Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 131
  • 891
  •   1
Отговори
# 780
Мария, доколкото знам при желание за забременяване трябва да са в пропорция 2:1. (Лха и фсх)

Според мен гинеколозите нищо не разбират от хормони и са крайно некомпетентни (повечето). Вижте какво ще каже и ендокринолог, ако трябва да пуснете още изследвания. Вижте антимюлеровия хормон и овулацията (дали имате).

# 781
80 пулс в покой е съвсем нормален.

За по-възрастен с наднормено тегло и СС проблеми да, но не и за млад човек с нормално към ниско тегло.
Всички около мен ме бият по пулс - 60-74 в покой, и това са възрастни хора. Да не говорим че моят скача над 100 след ядене или минимално движение. Ендокриноложката като ми го измери хич не беше доволна.

# 782
Скрит текст:
Мария, доколкото знам при желание за забременяване трябва да са в пропорция 2:1. (Лха и фсх)

Според мен гинеколозите нищо не разбират от хормони и са крайно некомпетентни (повечето). Вижте какво ще каже и ендокринолог, ако трябва да пуснете още изследвания. Вижте антимюлеровия хормон и овулацията (дали имате).
Аз като съм ходила на ендокринолог ми казва "аз от полови хормони не разбирам" и дотам. Гинеколозите "Ами щом са в дадените референтни... ".
За пулса - при мен е бил около 80 цял живот преди да преживея огромен стрес, от него стана 50-60 и имам лоша циркулация, лилавеещи оттенъци. За лекарите няма проблем...

# 783
За съжаление добри специалисти се намират трудно. Гинеколозите знаят за 2-3 хормона, гледат референтните и това е. Добър ендокринолог да се намери също е много трудно. Но не е нормално ендокринолог да не разбира от полови хормони. Даже е абсурдно. Какво е правил толкова години в университета ако не разбира? Не бих се лекувала при такъв!

# 784

За по-възрастен с наднормено тегло и СС проблеми да, но не и за млад човек с нормално към ниско тегло.

Не знам кой Ви го е казал, но според кардиолозите пулс до 90 е нормален, в покой. Изобщо не става за хора с проблеми, или с наднормено тегло.

# 785

Не знам кой Ви го е казал, но според кардиолозите пулс до 90 е нормален, в покой. Изобщо не става за хора с проблеми, или с наднормено тегло.

Аз обаче боравя само с факти и научно-доказани стойности. За 90 пулс в покой вече говорим за тахикардия. Успех с тези кардиолози. Може би все пак са визирали една възраст от 50-60 нагоре с придружаващи заболявания, което за тях е нормална ежедневна гледка. Но няма смисъл да коментирате един пулс без да прочетете останалото в поста ми или да кажете мнение за самите изследвания.

# 786
Sherilyn, двама ендокринолози ми го казаха, третия коментира нещо с "предполагам... ".
Аз с пулс 80 се чувствах перфектно, мисля, че точно за млада възраст е нормален. С 55 нямам сили и добро оросяване. И 50 е бил, че и под 50, не било проблем, нищо, че нормата е 60 все пак. Така ще се кара явно, нищо че стреса беше преди цели три години...

# 787
Под 60 също става критично. За всичко друго трябва да се види пълната клинична картина, щом има съпътстващи оплаквания. Аз знам че 80 не е нормално, особено при мен и в моята ситуация. Имам напрежение на 80. Най-спокойна и уравновесена съм когато е около 70. Но дълго време беше 80 и над когато бях под голям стрес. Събуждах се със сърцебиене и когато измервах беше 80 или малко над.

# 788
Как се усещаш е едно, а колко е нормално е друго. Темата е за изследвания, но не е коректно да се дава подвеждаща информация за други неща. Имам аблация на сърцето, от години водя и темата за аблацията, и много добре знам какво е тахикардия. Защото ти за пулс 240 сигурно не си чувала? Аз имам ЕКГ с такъв.
Ще вземе някой с пулс 80 да си мисли, че е висок и да пие лекарства без да е нужно.

# 789
Според мен е важно как се чувства човек. И на мен ми казват, че 55 е нормално и съм чувала хора, които са добре с такъв, но аз си бях добре с 80. Други хора не са - и пак е 80.

# 790
Аз си пуснах изследванията, но вие зачекнахте че 80 пулс за вас е супер. Всичко е индивидуално обаче, и макар и да е излишно обясних при мен как е с 80+ пулс. Няма смисъл да се съревновавате с моя пулс просто. А за тахикардия може да се говори и при 80 пулс, но в псевдо медицинските статии вече вдигнаха летвата, първо на 90, после на 100 и т.н.

# 791
Не, не е 2:1. На трети ден трябва да е 1:1. По-високото ЛХ е знак за поликистоза, а по-високо ФСХ говори за намаляващ яйчников резерв. Естрадиола на трети ден трябва да е в долните на референтните стойности. ТСХ под 2 поне. Иначе за гинеколозите съм съгласна 😊

# 792
Здравейте, това окончателен резултат ли е и на двата секрета?

# 793
Не, следва да отбележат към какви антибиотици имате чувствителност. Изчакайте да вкарат и тези данни.

# 794
Това е ако има бактерия, на жената всичко е отрицателно. Написали са и че няма изолирана бактерия и няма кандида. Това е окончателноя резултат. Останалите точки се попълват ако излязат неща, в случая няма. И няма за какво да се изписват антибиотиците
Не, следва да отбележат към какви антибиотици имате чувствителност. Изчакайте да вкарат и тези данни.

Общи условия

Активация на акаунт