Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 396
  • 891
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,

Бих била благодарна за мнението ви относно отклоненията в лабораторните ми резултати. Това са:

Хематокрит   H    0.44       L/L    0.35 - 0.44
Креатинин   L    49.7       umol/l    50 - 133
Общ белтък   L    59       g/l    63-84
Ревматоиден фактор   H    41.2           <30 IU/ml

Останалите резултати от пълна кръвна картина, хормони на щитовидната жлеза, биохимия са в норма, но за всеки случай публикувам и тези от хормоните:

TSH       0.882       uIU/ml    0.350 - 4.940   
fT3       2.290       pg/ml    1.580 - 3.910   
TAT       0.74       IU/ml    < 4.11   
MAT       0.37       IU/ml    0 - 5.61   
fT4       0.940       ng/dl    0.700 - 1.480

Благодаря ви!

# 136

Здравейте,може ли малко помощ и със моите резултати? Има ли нещо притеснително.Благодаря

# 137
Здравейте пуснахме кръвни изследвания... доктора вече си е тръгнал някой има ли идея какво означават завишените стойности?

# 138
Здравейте.може ли мнение?
Ще се пръсна от притеснение, а личния не е на  работа днес.
На ВМ-НВХ съм,може ли от режима да са завишени някои показатели?

# 139
Холестерол и пикочна киселина вероятно са от режима. Обърнете си внимание особено за пикочната киселина, вероятно ще ви кажат да спрете режима и да си промените храненето.

# 140
Здравейте пуснахме кръвни изследвания... доктора вече си е тръгнал някой има ли идея какво означават завишените стойности?

Не съм спец, но като гледам мисля, че има скорошна инфекция, дори ме навява на Ковид от високия хематокрит. Била ли сте болна скоро?

# 141
Не. Ясно изразена болест не. Просто ми прилошава. Имам световъртеж и ми се вдига пулса и леко главоболие.

# 142
Не. Ясно изразена болест не. Просто ми прилошава. Имам световъртеж и ми се вдига пулса и леко главоболие.
Абсолютно същите симптоми имах и аз с подобна кръвна картина, висок хематокрит говори за сгъстена кръв. При мен също беше така и рязко покачване на пулса /до 140/ в състояние на покой и виене на свят. Оказа се, че съм изкарала Ковид без да разбера, пуснаха ми антитела и бяха хиляди. За разреждане на кръвта пия аспирин, а за пулса бях на кардиолог и ми изписа бета блокер.

# 143
Здравейте.може ли мнение?
Ще се пръсна от притеснение, а личния не е на  работа днес.
Скрит текст:
На ВМ-НВХ съм,може ли от режима да са завишени някои показатели?

Тече някакво възпаление, може би бактериално с това високо CRP и СУЕ... Трябва си лекар да види.

# 144
Здравейте, има ли място за притеснение при резултат за TSH- 3.91, като референтните стойности са 0.3-4.2?

# 145
Има Simple Smile Най-вероятно има хипофункция, но трябва да пуснете и Т3 и Т4 - те трябва да са в горните стойности на референтните, за да са оптимални. Само по себе си само ТСХ нищо не значи. Утре да го пуснете, може да е различно...

# 146
Памуче, не знам как го правиш това хранене, но си си задръстила кръвта и си вдигнала маса възпаления. Ако си на мазни меса и кашкавали, няма да дойде здравето така. Някои издържат за известно време, но явно твоето тяло не е пригодено да метаболизира тези храни още на този етап. Има режим, наречен "здравословно кето", ако и той не ти понася, тогава са нужни и други изследвания.

# 147
На режима на Узунов съм, свалих 24 кг за 5 месеца.Имам още за сваляне,поне 20 кг,сега съм 83 кг.Кръвната захар ми влезе в норма,както и чернодробните(с диабет съм и омазнен черен дроб).Ям свинско много рядко,пилешко и риба повече,млечни ям много и зеленчуци.И аз си усещам задръстена кръвта. Главата ме боли непрекъснато,получих торбички под очите,каквито никога не съм имала,краката ме болят непрекъснато и не мога да спя.Ве се чувствам добре изобщо,нямам сили и настроение никакво.
Къде мога да прочета за това здравословно кето?

# 148
В интернет, примерно или при консултация с диетолог. Настоящите завишени резултати трябва да бъдат сравнени с предходните. Млечните са силно възпалителна храна, особено високомаслените, които са най-НВХ.

# 149
Памуче, аз съм на мнение, че нещата се получават. Резултатите са такива от свалянето на килограми. Не се препоръчва изследване на чернодробни, по време на активно сваляне, защото може да са завишени. Щом си на режима, това трябва да го знаеш. Опитай се да намалиш млечните, да вдигнеш леееко въглехидрарите и да пиеш повече течности. Допитай се и до лекар, де.

Общи условия

Активация на акаунт