Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 461
  • 891
  •   1
Отговори
# 255

Здравейте, какво означават тези резултати за тромбофилия? Чак в сряда съм на преглед, а ме гложди.

# 256
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Здравейте, какво означават тези резултати за тромбофилия? Чак в сряда съм на преглед, а ме гложди.
от тук

# 257
Хора моля ви за бързи отговори защото ще припадна от притеснение!!!!!
Днес пускахме на сина ми ьа първи път тези изследвания .И едното му изследване е АДСКИ завишено ECP над 200 и в интернет пише че се завишава над двеста при миелопролиферативния рак на кръвта!!!
Не знам къде се намирам цялата треперя!!!
Моля ви кажете ми някое детенце да е имало такива показататели????
Качвам снимки с резултатите:

# 258
Хора моля ви за бързи отговори защото ще припадна от притеснение!!!!!
Днес пускахме на сина ми ьа първи път тези изследвания .И едното му изследване е АДСКИ завишено ECP над 200 и в интернет пише че се завишава над двеста при миелопролиферативния рак на кръвта!!!
Не знам къде се намирам цялата треперя!!!
Моля ви кажете ми някое детенце да е имало такива показататели????
Качвам снимки с резултатите:
Скрит текст:

не намирам такава информация. всичко сочи към алергия

Цитат
Еозинофилите са част от спектъра на левкоцитите – белите кръвни клетки. Те имат важно значение за предпазване на организма от паразити, но също така тяхното количество се увеличава при редица алергични заболявания. За повишен брой на еозинофилите – еозинофилия се говори при стойности над 500 клетки/мл.  ...
Налице е възпалителна реакция от алергичен тип.

https://www.puls.bg/aktualno-c-6/povishen-broi-eozinofili-vazhen … o-ne-samo-n-33938

# 259
  • София
No fear, попитайте за Вашия случай тук, отговаря педиатър

https://m.bg-mamma.com/?topic=1209763

# 260
Ние скоро пускахме ЕСР. Не е толкова завишено като при Вас. Но това е маркер за алергия. Не знам какво общо има с рак на кръвта.
Просто ще Ви кажат, че 100% има алергия.

# 261
  • София
Може ли бързо мнение за тези резултати? Пускани са по повод замайване в следобедните часове и покачване на тегло.

# 262
феичка, писала съм го много пъти  се извинявам на всички, които пак ме четат - само глюкоза, без инсулин, не дава достатъчно информация за действителното положение - моята е 5, но на цената на 20 инсулин.
което е инсулинова резистентност.
открих го благодарение на форума, след три години консултации с ЛЛ прифилактики и плащане на специалисти. симптомите ми бяха като твоите - прилошаване, бяла пелена пред очите и почти припадане, като става внезапно, без никакви предупредителни сигнали.
и нарастване на теглото с около 50% за около година и половина. без смяна на хранителен и/или двигателен режим.

за щитовидната се прави пакет изследвания. и там само ТСХ не е достатъчен. имаше някаква връзка между всичките.
направих ТСХ, ТАТ, МАТ, ФТ4, ФТ3 пак по съвет от форума, но при мен нямаше проблем там и не помня подробностите.

# 263
  • София
Благодаря за коментара! Иначе, доколкото мога да преценя имам известен дефицит на витамините. След около две седмици имам консултация с ендокринолог. Ще видим какво друго ще изследвам. Преди две години ми откриха инсулинова резистентност, но в начална фаза. Справих се с хранителен и двигателен режим и смъкнах около 15 кг. и над 20 см от талията. Ама сега всичко пак е тръгнало нагоре.

# 264
  • София
Здравейте!
Може ли да кажете как ви се струват тези резултати?
Адска умора, недоспиване, малко сън, забравям, забравям си думите, докато говоря...
TSH е съвсем леко над горна граница и лекарката беше категорична, че не може да е от хормона, та пуснах тези изследвания по нейна препоръка.

В Кандиларов са пускани.

В сайта на друга лаборатория горната стойност на хомоцистеина е посочена под 12, в същата мерна единица. Над 12 е признак за проблем?
В понеделник ще ги коментирам с доки.
Благодаря!

# 265
ТСХ не трябва да е повече от 2-2,5, щом е над граница значи е над 4 което сочи потенциална хипофункция и да, съвсем възможно е да е от това. Но за да е наистина ясна картинката се изследват и тълкуват винаги ТСХ, ФТ3 и ФТ4 защото те са щитовидните хормони, а не ТСХ.
Иначе фолата е нисък, предполагам виждате, хомоцистеина също е висок, вероятно заради фолата. Това високо желязо не кореспондира с високия ЖСК, обикновено ЖСК е висок при ниско желязо...може да са ви одраскали вената при вземане на кръв и да се е получило завишено желязо. Преди това изследвано ли е скоро, как са били нивата му?

# 266
Зависи от лекаря, някои ще кажат, че няма проблем за хомоцистеина, не споделям такова виждане. Витамините от група В не са достатъчни, вижда се и от Фолат. Попълни ги и хомоцистеинът ще падне. Какви добавки се приемат? При мен желязо, ЖСК и феритин са също такива и намерих причината. Чернодробни, глюкоза, инсулин трябва да се проверят във връзка с оплакванията.

# 267
Момичета имам ли повод за притеснение от този резултат за Хив? Не е правен след рисков секс, просто всяка година си ги правя за мое спокойствие. Миналата година резултата ми беше 0,33, тази година е по-висока стойността... Падам си малко хипохондричка.

# 268
  • София
Тсх е 4.62, мат 380, тат 70 - в норма. Т3 и т4 в норма, съответно 5.7 и 17.54.

Кръвни не съм пускала отдавна, бяха добре последно. Но такива подробни не съм пускала никога.
В момента никакви добавки не пия, ще се назначават в понеделник. Но ми се иска и друго мнение.
Благодаря!

# 269
Ако може някой да изтрие мнението.
Благодаря!

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 20:09 от LittleWolf

Общи условия

Активация на акаунт