Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 170
  • 891
  •   1
Отговори
# 450
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, да попитам изследването за токсоплазма LgG, което е положително, за минала инфекция ли става въпрос или за настояща? Малко се притесних от резултатите.

от сайт на лаборатория
Цитат
IgM антителата се образуват средно 7-10 дни след инфектиране с вируса, докато за IgG антителата са необходими най-малко три седмици. При втория случай, че счита, че пациентът е с отшумяла инфекция.

# 451
Благодаря, Добри! Аз като търсих, не го намерих Grinning

# 452
Какво мислите за Лаймска болест, ухапването от кърлеж беше преди доста месеци, но резултата за активната инфекция е в сивата зона.

# 453
за детето казаха да направим изследването след 6 месеца.
в твоя случай - аз бих го повторила по-късно. по-добре излишен тест отколкото пропуснато лечение.

ще стискам палци да е твърдо отрицателен.

# 454
за детето казаха да направим изследването след 6 месеца.
в твоя случай - аз бих го повторила по-късно. по-добре излишен тест отколкото пропуснато лечение.

ще стискам палци да е твърдо отрицателен.

Благодаря, ще направим пак след известно време.

# 455
При лаймска болест съм чела, че трябва възможно по-скоро да се реагира с лечение (антибиотици) някъде до 5 седмици след заразяването...

# 456
казаха ни, че до шест месеца още нямало да са се образували достатъчно антитела и тестът може да е фалшиво отрицателен.

а как разбираш за заразяването до 5 седмици?

# 457
В БГ лекарите са адски зле ориентиране по отношение на лаймска болест и съпътстващите ко инфекции в т. ч. и във ВМА. Изследването, което показвате е само за един щам от десетки, а човек може да е инфектиран с няколко. Когато решите да повторите изследването направете го в лаб. Синево, че уж пращат в чужбина и резултата е за 4 щама, което е повече от един. Но е по-скъпо. А ако случайно сте от Сев. БГ и не ви е проблем да отидете в Букурещ там има и специализирана лаборатория и лекарка, която би се отнесла по-сериозно в сравнени с БГ лекарите. Изследвайте вит. Д и имунологичи показатели. Лечението е с антибиотици.

# 458
Здравейте. Може ли да изкажете мнение за резултатите ми от БХС. Генетикът с който говорих каза, че риска е нисък, но все пак виждам, че единият ми протеин е висок - 2.92. Препоръчват да направя и късният скрининг, но навсякъде чета, че от него няма смисъл и не се препоръчва, ако е правен първият.... Някой друг със сходни резултати и как е процдирал?

# 459
  • Хасково
Може ли коментар на тези изследвания

# 460
В БГ лекарите са адски зле ориентиране по отношение на лаймска болест и съпътстващите ко инфекции в т. ч. и във ВМА. Изследването, което показвате е само за един щам от десетки, а човек може да е инфектиран с няколко. Когато решите да повторите изследването направете го в лаб. Синево, че уж пращат в чужбина и резултата е за 4 щама, което е повече от един. Но е по-скъпо. А ако случайно сте от Сев. БГ и не ви е проблем да отидете в Букурещ там има и специализирана лаборатория и лекарка, която би се отнесла по-сериозно в сравнени с БГ лекарите. Изследвайте вит. Д и имунологичи показатели. Лечението е с антибиотици.

Благодаря за информацията! Ще пробвам в лаб. Синево. Гледам на сайта им са описани 4 предложения за Лаймска болест. Според вас кое изследване обхваща повече щамове? Borrelia LTT?

# 461

Благодаря за информацията! Ще пробвам в лаб. Синево. Гледам на сайта им са описани 4 предложения за Лаймска болест. Според вас кое изследване обхваща повече щамове? Borrelia LTT?
Изследването, което пращат да се прави в Германия

# 462
Благодаря, ще ги попитам по телефона да видим какво ще кажат.

# 463
Момичета в шах съм направо ,не знам какво да правя и мисля . Копирах смс-а ,който изпратих на доктора . На преглед съм чак края на месеца . Ще се радвам и за вашите мнения .
Здравейте ,
Цветанка Йорданова съм .
На 9-ти ми беше трансфера.  На 14- от нетърпение пуснах кръвни ,ЧХГ -1.9 ,прогестерон - 16.8 .
Вчера на 17- ти пак пуснах ,ЧХГ-4.42 прогестерон- 11.5 .
Дали да спирам всички хапчета и да чакам цикъл ,ако не ,да включа ли и дуфастон да пия . Сага слагам само циклогест 2×1. Моля да ми отговорите или звъннете.  Благодаря ви

# 464

Здравейте, това са резултати от профилактични изследвания, които си пуснах наскоро. ЛЛ твърди, че повишените стойности се дължат на факта, че съм настинала посл седмица, освен това имах и поводи и съм пийнала малко повече алкохол, повечко мазно и т. н. Обаче изчетох доста неща и имам някои притеснения.Бих била благодарна някой да даде мнение, дали имам повод да се притеснявам или ЛЛ е бил прав

Общи условия

Активация на акаунт