Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 520
  • 891
  •   2
Отговори
# 600
На малките деца, показателите са различни.. А тези стойности пък не са за малки деца.
Здравейте,става въпрос за кръвни изследвания на бебе на 6 месеца/момиче/,не е боледувала или поне няма такива симптоми видими!
Моля,да ми кажете до колко нормални са тези изследвания при бебе!

# 601
На малките деца, показателите са различни.. А тези стойности пък не са за малки деца.
Здравейте,става въпрос за кръвни изследвания на бебе на 6 месеца/момиче/,не е боледувала или поне няма такива симптоми видими!
Моля,да ми кажете до колко нормални са тези изследвания при бебе!

Благодаря!
 Уж е съобразена възраста в референтните стойности🙂

# 602
Здравейте!

Тези лимфоцити какво би следвало да предполагат?

# 603
Повишени лимфоцити най-често има при инфекция, вирус, при алергия някаква. Иначе се среща и при ендокринни проблеми, кортикостероиди ако се пият.

# 604
Не съм пила КС. Имах хронична уро инфекция, но последните изследвания са без бактерии. Алергии нямам. Последно съм боледувала преди 2 години, от КОВИД, никакви други вируси след това.
От миналата есен ги следя тези лимфоцити. Случайно, при профилактични прегледи от работодателя се установиха. И сега пак са толкова.
Благодаря, mibobo! Flowers Hibiscus

# 605
Ох тия профилактични
Ми явно имат смисъл
Аз отидох на нефролог все пак

# 606
Ами вероятно е от уро инфекцията.

# 607
Възможно е, да. Скоро ходих на гинеколог. Покрай цитонамазката я помолих да ми пусне и МБ. Излезе ми и там бактерия, въпреки, че нямам симптоми.

# 608
Здравейте, при изследвания на дъщеря ми на 6 г, получихме резултат Инсулин - 1,01 - това нормално ли е или е някаква грешка, понеже никога не съм виждала толкова нисък инсулин - или има някакво заболяване? Беше пила 2 глътки вода преди изследването.. Глюкозата е нормална. Инсулинът е най-долу в таблицата:

Скрит текст:

# 609
Здравейте,

Моля ви, ако някой, който е по-наясно, да коментира резултатите на сина ми, на 9 г. Много ме притесняват тези отклонения, особено EO% - Еозинофилни левкоцити- %. CRP е в норма.

Благодаря предварително.

# 610
Обикновено във връзка с алергии и бронхиална астма ги изследват тези еозионофилни левкоцити. Тогава са завишени. Но пък ЕСР не са му пуснали.
Не се шашкайте преди да сте говорили с лекуващият лекар на детето.

# 611
Обикновено във връзка с алергии и бронхиална астма ги изследват тези еозионофилни левкоцити. Тогава са завишени. Но пък ЕСР не са му пуснали.
Не се шашкайте преди да сте говорили с лекуващият лекар на детето.

Благодаря. Даже не бях чувала за ЕСР Flushed

# 612
Даниил ,скоро бях на Фетална морфология но при друг доктор (в друг град),защото моя не прави .
И тъй като излязоха след дни резултатите ,с разговора с доктора продължи 2 Мин ,не се сетих да попитам затова ако знаете  нещо кажете  .
**Сърце-номална четирикухонна сянка(нормално ли е да има сянка ) нищо че пише нормална  .
 И ще прикача някои снимки .
Аз лично нищо не разбрах от снимките ( не знам дали са с хубаво качество ...)
Еднственно видях пръстчета .

# 613
Здравейте, може ли помощ в разчитането на кръвната картина на дъщеричката ми (на 3г)

# 614
Здравейте, от 2019 г. Пия метизол за щитовидната жлеза, бях с хиперфункция. Сега лекаря иска да го намалявам и да пробвам да го спра. Пролактина и естрадиола ми ги пусна, защото имам упорито главоболие по време или около цикъл. Моля за вашето виждане на стойностите!

Общи условия

Активация на акаунт