малко храна и давам лъжичка да бърника вътре, а аз я храня отстрани, тя много се забавлява, но изобщо не може да вкара от нейната храна в устата си, поне се баламосва и отваря устата.
Искам да ви питам - има ли някое детенце - възглавничка за предпазване на вратлето, това е за столчето за кола, в данет гледах че предлагат, става въпрос дали върши работа? в неделя пътувахме на семейно пътешествие и пак я гледам, че като заспи в стола много клюма главата, направо страшен ъгъл. преди съм я подпирала с една сгъната хавлия, но не става много добре.

# 57
Браво, Наде Peace

Дани, къде пътувахте?

# 58
  • Варна.
до мидената ферма между Каварна и нос Калиакра. страхотно място, ядеш миди и гледаш морето, кеф! Калина не ги хареса.

# 59
  • София
Браво на Дидо за успеха!!!  bouquet

Дики, още пролетта като сменихме кошницата с по-голямото столче купиме възглавничката на safety 1st. И на мен ми се обръщаше всичко, като видя как се извива вратлето Shocked
Ида заспиваше на всяко возене и възглавничката ми беше много удобна. Като отнесе  - само я нанизвам отпред и готово. Другите, които гледах не са като подкова, а като кръг и мисля, че няма да са толкова удобни.
Сега вече спи рядко в колата и я взимам само ако ще сме на дълъг път.
Иначе - тази е надуваема с меко хавлиено покритие, което се сваля изцяло за да се пере (още един плюс).

Сега мисля да взема и огледалото за обратно виждане, че ми омръзна да си размествам средното Naughty

Общи условия

Активация на акаунт