Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 62 709
  • 891
  •   1
Отговори
# 825
Скрит текст:

Здравейте! Родих преди 3 месеца и кърмя. Лекар ми пусна разни изследвания и всичко е ок с изключение на повишени левкоцити в урината -25 и повишен общ холестерол и LDL холестерол. Предписа ми липомезин за месец, но прочетох че не трябва да се пие по време на бременност и кърмене. Имате ли представа на какво може да се дължи толкова висок холестерол и има ли друг начин да го намаля освен с лекарства? Или ако знаете някои, които да са съвместими с кърменето ще съм много благодарна.

Alegra03, относно лекарството, не мога да коментирам, трябвало е да споделиш на лекаря, че кърмиш.
Като цяло ти е завишен "лошият" холестерол и триглицеридите са ти на границата. Опитай с хранене да подобриш състоянието си. Явно нещо там куца, застоял начин на живот, неправилно хранене. Имай предвид, че не е нужно да ядеш мазна храна, за да ти е висок холестерола. Стига да е джънк и купешки сладкиши, имат толкова хидрогенирана палмова мазнина и какво ли още не... и килограмите нямат значение, майка ми е 51 кг на 170 ръст и холестерола е в небесата. Опитай да си баланисраш храненето, а ако не става вече хапчета.
Аз съм доста изненадана. Като четох какво трябва да се яде, всичкото го ям. Не консумирам изобщо джънк и купешки сладкиши. Ям доста сладки неща, но аз си ги правя и слагам минимално количество захар или слагам фурми вместо захар. Нямам идея на какво може да се дължи. Sad

Разбирам те, като цяло качеството на храните е занижено. Цялото ми семейство е с висок холестерол, аз си го следя и по едно време го бях вдигнала. Осъзнах от какво е- пандемията, всяка вечер винце и разни сиренца тип бри и подобни. Не само, че качих кг, ами и холестерола в небесата. Спрях ги и пак слезе до нормални нива. Помисли дали не изпускаш нещо по трасето... Също така е хубаво да се хапват полезни мазнини като ядки и зехтин. Успех и дано се справиш без хапчета!

# 826
Здравейте, може ли да ми кажете тези изследвания  дали са в норма ,жена на 27г.

# 827
Здравейте, може ли да ми кажете тези изследвания  дали са в норма ,жена на 27г.

Аз виждам завишен холестерол и белтък в урината. Консултирайте се с ЛЛ.

# 828
Здравейте,

Прилагам резултатите от изследването на щитовидни хормони, които пуснах и бих искала да помоля за мнение.
На 36 години съм, не съм бременна.
Бих искала да получа съвет до какво водят тези стойности, отчетени в изследвснето, моля.

# 829
Здравейте, след прекаран бронхит след месец симптомите ми се върнаха със задух. Пулмоложката ме изпрати на спирометрия. Обобщението от там е умерена обструкция. Преди месец на ренгена излесе увеличени сенки, конгестирани и сгъстен белодробен рисунък. Сега умерена обструкция от спирометрията какво е това? С нея ще се видим в четвъртък след обед.

# 830
Единични еритроцити в урината какво означава?
  В референтните стойности пише 1-2 еритроцита.

# 831
Че най-вероятно имаш някакви песачинки и като са минавали са одраскали и се е пуснала малко кръв

# 832
Здравейте. Искам да попитам ако тук е удачно възможно ли е поликистозата на яйчниците да изчезне от самосебе си? С години са ми казвали че имам само дори от ехограф и преди са ми изследвали и хормони и са го потвърждавали. А днес гинеколожката ми ме изненада и казс, че нямам поликистоза. Гледа хормоните обстойно:
Също така каза, че ЛХ и ФСХ са в перфектно съотношение. Ако може коментар и от вас, благодаря предварително.

# 833
Моля за съвет защото съм много притеснена

# 834
  • Близо до гората...

Моля за мнение. Момче на 18. Много ме притеснява желязото. Благодаря!

# 835
  • София
Здравейте! Ендокринолог ми назначи изследвания във връзка с оплаквания от паник атаки, като по принцип съм диагностицирана с тревожно разстройство от 2017 и съм на антидепресант, имам и Хашимото, което следя (не приемам хормон), също съм с Инсулинова резистентност и с проблеми по гръбнака от дискови хернии.
Имам назначени и полови хормони, но тях ще изследвам другия месец заради определения период на месечния цикъл и чак след това съм на вторичен преглед.
Никога в ПКК не ми е излизало нещо извън норма и сега ми е странно мърдането в лимфоцити и неутрофили. Виждам, че е минимално, но все пак някой има ли представа такъв тип съотношение понижени лимфоцити и повишени неутрофили на какво може да се дължи, освен някаквя инфекция? Четох, че може да е свързано с ревматични заболявания - дали може да има връзка с гръбнака, тъй като напоследък са ми обострени симптомите от дисковите хернии.
Всеки допълнителен коментар по изследванията и показателите е добре дошъл Simple Smile За първи път ми дават да изследвам и панел желязо и не знам там какви са оптималните стойности. Благодаря!

# 836
Здравейте,малко помощ в разчитането...понеже малко не са ми ясни ИГГ и ИГМ...
За рубеолата,ако правилно разбирам е високо ИГГ,защото съм я карала и имам антитела...не е нужно да пускам ИГМ?А за токсоплазмоза и цитомегаловирус трябва ли да пусна и ИГМ или това е достатъчно...И най вече за Епщайн...според вас трябва ли да пусна и ИГМ....това че игг е отрицателно,означава ли че не съм заразена...имам следните оплаквания постоянно зачервено гърло...болки от двете страни на ребрата,вече месеци долу в последните редове ребра...и постоянно излизане на херпеси в носа и на устните..нон стоп...10 дена нямам...после един месец имам...имам гадене и липса на апетит от време на време,както и болки в ставите...не много силни но имам...и кашлица сутрин от секретите...нямам синузит...аз съм и с базед...имам ехография на коремни всичко е ок...имам вземан гърлен секрет нормален...ето и изследванията,ако някой може да каже нещо повече...

# 837
Здравейте, Хематолог ми назначи тези изследвания, но ще ходя при него чак след + тест за бременност.. което може и да е след месеци. Щитовидната си я знам, хормоните ги пуснах просто, защото ходих за Желязо и ПКК. Може ли малко разяснения относно ниските стойности на тези три посочено като ниски показателя? От седмица съм на 100 мг Аспирин понеже имам тромбофилия.

Блогодаря предварително!

# 838
Ниски MCV и MCH обикновено има при ниско желязо, аз не го виждам в изследванията. Виждам феритин, който не е готов, но желязо не виждам

# 839
Ниски MCV и MCH обикновено има при ниско желязо, аз не го виждам в изследванията. Виждам феритин, който не е готов, но желязо не виждам

Блогодаря, Хематолога ми обясни ако феритина е нисък да си взема желязо да пия - затова мислех, че е желязо.

Общи условия

Активация на акаунт