Университети в Германия и други държави с немски език -тема 18 :)

• 52 023
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Лашка се между двата езика и не може да избере кой от двата да учи, затова и казвам, че ако толкова и се иска да продължи в немскоговоряща страна, то може да го направи на английски език. И понеже не съм сигурна, че съм права, реших да питам тук.

# 106
  • столицата
Което и от двете училища за избере, няма за сбърка. Успех!

# 107
Цитат на: Naneto  ако толкова и се иска да продължи в немскоговоряща страна, то може да го направи на английски език.
[/quote
Теоретично да. Но на практика ще трябва да научи немски ако иска да учи в немско говоряща страна 5+години.

# 108
Naneto, не че не може, но изборът на специалности е доста ограничен, основно икономически специалности се предлагат на английски.

# 109
  • тук-там
Аз не бих заложила на английско обучение в немскоговоряща страна. В Германия, ако изобщо има обучение на английски, то е платено.

# 110
  • София
Naneto, греша ли или наистина имахте дете (по-голямо от седмокласничката) в НЕГ?Ако не греша, значи знаете какво да очаквате там. Simple Smile

# 111
Здравейте! Споделям интересна статия, написана от близко дете, първокурсничка в Берлинския Свободен университет. Статията може да бъде полезна на кандидат-студентите, насочили погледите си към Берлин. Успех на всички Flowers Four Leaf Clover

# 112
Здравейте, при кандидатстването чрез uni-assist кога се счита, че си кандидатствал "успешно" и заявката ти е приета? След като от там са получили таксата или нужните документи? Защото нали има краен срок принципно 15 юли и за кое от всичките неща важи той.

# 113
Здравейте, синът ми иска да кандидатства следващата година в приложния университет в Кьолн. Миналата седмица е писал на университета, дали може да посети game Labs, да се свържи със студенти и преподаватели. Digital games е специалността, която иска да кандидатства. Целта е да разбере, какви са критериите, за да направи едно добро портфолио. Специалността се разделя на три направления след първата година. Той се интересува от дизайн и програмиране. Ще бъдем в Кьолн следващата седмица- 12,13-ти, това се пада вторник, четвъртък. Няма отговор от унито. Ако има деца учещи там, ще се радвам да ни посъветват.

# 114
  • София
Тук горе-долу се знае чие дете какво и къде учи, та  щом никой не реагира, може би  няма следващ тази специалност е  хохшулето в Кьолн. Вероятността да намерите такъв  е по-голяма във Фейсбук групата.

# 115
  • където и да е,само да не съм сама
Имам питанка:)
Дъщеря ми е приета в три от посочените от нея специалности,но за най-желаната/компютърни науки/ще разбере дали е приета някъде средата на август.
Кога и как става подаването на инфо към общежитията,в които е кандидатствала?
Става въпрос за Аахен.

# 116
Здравейте,
Имам въпрос във връзка с кандидатстването за архитектура в Аахен. Знаете ли къде мога да намеря информация за бала, с който са влизали кандидатите миналата година?
Специалността се води zulassungsbeschränkt. Дипломата ми е 5.74, което по немската скала е 1.2. Чудя се дали ми е сигурно влизането, или би било по-добре да кандидатствам още някъде.

# 117
  • София

С 2.0, значи с наша петица е бил последният приет. Simple Smile

Ina78, гледам сега горната таблица за Аахен и специалността Computer Engineering ( B.Sc.), предполагам нея визираш, не е била  с квоти, сега също не е. Защо чак  в средата на август ще се разбере тогава дали е  приета девойката ти? Около средата на август са ориентировъчните дати, на  които излизат клaсираниятa за специалности с NC, zulassungsbeschränkt тоест, каквато е архитектурата, за която имаше питане.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 19:57 от пенсионирана русалка

# 118

С 2.0, значи с наша петица е бил последният приет. Simple Smile

Ina78, гледам сега горната таблица за Аахен и специалността Computer Engineering ( B.Sc.), предполагам нея визираш, не е била  с квоти, сега също не е. Защо чак  в средата на август ще се разбере тогава дали е  приета девойката ти? Около средата на август са ориентировъчните дати, на  които излизат клaсираниятa за специалности с NC, zulassungsbeschränkt тоест, каквато е архитектурата, за която имаше питане.
Благодаря! Има ли сайт, в който мога да намеря същата информация за други университети и специалности?

# 119
  • София
Имам питанка:)

Кога и как става подаването на инфо към общежитията,в които е кандидатствала?
Става въпрос за Аахен.
Ако и другите специалности са в Аахен, подайте с някоя от тях. Ако не, продължавате да си потвърждавате месечно и чакате. То и без това приемът не е гаранция за общежитие.

Общи условия

Активация на акаунт