ЮЛЧЕТО слуша с двете уши - Дядо Коледа дано го оцени!

• 9 931
  • 238
  •   1
Отговори
# 135
Те са май и най-точните ама и най-скъпите, та ние за сега само ги поглеждаме на рафтовете в Технополис  Crazy Дано се оправите бързо  Confused Heart Eyes

# 136
  • София
Ако наистина са точни ще взема да организирам един коледен подарък... за бебето Mr. Green Че другите вече сме си поръчали  hahaha

А Температура от зъби кога се вдига? Преди или след като избият? Пробиха 2 за 2 дни...

Уф, май вече под вола теле търся...

Весело изкарване утре!

# 137
Ара, мисля, че преди, но от тях не се вдига много, най-много до 38, до колкото знам  Thinking

# 138
  • В средата на времето
Гале, при нас например 5 мл. Нурофен свали темп. само с няколко десети..беше 39.4 и спадна до 38.8 за 3 часа..Лекарят, който ми каза това за температуропонижаващите е завеждащия детското отделение в Инфекциозна болница. В интерес на истината е първият лекар, който ми вдъхна доверие от първия път. Склонна съм да му вярвам..обаче каза и друго - например ако се чудя дали да му дам нещо за Т или не, по-добре да не давам...ако детето е с Т над 38, но не е отпаднало и не плаче също да не давам нищо за Т. Каза че при стомашни вируси (както беше при нас) съпроводени с Т, по-добре е да се дава Парацетамол, защото ибопруфена съдържащ се в Нурофена дразни стомаха и може да предизвика повръщане..Както и да е:) Стискам палци и Оги и Ида бързо да оздравяват.. Praynig
Започвам да се приготвям за партито  Grinning

# 139
  • welcome to the Jungle
Изидка, Сънили, съвсем не разбирайте, че споря с вас, напротив  Hug . При такова детайлно обменяне на информация по темата с високата температура и изказване на различни мнения са в много голяма моя полза, а и в полза на всички, които ще го прочетат   bouquet  bouquet  bouquet. Ето, например, не знаех, че влажното оцетено чаршафче не трябва да опира в гърдичките Thinking, а за ваната пък бях чела, че водата можело да стигне и до Т 30*  Shocked. Така, че мога само да ви благодаря, че си правите труда да пишете и споделяте, защото точно сега ми е в огромна полза.

Иначе, нямам с какво да се похваля, освен, че и тази нощ беше толкова тежка  Tired. През нощта Т беше 38.8*, а сутринта към 8 ч. - 39.5* отново  Sick. И в момента има Т..., Ого няма апетит, но е що-годе игривичък.  Praynig Дано час по-скоро да мине този кошмар.

Ара, дано малката Ида бързо оздравее  Heart Eyes и се моля, поне вие да нямате гореспоменатите наши ядове.

Ей, мами, аз може и да съм така  Tired, ама мислено съм била с вас на купона и чакам разкази в картинки  Hug

# 140
  • В средата на времето
ГалеHug въобще не го приемам като спор, а само като обмяна на информация.  Grinning
Да кажа за купона - беше много весело като всеки път:)..и тортата беше много вкусна и подаръците бяха супер.Simple Smile На Криско му се приспа рано, рано и на края вече беше много кисел, но се наигра с другите деца. Само дето покрай малчовците, мамите не успяхме да се видим много, но нищо..другия път може би ще е мамешкото парти:)) В момента качвам снимки и като стана готова, ще пусна линка.

# 141
  • София
Купона беше супер. PeaceДано всички да са останали доволни . PartyНякои мамчета даже не успяха да седнат и за минута но следващия път ще се опознаем по добре.Чакам с нетърпение да видя снимките защото бях забравила нашия фотоапарат Embarassed

СНИМКИ МОЛЯ

# 142
bdbaloni

Честит рожден ден amei!
Бъди жива и здрава и много обичана![/size
][/b]

baloni baloni baloni baloni baloni baloni

# 143
  • В средата на времето
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=83610

Това са снимките. Ако иска парола : krisko

ооо имаме рожденик  Grinning  Wink

bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni
Ава, честит рожден ден!Пожелавам ти първо много здраве, за да имаш сили да постигнеш това, от което най-много се нуждаеш, много късмет, за да стъпваш леко по пътеката на живота и много любов , която да оцветява дните ти в наситено щастливо!
  newsm51

# 144
Партито беше истинска лудница  Crazy аз досега релаксирах  Mr. Green, снимки и от мен по-късно  Hug Изидка, твойте са чудесни  Hug а джудженцата ни.....нямам думи  Hug

Лионеско, искам пък да им обясниш за аналгина - иначе ще си остана невежа  Hug искам и да съм сигурна че не си тровя детето като реша някой път да му дам нурофен само 2 часа след панадола - така че моля ви дайте да доизбистрим това, че да мога да поспоря с педката - от отдавна съм я оставила на спокойствие  Mr. Green явна назрява нов повод да го разваля. Иначе ще ти дам аз един спор на тебе ...........но ти прощавам за грешните мисли  Mr. Green нали си ми хормонално дебалансирана  Heart Eyes

Надявам се още тази вечер дза прочетеем за успехите ви в борбата с гадовете  #2gunfire вируси  Hug Heart Eyes

Ай, и да не забравя шоколадовата рожденичка - нека животът ти да е винаги сладък като шоколад  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 10 дек 2006, 16:59 от Sunnily*

# 145
  • welcome to the Jungle

bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni
Ава, честит рожден ден!Пожелавам ти първо много здраве, за да имаш сили да постигнеш това, от което най-много се нуждаеш, много късмет, за да стъпваш леко по пътеката на живота и много любов , която да оцветява дните ти в наситено щастливо!
  newsm51

Ех, че хубаво пожеланиеее   bouquet!
Ава, присъединявам се към думите на Изидка. Исках и аз да напиша нещо подобно, но ще бледнее.

# 146
  • в шоки-land
благодаря, момичета  Hug Heart Eyes.....

как ми се идваше на партито и на мен, ама няма как....радвам се, че е било страхотно Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
отивам да гледам снимки  Wink

# 147
Честит рожден ден, Амейче! Пожелавам ти много късмет, любов, хармония и щастие!

newsm51 smile3525 newsm51

# 148
  • Пловдив
Амей, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН - МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ .

# 149
  • welcome to the Jungle

http://pramed.com/le4enie_na_vis_t.html - страхотна таблица + информация за препоръчваните и продаваните антипиретици за деца, както и съответните дози.

При Парацетамола - http://pramed.com/drugi/listovka_Paracetamol.doc:
При деца е задължително определянето на дозата на базата на телесното тегло и във връзка с лекарствената форма. За информация са дадени дозите по години във връзка с приблизителното тегло. Препоръчваната доза е 60 мг/кг дневно, приемана на 4 или 6 часа дневно т.е. 15 мг/кг всеки 6 часа или 10 мг/кг на всеки 4 часа.

При Нурофен: - http://pramed.com/drugi/listovka_nurofen.htm:
    Температура и болка:
Този лекарствен продукт е за кратковременна употреба.
Ако симптомите на вашето дете продължат повече от З дни, консултирайте се с лекуващия лекар.
•   Кърмачета от 3 до 6 месеца: Една доза от 2.5мл се
приема 3 пъти дневно за 24 часа.
•   Кърмачета от 6 до 12месеца: Една доза от 2.5 мл се
приема 3-4 пъти за 24 часа
•   Деца от 1 до 3 години: Една доза от 5 мл. се приема
2-3 пъти за 24 часа

СЪни, аз редувам на 4  часа Нурофен с Ефералган и по този начин изпълвам и двете максимално допустими дози за денонощие. Смятай при даване през 2 часа едно от друго какво ще стане с предозирането и натравянето на организма  Shocked, а дозите за денонощие ще са 2ни над допустимите.

Относно аналгина - препоръката му е да се даде при много висока температура, защото има най-бързият антипиретичен ефект. Ако детето го заплашва гърч, то даването на разумна доза аналгин е далеч по-малкият проблем пред гърча. Естествено, не давам аналгин, вместо парацетамол, а го цитирах като по-доброто решение при температура близка до 40*.  В къщи добро решение са влажните кърпи, ваните и т.н., но даже и за това иска време и възможност.

Снимките от партито са страхотни  Hug! Дечицата са порастнали толкова много, а настроението от снимките е заразително  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Искам скоро нова среща, при това - така гореща

Общи условия

Активация на акаунт