Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 272
  • 891
  •   1
Отговори
# 510
2:1 май е границата за ПКЯ (поликистозни яйчници), а 1:1 е идеалното. Тоест гледа се дали минава 2:1 в полза на LH. Не съм лекар, но просто ми се наложи да чета много за тези хормони, тъй като почти три години не могат да ми открият точния проблем за нередовен цикъл.

# 511
Здравете, можели някой да ми разчете резултатите

# 512
Здравейте,
Може ли помощ за тези изследвания? С какъв специалист да направим консултация?

# 513
С ендокринолог, глюкозата е висока.

# 514
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при хемоглобин 78 бих се насочила към хематолог.
консултирайте се с личния лекар, може би знае за някое старо заболяване.
не отлагайте.

# 515
С ендокринолог, глюкозата е висока.

Глюкозата може да почака. Като изключим тромбоцитите, всичко останало е под долна граница в ПКК.

# 516
Здравейте, по мое решение (не от личния лекар) си пуснах изследване за витамин D, B12, желязо и феритин. От месеци имам сериозен косопад, миглите и веждите уредяха. Резултатите показват, че D и B12 са в норма, но феритина е много под нормата : Феритин/Ferritin  L  6.99 ng/ml - жени 13-150; мъже 13-400, както и желязото : Желязо/Iron  L  5.48 umol/l  -  М 11.0-28.0, Ж 6.6-26.0

Още не съм говорила с личния лекар и се чудя дали има смисъл или направо да си купя добавка в желязо? Според Вас, стойностите изискват ли лекарска намеса. Благодаря предварително!

# 517
А хемоглобина нисък ли е? Според мен не може сама да си назначавате за пиене добавки с желязо, нека личния първо да коментира.

# 518
Добро утро, може ки някой да даде съвет, дали е нужна допълнителна консултация и лечение? Казаха ми да запиша, само ако изследването покаже проблем, но не съм запозната:
Скрит текст:

# 519
Наред е това изследване. Няма бактерии. Лактобацилите са си съвсем нормални за тази среда.

# 520
Благодаря! И за левкоцитите ли е нормално?

# 521
Мисля, че да.
След като няма гъби и бактерии, за мен е нормално.
Но не би ли трябвало лекарят, който ти е пуснал изследванията или от лабораторията поне да ти кажат дали е ОК?

# 522
Каза ми да запиша час, само ако има нещо в изследването…

# 523
  • София
При изследване на стерилна урина какво означават показателите S-чувствителни,I-интермедиални и R-резистентни?
Виждам 12 S-ки и 2 I-та.Не пише препоръки.

# 524
Здравейте , може ли някой за разчете резултатите  моля ?

Общи условия

Активация на акаунт