Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 553
  • 891
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте това е моята кръвна картина може ли мнение?

# 616
Обърнете внимание на пикочната киселина, консултирайте се е лекар.

# 617
Може ли мнение за тези снимки според вас всичко наред ли е с бебето ?
Бях на Фетална Морфология но самите снимки някак са ми размазани .
А кръвния резултат не беше готов същия ден ..и по тел само ми беше казано че всичко е наред .
Всички снимки ок ли са според вас до колкото разбирате ?

# 618
Гери Ангелова 727182 сериозно ли смяташ, че някой ще ти разчете снимки от видеозон ние не сме гинеколози тук.
Едно е да се разчетат кръвни или други изследвания от лаборатории с граници и т.н. (за което е темата), друго е снимки от видеозон, скенер, рентген и т.н.

# 619
Не мисля, че някой в този форум може да разчете така ехографски снимки и да ви каже дали нещо е наред или не… това си го вижда лекаря. Консултирайте се с аг. Все пак лекар ви е гледал на ехограф и едва ли е мълчал по време или след прегледа.

# 620
Здравейте, на 26 съм, имам следните оплаквания - последната една година качих 10 килограма,въпреки че се храня  супер здравословно предимно смутита, салати, печена риба, сухо месо, тренирам поне 3 пъти в седмицата, и въпреки това не мога да сваля и колограм, в момента съм  60кг и всичко ми се трупа в ханша и корема, висока съм 167..Напоследък имам странни настроения, тип депресивни епизоди, тревожност, ниско либидо, разсеяна съм, забравям, положението не е добре. Поприцип се води че съм в нулева фаза на Хашимото, откриха го преди 6 или 7 години,  досега хормоните са ми били винаги в норма, но щитовидната ми жлеза има видими структурни изменения - "нехомогенна структура" както твърдят ендокринолозите. Записала съм си преглед за разчитане на разултатите, но според вас има ли повод за притеснения, изследванията са от 4тия ден от цикъла:  
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 01:21 от nine666

# 621
Хормони в норма, не значи добре щитовидните показват хипофункция, ТСХ е висок, Т4 нисък и няма Т3. Отделно за това качване на кг изследвани ли са кр.захар и инсулин. Също така проверка за дефицити на витамини - Д, В12, желязо. От половите не разбирам особено затова не ги коментирам.

# 622
Здравейте, от 2019 г. Пия метизол за щитовидната жлеза, бях с хиперфункция. Сега лекаря иска да го намалявам и да пробвам да го спра. Пролактина и естрадиола ми ги пусна, защото имам упорито главоболие по време или около цикъл. Моля за вашето виждане на стойностите!

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 16:22 от Лале

# 623
Никой не обърна внимание на моя пост Sad  :

Скрит текст:
Здравейте!

Може ли да погледнете тези изследвания:

Скрит текст:

Жена на 36 години.
Притеснявам се, че някои показатели са близки до долните граници, а креатинина е направо под (макар и с малко).
WBC пък са малко над нормата.

# 624
Neznam86, нищо не се разчита от тази снимка, затова никой не отговаря. Опитай да снимаш от по-близо и качи пак.

# 625
Здравейте, пак съм аз, понеже малко се стреснах от предните резултати, днес преди работа изтичах до Рамус и си пуснах още едни изследвания, този път изследвах и ТАТ МАТ FT3, мисля че забравих да спомена предните резултати бяха отпреди близо месец, сега съм след овулация, и г/д 1 седмица преди цикъл, не знам дали това има значение, иначе имам записан час за ендокринолог на 3ти декември. Ето ги и резултатите:
Скрит текст:

# 626
Здравейте , ще погледнете ли и моите. Благодаря !

# 627
Здравейте , ще погледнете ли и моите. Благодаря !

Консултирайте се с лекар, имате завишена глюкоза, ензимите на черния дроб също. Задължително консултация.

# 628
  • Г. О.
Здравейте. Бях писала тук относно завишен процент гликиран хемоглобин и леко повишени стойности на глюкоза на гладно. Посъветвахте да се изследва инсулин и обременяване с глюкоза. Влязох в сайта на Рамус, за да видя какви изследвания трябва да се пуснат. Казахте трикратно обременяване. Има няколко вида обременяване с глюкоза и инсулин.
Скрит текст:

Може ли да ми кажете точно кои да се пуснат?

# 629
Здравейте, пак съм аз, понеже малко се стреснах от предните резултати, днес преди работа изтичах до Рамус и си пуснах още едни изследвания, този път изследвах и ТАТ МАТ FT3, мисля че забравих да спомена предните резултати бяха отпреди близо месец, сега съм след овулация, и г/д 1 седмица преди цикъл, не знам дали това има значение, иначе имам записан час за ендокринолог на 3ти декември. Ето ги и резултатите:
Скрит текст:

Нямате Хашимото, което е супер, но Т4 е супер ниско, още малко и ще отиде под норма, което значи хипофункция, но щом имате час за ендокринолог, изчакайте го.

Общи условия

Активация на акаунт