Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 416
  • 891
  •   1
Отговори
# 270
Глюкозата на гладно не е завишена. Да не си повярвала на хора, които смятат, че хубава глюкоза е 3,5 🙄...

# 271
Неее, исках да кажа, че спрямо предните изследвания е завишена.
Глюкозата на гладно не е завишена. Да не си повярвала на хора, които смятат, че хубава глюкоза е 3,5 🙄...

# 272
Разликата е нищожна и в рамките на статистическата грешка. По-добре се консултирай с лекар, отколкото да се тревожиш излишно.

# 273
Привет ! Бременна съм, а тромбокрита ми е много нисък а PDW е под нормата и се притесних за кръвоснабдяването на бебето. Някакви мнения?

# 274
Здравейте,моля за помощ при разчитане на резултат от рентген

# 275
Confused
Моля ви, кажете ми честно, какви са резултатите, как ви се струват?

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 17:32 от Benichka56

# 276
Съвсем честно, преди да ти вдигнат аларма във форумите, че си с пре/диабет вземи намали малко джънка, бързите въглехидрати, лошите мазнини и размера на порциите, защото си възпаляваш тялото. След два месеца пак се изследвай. Спокойно. Имаш ли диагностицирани хронични заболявания, важни са и предходните изследвания?

# 277
Съвсем честно, преди да ти вдигнат аларма във форумите, че си с пре/диабет вземи намали малко джънка, бързите въглехидрати, лошите мазнини и размера на порциите, защото си възпаляваш тялото. След два месеца пак се изследвай. Спокойно. Имаш ли диагностицирани хронични заболявания, важни са и предходните изследвания?

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 17:34 от Benichka56

# 278
И кое в тези изследвания смяташ, че проследява тумора? Трябват специализирани изследвания, образна диагностика, онколог или лекар, който знае какво прави с алтернативна терапия. Ние с официална медицина не можахме да се справим, преборихме рака с алтернативна. Но всеки по пътя си.

# 279
    според вас тумурните маркери за рак на яйчника, показват ли дали има разсейки?

# 280
  • Варна
Здравейте съфорумци, моля за съвет, това са кръвните на моя съпруг, който от няколко дни не се чувства добре, предния ден припадна на терасата, оплакванията му приличаха на вирус, но основно дискомфорт в стомаха, ниска темпер.37.2 за кратко понякога, вече не, на 48год. ,слаб, пуши, не се храни редовно, имаше преди години язва, сега обаче няма данни за кървяща такава. В момента сме на почивка и като се върнем ще ходи по лекари, но се чудя към какъв да го изпратя
Благодаря предварително

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 14:48 от didito

# 281
  • София
Махни му егн и имена от снимката!

# 282
  • Варна
Махни му егн и имена от снимката!
благодаря усетих се

# 283
Здравейте,може ли да ми помогнете с разчитане на резултати от микробиология влагалищен секрет, Какво точно означава, тъй като чак на 16 съм при докторката

# 284
Здравейте, моля за съвет. Жена на 33 г. - правим опити за забременяване, но преди седмица дадохме и двамата позитивен ковид тест с температура в рамките на два дни и леко раздразнено гърло. Всичко мина за няколко дни, неваксинирани сме. Аз съм хетерозигот по: Factor V Лайден,  PAI 4G/5G, Factor XIII и MTHFR ген (c.677C>T).

Приемам еутирокс по схема: 2 дни от 0,5 и на 3-тия от 0,25. В момента взимам веднъж на ден кверцетин (заради ковид, който мина), като ми казаха, че TSH може да се повиши заради него. Също приемам аспирин протект от 75 мг по 1 вечер.

Този месец пропускаме опити заради ковид.. Няколко дни преди днешните изследвания също съм спряла приема на Б12 метил. форма, а Д3 от повече от седмица не съм приемала.

Предполагам хематологията по-долу показва основно скорошна вирусна инфекциа, предвид леките отклонения и това, което успях да намеря в нета?:
Скрит текст:

Според овулационния тест от днес все още съм в овулация, предполагам пролактина е ок спрямо лутеалната фаза или е проблем, че е в долната граница?
Скрит текст:

Другото, което ме притеснява е, че d-dimer се е повишил спрямо изследванията от преди 5 седмици (2-рата снимка) и предполагам, че отново трябва да започна прием на натаспин. Бе ми казано, че при забременяване е хубаво d-dimer да е под 2.0.
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт