Жена в паралелна връзка. Моля за съвет

• 19 964
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Ние ходим винаги хванати за ръка. Не ми е идвало на ум, че това се тълкува като демонстрация или инфантилност. Ще спомена по този повод, че въобще не ме интересува мнението на никого.

# 136
Двойките първо се разхождат за ръка от чувства, после по навик, а накрая - за да се крепят един друг Simple Smile

# 137
Всъщност заради тези двойки,които го правят "демонстративно"слагаме под общ знаменател тези,които наистина го правят.
Аз съм жена,но и на мен не ми харесва да се хващаме за ръце.Детско ми е не знам..
Хващам децата си,за да не тръгнат на някъде или,защото сме на място с много хора.Може би  го асоциирам с това и заради това не се хващаме за ръце.
Има един случай с една приятелка,точно от тези,които го правят демонстративно.Мъжа и цели 2 години и изневеряваше,тя беше на ясно с това.Даже любовницата на мъжа и забременя.Всеки ден се караха и имаха проблеми.Но видиш ли,когато излизаха някъде винаги бяха хванати за ръце и едни лигави думи: Любов моя,мило,миличко..🤷
Примерно мен ме докосват други жестове,действия....малки,но искрени..
Не всеки,който показва пред хората любовта си,обича.И не всеки,който не показва любовта си пред хората,не обича..! Всеки прави това,което му харесва и усеща..

# 138
  • София
Продължавам да не разбирам какво общо имат хората. Аз навън не се оглеждам кой ме гледа. Важното е на мен да ми е добре. И не ми беше хрумвало, че някой си мисли, че нещо му демонстрирам.
Странно ми е двойка да върви по улиците като непознати или като чужди. Особено в тълпата, където най-удобно си говориш с другия, когато няма как някой да се пъхне между вас, докато си мятате ръцете. Но пък сигурно има двойки, които и не си говорят много или не излизат просто да се разхождат лежерно с идеята да си изкарат приятно само двамата.

# 139
С всичките ми гаджета сме се държали за ръце и никога не съм се замисляла даже защо го правим. Не влагам специален смисъл, не е защото ще се изгубя, не и за демонстрация, но и от двете страни е било даденост. Може би просто инстинктивно търсим близост, може би подсъзнателна принадлежност. Чувала съм мои приятелки да се оплакват от по-студени мъже и докато не поотраснах малко, за мен такива бяха чисто и просто невлюбени. На сегашния акъл приемам, че всеки си показва емоциите по различен начин, но все пак - всички щастливи семейства си приличат Wink

# 140
А ние Невинаги се държим за ръце.
Даже и не си давам сметка кога го правя. Просто тогава ми идва отвътре.
Но често единият носи или води детето, а/ или другият, т.е. ММ е натоварен с багаж като магаре.  Как да си държим ръцете в една такава ситуация? Sunglasses

# 141
Казах на моята, от тук нататък ще я водя за ръчичка навсякъде и ще я целувам през 20 метра. Вика ми да си гледам работата и да не я занимавам с глупости. Пък ако много държа на тва, да си водя така някоя бг-мама....

# 142
На мене ми идва лигаво това държане за ръце. Никога с никой не съм се държала за ръка. Ама то сигурно, защото съм повече цинична, отколкото романтична. Прекалено ми идва.

# 143
Защо беше това включване? Жена ти не иска да я държиш за ръка, ти не искаш да го правиш - но си я заплашвал с някакво неестествено държание за теб?

# 144
Казахте му, че така трябва. Иска да има правилно поведение човекът.
Инак ще се открояват двамата сред всички вървящи прегърнати и целуващи се. Thinking

# 145
Ние имаме едни колеги, които са от 100 години заедно и така си ходят за ръчичка. Приятно впечатление правят. Но като изключим това, са ми странни. Мъжът малко го раздава не точно сваляч, ама си пада малко лигльо и обича да флиртува.
А веднъж една друга колежка ги видяла на разходка и искрено им се зарадвала, колко предизвикваща умиление двойка са. А реакцията на жената била: " Ауу, ама сега да не ни урочасаш нещо?!"
И двамата ходят с червени кончета и е ставало въпрос, че се страхували от лошите погледи на съседките, че много ги зяпали. Вероятно се притесняват, че предизвикват завист. Което пък означава, че дори и да не правят демонстрации, много добре си дават сметка как изглеждат отстрани.
На мен лично повече ми прави впечатление- неприятно- да видя мъж да ходи на 5 крачки пред жена си. Ориенталско и неуважително ми е.
Колкото до носенето на ръце от жена - имам позната, която реже ноктите на краката на мъжа си, защото имал шкембе и му пречело. А чиниите мие само и единствено тя, понеже как той щял да й мие чиниите?! За секса даже не смея да питам как е или как е бил.

# 146
Не съм чела цялата тема, но за да има някой пет години паралелна връзка, значи нито те обича, нито кой знае колко те уважава, нито кой знае колко му пука за семейството ви. Аз не виждам как при това положение бихте могли да останете двойка (според мен отдавна не сте).

# 147
5 години.... Защо един човек би изневерил?

# 148
  • София
Моят обича да си ме държи за ръка и на мен ми е много приятно. Друг ако не го кефи, негова работа, хората показват чувства различно. Не виждам драма.

# 149
Тя много ясно си е казала защо е изневерила, ама вие изнаскачахте и започнахте с обвиненията и към нея, и към  него. Много странно категорични сте всички. В този живот човек май трябва да бъде малко по-умерен в такива ситуации. От всичко, което съм видяла около мен смятам, че човек в такива ситуации по-скоро "голям залък да хапне", отколкото голяма дума да каже.

А това към задаващият темата, опитайте се да се стабилизирате и спрете да плачете, колкото по-бързо го направите, толкова по-добре и за вас и за жена ви. .Може да ходите на терапия, спорт, да взимате допълнителни витамини, може да отидете да ви предпишат леки антидепресенти, за да пощадите нервната си система и др./
И си отговорете на въпроса дали искате да продължите да сте семейство, но без обвинения. Трябва да си дадете ясно сметка, че дори и тя "да ви носи на ръце" за известен период от време може да е от това, че много съжалява за това, че е направила нещо подобно, че иска да закрепи отношенията ви, но това няма да премахне причината, която я е накарала да го направи. Тази причина може да са липси във вашите отношения към нея, които са емоционални и сигурно няма да ви го каже в този момент. Жените обикновено тогава тръгват да изневеряват, когато им липсва любов, разбиране, топлота. Това с почивките не компенсира другото и ако се появи някой, който обещае дори да компенсира тези липси, жената лесно може да се подведе. Не е заради това в панталона му.  
Така че си остава и въпросът, дори и да си простите, дали ще успеете да сте истински щастливи или отново с компромис в тази връзка. Защото ако е с компромис и тя живее с това усещане, след време ще се появи друг, който може да й даде това, което не й давате вие, и накрая да започнете да я обвинявате, че ви е предала.
Виждала съм няколко такива случая. И мъжете така и не разбраха къде е тяхната грешка в отношенията.

И да вметна, че примерите, които визирам са именно типа жени, които вие описвате - интелигентни, добри, гледащи си семейството. Виждала съм много двойки, които са преминали през подобна криза и от двете страни, но успяха да намерят път и към себе си, но и един към друг и са щастливи. Така че е възможно.

Надявам се, че ще намерите верният път и формула, които да ви накарат и двамата да продължите цели по пътя си, а дали ще е заедно или отделно е Божа работа май. Важното е да сте цели и да можете след време, дори и да се разделите да можете да седнете на една маса по важните поводи на детето си, защото вие така или иначе ще останете свързани до края на живота си.

А това да отидете и да кажете на някого, че партньорът му изневерява е възможно една от най-големите грешки, които може да се направят. Имам даже примери, в които след това хората съжаляват, че са се разделили с любовта на живота си, заради една изневяра. Даже дядо ми ми е разказвал няколко такива случаи с негови приятели, които са се разделили с половинките си, защото някой "доброжелател" отишъл и им казал. И никога не са били щастливи и са съжалявали.

Общи условия

Активация на акаунт