Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 286
  • 891
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Правих си изследвания за непоносимост към глутен, причината е хроничен запек, който случайно открих, че не става по-тежък от хляб, който е безглутенов.

Незнайно защо, преди да е готов резултата, имаше " borderline 4 - 9 ", а след като излезе и реф. стойности се промениха. Някой с идея какво означават тези антитела?
Здравейте отново! Правих и за непоносимост към храни, 24бр., тъй като нямаше само за глутен/пшеница.

Според Вас как би ги коментирал гастроентеролог? Някой правил ли е такъв тест?

# 526
Антибиотиците S стават , тези с R - няма да повлияят инфекцията. I - ще повлияят в големи дози.
При изследване на стерилна урина какво означават показателите S-чувствителни,I-интермедиални и R-резистентни?
Виждам 12 S-ки и 2 I-та.Не пише препоръки.

# 527
При изследване на стерилна урина какво означават показателите S-чувствителни,I-интермедиални и R-резистентни?
Виждам 12 S-ки и 2 I-та.Не пише препоръки.

Чувствителните са тези АБ, които влияят на бактерията т.е. от тях някой трябва да се пие. Резистентните са тези на които бактерията не реагира, а третите мисля че трябваше да се пият но в по-засилени дози за да подейства или нещо такова

# 528
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте! Правих си изследвания за непоносимост към глутен, причината е хроничен запек, който случайно открих, че не става по-тежък от хляб, който е безглутенов.
Скрит текст:
Незнайно защо, преди да е готов резултата, имаше " borderline 4 - 9 ", а след като излезе и реф. стойности се промениха. Някой с идея какво означават тези антитела?
Здравейте отново! Правих и за непоносимост към храни, 24бр., тъй като нямаше само за глутен/пшеница.
Скрит текст:
Според Вас как би ги коментирал гастроентеролог? Някой правил ли е такъв тест?

този тест обикновено върви с едно допълнително листче, на което е написано обяснения на теста и резултатите и какви мерки да се вземат.

по спомени - червените се спират изцяло за 6 месеца, жълтите за два-три и след това се въвеждат един по един и се ядат ограничено, за зелените няма ограничения.

нямам идея какво щя каже гастроентеролога, предполагам, че зависи от човека. недоразумението, при което заведох детето каза, че е лекар, не диетолог и изследването не я интересува.

# 529
Да, има го това упътване. От клас 3 нагоре са "положителни". Въпросът е това означава ли "пропускливи черва" или нещо? Или на всеки биха излезли положителни много неща? Изобщо не съм запозната с тези тестове...

# 530
на нас с детето не излезе нищо червено.
имаше две жълти, едно две св. зелени и всичко друго зелено.

не знам какво означава пропускливи черва.
тестът е за поносимост/усвоимост на храни.

# 531
st. Dobri, много благодаря Green Heart
Наличието на повече "положителни" може би значи пропускливи черва, всъщност и аз не знам какво точно е това, просто искам да ми обърнат малко повече внимание от това да твърдят, че си внушавам оплакванията откъм чревен тракт.
Не знам обаче дали този тест не показва при всички /или почти всички/ "проблеми". Все пак много хора го правят просто в търсене на "чудодейна диета", докато аз го правя, за да се види има ли отклонение/патология.

# 532
"Пропускливи черва" аз го разбирам като да нямаш запушвания по тях.

# 533
"......природно е заложено червата да имат естествена степен на пропускливост. Тя позволява на полезните вещества да бъдат абсорбирани от стените им и да отиват към органите и системите, за които са предназначени. Когато тя стане твърде голяма обаче, те започват да пропускат повече токсини и микроби, недобре разградени хранителни вещества и елементи. Всички те попадат в кръвоносната система и могат да доведат до сериозни инфекции, натрупвания и здравословни проблеми."

Цитат от тук, в интернет има доста по темата, както и книги

# 534
Изследванията за непоносимост към храни не са особено достоверни.  За пропускливост може да тествате Зонулин.  Ако много Ви е важно да търсите конкретни храни чрез изследвания и не са проблем парите и дългото чакане - разгледайте пакета изследвания на Viome.

# 535
Благодаря на всички, но конкретно ме интересува, това, което съм публикувала, дали е като на здрав човек (в рамките на нормите), или показва отклонение/проблем?
Скрит текст:

# 536
Много моля ако някой може да ми разчете следните неща .
Има други който не са готови но за сега е това ..има 2 не в норма ме притесняват .
И другото е за урината -следи от кетони и белтък .
И червеното ме притеснява ,дано някой може да разчете  .

# 537
  • София
Здравейте,
Бихте ли видяли изследванията на дете на 9 г. Притеснява ме ниския креатинин.
Скрит текст:

# 538
анонимен, вече ти писах, че

Цитат
на нас с детето не излезе нищо червено.
имаше две жълти, едно-две св. зелени и всичко друго  - зелено.

на здрав човек май трябва всички да са зелени. или най-много жълти. Simple Smile

повишени левкоцити в урината показват възпалителен процес.

# 539
Здравейте,
ще помоля за мнение, тъй като часът ми за лекар е след 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт