Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 62 741
  • 891
  •   1
Отговори
# 810
Изпълнено е. Но за нивата на пролактина в моя случай трябва ли да се притеснявам?

# 811
Хубаво е поне още веднъж два пъти да проследите дали е инцидентно или е постоянно висок. Не е страшно, регулира се най-често с минимални дози достинекс. Наричат го хормон на стреса, доста е чувствителен...

# 812
Здравейте, получих резултата вчера  и до датата за вторичен преглед ще лудна…. След полов акт стана нещо странно… при уриниране 4-5 часа по-късно имаше кървене, никакъв дискомфорт. На следващия ден беше много слабо, заглеждах се за отенък по хартията. На втория ден всичко приключи, но започна течение с онази особена миризма. Започна течение на 14ти и днес, два дни по-късно няма нито течение ( дори зацапване на ежедневна превръзка ) нито миризма.Знам, че е бактериална вагиноза, но моля за мнение и дали да си взема глобули Полижинакс (преди 3 години със същите показатели ми бяха изписани), от какво може да е причинена и половите контакти как да продължават до изчезването на бактерията?
Извинявам се за всички подробности, просто исках да съм максимално изчерпателна, благодаря Ви

# 813
Здр момичета предстои ми , инвитро по естествен цикъл. Имам, поликистозни яйчници.

# 814
Здравейте, получих резултата вчера  и до датата за вторичен преглед ще лудна…. След полов акт стана нещо странно… при уриниране 4-5 часа по-късно имаше кървене, никакъв дискомфорт. На следващия ден беше много слабо, заглеждах се за отенък по хартията. На втория ден всичко приключи, но започна течение с онази особена миризма. Започна течение на 14ти и днес, два дни по-късно няма нито течение ( дори зацапване на ежедневна превръзка ) нито миризма.Знам, че е бактериална вагиноза, но моля за мнение и дали да си взема глобули Полижинакс (преди 3 години със същите показатели ми бяха изписани), от какво може да е причинена и половите контакти как да продължават до изчезването на бактерията?
Извинявам се за всички подробности, просто исках да съм максимално изчерпателна, благодаря Ви

Бих Ви посъветвала да слушате гинеколога си и да спазвате изписано лечение. Също да прекратите половите контакти, докато не се излекувате.

Нямате лактобацили, което означава, че след курса на лечение, трябва да ги възстановите с глобули с млечна киселина.

Полижинакс е “слаба ракия”, не взимайте нищо на своя глава, ходете на лекар.

# 815
Здравейте, бихте ли коментирали тези изследвания- на жена 41г.

Какви са ви оплакванията? Резултатите сочат хипофункция.

# 816
Здравейте,може ли коментар по изследванията!
Родих преди 7 месеца,на 41 години съм,от тогава до ден днешен имах две менструации,като последната беше доста оскъдна!
Не съм кърмила,бях на преглед при гинеколог,който ми поиска някои хормони,на прегледа не видя нищо притеснително,по преглед изключи да е менопауза!
Имах доминантен фоликул,не е киста,а си и усетих и овулацията ден преди това,но отново имам голямо закъснение на цикъла с 20 дни!
Благодаря на коментиралите🙂

# 817
Здравейте момичета реших да си пусна изследвания на моягшава ,понеже не мога да отслабна .Тренирам 3 пъти в седмицата след второто раждане съм ,детето е на година ще ви пусна изследванията си ако има някой по компетентен да ми обясни ще бъда благодарна .Гледам че всичко е в стойност ,може би нямам инсулинова резистентност ,но една приятелка ми каза че съм на границата

# 818
Може би аз не разбирам, но защо обременяванено не е трикратно? Липсват стойности на 60та минута...

# 819
Здравейте!
Дали някой би могъл да ми съдейства с разчитане на резултати от тест Фемофлор + от Геника?
Видни са отрицателните показатели, но за другото ме объркват цветовете и логаритмичната скала...
https://drive.google.com/file/d/1jI5X42SAJDdRoWTWjxViWK4xulUhZiV … ew?usp=share_link
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 820
Здравейте! Не зная дали тук е мястото да питам но не намерих друга тема. Днес си правих снимка на бял дроб но за пулмолог има час чак на 3 януари.ми е много притеснено. В резултата пише:

"Усилен перихилерно и паракардиално белодробен рисунък, по - сгъстен двустранно базално - съмнение за интерстициален възпалителен процес. Хилуси нормално структорирани. Свободни кдс. ССС- НЕРАЗШИРЕНА. "

Преди 10 дни бях болна от Ковид. Моля, ако някой разбира да ми отговори това пневмония ли е?
Благодаря Ви!

# 821
Аз като бях с пневмония си пишеше, че е пневмония, при вас има съмнение за възпалителен процес и нещо със сигурност работи. Ако съм на ваше място няма да чакам 3 януари обаче - пуснете си през Супердок търсене за пулмолог в следващите 3 дни (има такава опция) и се запишете по-скоро.

# 822

Здравейте! Родих преди 3 месеца и кърмя. Лекар ми пусна разни изследвания и всичко е ок с изключение на повишени левкоцити в урината -25 и повишен общ холестерол и LDL холестерол. Предписа ми липомезин за месец, но прочетох че не трябва да се пие по време на бременност и кърмене. Имате ли представа на какво може да се дължи толкова висок холестерол и има ли друг начин да го намаля освен с лекарства? Или ако знаете някои, които да са съвместими с кърменето ще съм много благодарна.

# 823

Здравейте! Родих преди 3 месеца и кърмя. Лекар ми пусна разни изследвания и всичко е ок с изключение на повишени левкоцити в урината -25 и повишен общ холестерол и LDL холестерол. Предписа ми липомезин за месец, но прочетох че не трябва да се пие по време на бременност и кърмене. Имате ли представа на какво може да се дължи толкова висок холестерол и има ли друг начин да го намаля освен с лекарства? Или ако знаете някои, които да са съвместими с кърменето ще съм много благодарна.

Alegra03, относно лекарството, не мога да коментирам, трябвало е да споделиш на лекаря, че кърмиш.
Като цяло ти е завишен "лошият" холестерол и триглицеридите са ти на границата. Опитай с хранене да подобриш състоянието си. Явно нещо там куца, застоял начин на живот, неправилно хранене. Имай предвид, че не е нужно да ядеш мазна храна, за да ти е висок холестерола. Стига да е джънк и купешки сладкиши, имат толкова хидрогенирана палмова мазнина и какво ли още не... и килограмите нямат значение, майка ми е 51 кг на 170 ръст и холестерола е в небесата. Опитай да си баланисраш храненето, а ако не става вече хапчета.

# 824

Alegra03, относно лекарството, не мога да коментирам, трябвало е да споделиш на лекаря, че кърмиш.
Като цяло ти е завишен "лошият" холестерол и триглицеридите са ти на границата. Опитай с хранене да подобриш състоянието си. Явно нещо там куца, застоял начин на живот, неправилно хранене. Имай предвид, че не е нужно да ядеш мазна храна, за да ти е висок холестерола. Стига да е джънк и купешки сладкиши, имат толкова хидрогенирана палмова мазнина и какво ли още не... и килограмите нямат значение, майка ми е 51 кг на 170 ръст и холестерола е в небесата. Опитай да си баланисраш храненето, а ако не става вече хапчета.
Аз съм доста изненадана. Като четох какво трябва да се яде, всичкото го ям. Не консумирам изобщо джънк и купешки сладкиши. Ям доста сладки неща, но аз си ги правя и слагам минимално количество захар или слагам фурми вместо захар. Нямам идея на какво може да се дължи. Sad

Общи условия

Активация на акаунт