Университети в Германия и други държави с немски език -тема 18 :)

• 51 666
  • 744
  •   2
Отговори
# 225
  • Варна
Не са искали сертификат по английски при кандидатстването. Тя също си беше избрала преподавател, при който беше държала изпити преди, избрала си беше темата и после той я прати при своя асистентка. За магистратурата и искаха сертификат по английски и тогава се яви на  ielts .

# 226
  • София
Не са искали сертификат по английски при кандидатстването. Тя също си беше избрала преподавател, при който беше държала изпити преди, избрала си беше темата и после той я прати при своя асистентка. За магистратурата и искаха сертификат по английски и тогава се яви на  ielts .
да, така е малко гадничко..

# 227
  • Варна
Според дъщеря ми основното там е да ти правят гадничко. Но завърши, намери си работа във фирмата която иска( 7 пъти кандидатства там), добра заплата, сега е много спокойна.

# 228
  • София
Според дъщеря ми основното там е да ти правят гадничко. Но завърши, намери си работа във фирмата която иска( 7 пъти кандидатства там), добра заплата, сега е много спокойна.

Еее, твърде обобщаващо е това, но всеки с мнението си. Simple Smile

# 229
  • където и да е,само да не съм сама
За компютърни науки в Аахен вече искат сертификат по АЕ при кандидатстване. Дъщеря ми го изкара миналата седмица.

# 230
  • София
За компютърни науки в Аахен вече искат сертификат по АЕ при кандидатстване. Дъщеря ми го изкара миналата седмица.

Да, тенденцията е  английският (частично или изцяло) да е замесен все повече в бакалавърските програми. За мастер и преди си имаше много на английски.

# 231
Да, Русалке, права си.
Като звъня в университета да пита защо и до кога трябва да го предостави са й обяснили, че в специалността има много терминология на АЕ и до август трябва да го представи.

# 232
  • На планетата Земя
Ina78, за сертификата иска ли се някаква давност?

# 233
Миле, добре дошла и в тази тема:blush:
Дъщеря ми ми каза, че за академични нужди е 2 год. Тя изкара IELTS. Също така ми каза, че след известно време ако й се наложи пак да го държи и изкара същия или по-висок резултат, ще е безплатен/дано да съм я разбрала правилно и да не подвежда някой/.

# 234
  • На планетата Земя
💚 ами гледам да се информирам вече, обичам да ми е спокойно и подготвено. 😊 Приятно и вълнуващо е тук!
Значи наличният сертификат ще важи, взет е тази зима. Благодаря ти!

# 235
  • София
Дали човек само на база сертификати може да стане  учител по английски примерно или някакъв друг бонус да получи, не че грам я  блазни това, де..
Скрит текст:
Заради разни цели във времето дъщеря ми има един тон бумаги, цели 4 на брой сертификата - СРЕ, UniCert IV (C2), такъв за бизнес английски С2 и Тойфел.  Немският - слаба бира, само DSD II. Laughing Шегувам се, но е адски дразнещо това с английския, поне за мен. ОК, Cambridge сертификатът станал  невалиден, държа  в Германия UniCert, понеже бил точно и само за академични цели и според германката - координаторка  в  унито на програмата  за Корея щял да бъде приет гарантирано и за  семестъра там. Друг път, добре че сумата за него беше някаква символична. Наложи се да държи Тойфел, че и да пуска специална молба до централата им, понеже  в езиковия център , в който работеше тогава, беше на длъжността  координатор на Тойфел..

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 23:36 от пенсионирана русалка

# 236
  • тук-там
За сертификат по английски изобщо не ми беше хрумвало. Питах девойката и тя ме отряза категорично - не и трябвало такова животно. Все пак се замислям, дали би дал някакво предимство или ако обучението е на немски, по-скоро няма да има сми. Още повече, че са и с давност.

# 237
  • София
За специалността, която иска - не Simple Smile Когато й потрябва, ще си го изкара. Напълно си е  права девойката - самооооо немски  и  латински.  Много ми беше странно в 1 курс, когато ми показа девойката един речник по немско-латински и латинско-немски:  някои  наименования ги имаше в допълнение и с гръцки произход.

Аз тези дени се чудех точно как се справят  ( с понятия) деца, завършили медицина в Германия, но върнали се да работят тук. При една от практиките  тук докторът попитал дъщеря ми какво е това, което й показва на видеозона (не орган, а нещо върху органа). И хоп - засечка, тя не го знае на бг, той се усетил какъв е проблемът и казал, давай на латински, може и на немски.. Но на пациента не можеш да му редиш все латински думи...

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 23:52 от пенсионирана русалка

# 238
Uni-assist уведомяват ли ви, когато са получили документите?

# 239
Uni-assist уведомяват ли ви, когато са получили документите?
Доколкото разбрах от дъщеря ми - да изпращат имейл и в профила също има индикация, че документите са получени.

Общи условия

Активация на акаунт