Модни консултации (Юни, 2022) - 67

• 59 622
  • 855
  •   1
Отговори
# 705
  • в Кошера
Еспадрили от юта не се перат, те са малко капризни към вода.
Да, и аз така разбрах, и затова питам има ли някаква алтернатива...?

Пера ги, на ръка, с четка и сапун. Суша на въздух, без пряка слънчева светлина.
Хубаво е да се сложат и неабсорбиращи вода пълнители (и пликове с въздух стават), за да не се деформира материята при съхнене. Peace

И по темата "цената определя качеството" - днес с кеф изхвърлих една 10-годишна Фурла, ползвана рядко, съхранявана адекватно. В ярък летен цвят, непреходен модел, сафиано и пр., но след днешното и разхождане - греда! Обели се на доста места, оцвети ми дрехата и лепнеше ужасно на допир. Triumph
Сефте случка ми е, нервирах се.

# 706
Моят опит е че няма как да се почистят. Нося и в един момент хвърлям

Furla нямам, не зная как са като качество.

# 707
Аз имам няколко фурли, много ги нося и са като нови. Най-старата е сигурно на 8-9 години, най-новата на 2-3. Но едната я виждам, че има повече потенциал да бъде наранена, такава и е обработвката според мен. Не са всичките еднакво обработени, но не мисля, че е защото качеството се е влошило, на моите специално за различните модели различна обработка отива повече.

# 708
  • в Кошера
Аз имам няколко фурли, много ги нося и са като нови. Най-старата е сигурно на 8-9 години, най-новата на 2-3. Но едната я виждам, че има повече потенциал да бъде наранена, такава и е обработвката според мен. Не са всичките еднакво обработени, но не мисля, че е защото качеството се е влошило, на моите специално за различните модели различна обработка отива повече.

Затова написах "сефте случка". Тази е една от по-старите ми.
Нямам забележки към посестримите й, които ми служат вярно.

# 709
Аз иронично очаквам “най-новата” първа един ден да е готова за боклука, всъщност 😄

# 710
Еспадрилите и аз почиствам с вода и сапун без проблем, но моите имат кожена стелка и отгоре са тънък велур.
Скрит текст:

# 711
Благодаря за съветите.Кройките са обикновени... Не знам как да определя... Че и снимки не мога да кача на тези бели ризи в момента...Само сатенената е с едни къдрички. Тя си е чак блуза по моите разбирания...

# 712
Пробваш с всичко което имаш в гардероба си и така решаваш с кое са ги облечеш.

# 713
Имам много Фурли, но любимата ми се напука по дръжката. Много ме е яд, но ми е много важна и си я нося така. Няма да я изхвърля докато не се скъса цялата дръжка. Другите не мърдат. Имам над 10 годишни. Имам и надуваема като плажна топка с верига, не спада години.

# 714
  • FRANCE
Имам много Фурли, но любимата ми се напука по дръжката. Много ме е яд, но ми е много важна и си я нося така. Няма да я изхвърля докато не се скъса цялата дръжка. Другите не мърдат. Имам над 10 годишни. Имам и надуваема като плажна топка с верига, не спада години.
Не можеш ли да и увиеш някакво сатенено шалче по дръжката и така да не се вижда напуканото?

# 715
Изкуствените кожи стареят и е съвсем нормално след 10 години да се напукват, белят, цепят, лепнат и т.н .
На мен лично чантите ми омръзват след 2-3 сезона носене и абсурд да инвестирам във Фурла.
Излъгах, за 40 лв си взех реплика, купувайки я, аз не знаех изобщо, че така изглежда Метрополис, просто ми допадна модела на чантата.
От марковите , които имам- Майкъл Корс- невероятно тежка и твърда чанта, нося я веднъж на две години, Kate Spade- дръжката се разлепи след тридесетина носения; ъглите на Calvin Klein се протриха за една година носене пролет- лято, дръжките на Guess се напукаха, без да я ползвам за пазарска чанта. А , имам и един змийски Steve Madden, който е най- неудобната чанта на света
След целия ми по- горе посочен опит за нищо на света не бих дала повече от 60-70 лв за чанта, която да нося 1-2 сезона и да хвърля с чиста съвест като се повреди или ми омръзне.
За протокола- имам 3-4 чанти на незнайни марки, носени интензивно 3-4 години, без грам дефект по тях.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 22:42 от Mateah

# 716
Изкуствените кожи стареят и е съвсем нормално след 10 години да се напукват, белят, цепят, лепнат и т.н .
На мен лично чантите ми омръзват след 2-3 сезона носене и абсурд да инвестирам във Фурла.
Излъгах, за 40 лв си взех реплика, купувайки я, аз не знаех изобщо, че така изглежда Метрополис, просто ми допадна модела на чантата.
От марковите , които имам- Майкъл Корс- невероятно тежка и твърда чанта, нося я веднъж на две години, Kate Spade- дръжката се разлепи след тридесетина носения; ъглите на Calvin Klein се протриха за една година носене пролет- лято, дръжките на Guess се напукаха, без да я ползвам за пазарска чанта. А , имам и един змийски Steve Madden, който е най- неудобната чанта на света
След целия ми по- горе посочен опит за нищо на света не бих дала повече от 60-70 лв за чанта, която да нося 1-2 сезона и да хвърля с чиста съвест като се повреди или чи омръзна.
За протокола- имам 3-4 чанти на незнайни марки, носени интензивно 3-4 години, без грам дефект по тях.
Оф, лошото е, че и след една две години не се повреждат изкуствените, направо ми е жал да ги хвърля!

# 717
Аз купувам само естествена кожа, и такива чанти при всекидневно носене пак си ми издържат години. Сменям лятна и зимна чанта за работа обикновено, като излизам някъде вземам по-малки. Поддържате ли ги тези естествени кожи, защото ако не е нормално да изглеждат захабени.

# 718
ето дръжки увити с дълга плътна панделка, красиво е за лято, бих сложила и на кожена чанта, за красота и разнообразие

Хубавите работни кожени чанти издържат с години, товаря ги стабилно, а малките чантички за вечер са практически вечни.

Пазя ги от дъжд, ако се намокрят не ги слагам до пряка топлина, като не ги нося са пълни с намачкани хартии, за да пазят форма и си стоят в торбите и кутиите.

# 719
Никога не съм имала захабена чанта от естествена кожа. Най- старата която имам е към 20 годишна на Майкъл Корс и нямам нищо захабено по нея. С обувките съм по същия начин. Омръзват ми преди да успея да ги износя.

Общи условия

Активация на акаунт