Университети в Германия и други държави с немски език -тема 18 :)

• 52 117
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Соф, моят син в последния момент не включи Щутгарт , макар че го беше проучил подробно. Спомням си, че имаше много сложна бланка за стаж - искаха да приложи чертежи, технически параметри на това върху което е работил. Бланката за стаж в Кьолн и Мюнхен той оформи сам, като изкара месец два в оторизиран автомобилен сервиз преди заминаването си.
Аахен , признавам си, го включи за да е сигурен че ще получи някакъв прием. Там поканата за записване  дойде броени дни след апликацията, а и той знаеше, че така действат - приемат всички,  трудното идва после.

# 181
  • София
ГД твоят син къде учи?Аз така и не мога да запомня,кой,къде е?Имам предвид учебно заведение.

# 182
ГД твоят син къде учи?Аз така и не мога да запомня,кой,къде е?Имам предвид учебно заведение.

https://www.hm.edu/allgemein/hochschule_muenchen/portraet/index.de.html
Приложен  ( hocschule ) технически университет Мюнхен.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 10:05 от G..D..

# 183
Няколко дни не съм ви чела , доста е изписано.
Лекарства съм пращала с Български пощи до Англия. Нямаше никакъв проблем, служителите искат да видят какво се изпраща. Запечатвам кутията пред тях. Стигна за по малко от седмица.

# 184
  • München, Deutschland
Нещо ново (от онзи ден е статията) - от 01.10.2022 за напълно ваксинирани ще се считат само хора с 3 дози или 2 дози и едно разболяване. При 2 дози с разболяване обаче важат допълнителни условия.

Am 1. Oktober 2022 tritt eine Änderung des Infektionsschutzgesetzes in Kraft: Als "vollständig geimpft" gilt dann nur noch, wer dreimal eine Spritze mit einem Impfstoff gegen Covid-19 erhalten hat.

Dabei muss es sich um einen Impfstoff handeln, der in der EU zugelassen ist. Wer nachweisen kann, dass er bereits mit dem Coronavirus infiziert war, benötigt nur zwei Impfdosen für den vollständigen Impfschutz. Wer sich bereits vor der ersten Impfdosis angesteckt hat, benötigt als Beleg das Ergebnis eines Antikörper-Tests. Wer nach der ersten oder der zweiten Impfdosis infiziert war, kann dies mit einem PCR- oder einem vergleichbaren Test nachweisen. Die exakten Bestimmungen regelt der Paragraf 22a des Infektionsschutzgesetzes.

Източник:

https://www.br.de/nachrichten/wissen/corona-impfung-ab-oktober-n … g-geimpft,TBT5IHq

Страница с обобщение от Бундесрегийрунга в 2 слайда:

https://www.bundesregierung.de/breg-de/suche/wann-vollstaendig-geimpft-2018744

Споменавам, че за Мюнхен, поради отново покачващите се нива на разболели се от ковид, в нашата фирма вече ни препоръчаха да правим повече хоум офис. Очаквам и тази есен да е като миналата и за неваксинирани да има негативи.

Споменавам го, защото есента на 2021 докъм март 2022 не допускаха студенти в Мюнхен в залата без пълен курс на ваксиниране, така знам от моята практикантка-студентка. Нз дали за всички унита е важало, но да си имат предвид зайците, защото ако имат желание да посещават лекции на място и имат опасения, че пак ще има рестрикции (каквито имам аз лично), още биха имали време да изпълнят ваксинацията, ако искат.

# 185
  • София
Криси благодаря!За мен е полезна информация!
Миналата есен за ТУМ трябваше да имаш или 2 дози ваксина или да си преболедувал.

Момичета детето на нашата съфорумка Sugarfree се нуждае от лечение.Моля,ако имате възможност да надникнете в подписа ми и да споделяте!
Предварително благодаря!

Последна редакция: сб, 16 юли 2022, 17:56 от Ali97

# 186
Публикувайте сметка или линк.

# 187
# 188
  • София
Публикувайте сметка или линк.
Има българска сметка,която е в подписа ми,както и линк към капмпанията на Джони.
Ако последвате линка ще видите отново българската сметка,възможност за плащане чрез Pay Pal,както и възможност да дарите в платформата.

# 189
Здравейте! Бях останала с впечатление, че  в ТУМ в Мюнхен има информатика на английски език. Но сега не откривам тази информация, т.е сега виждам, че езика на обучение в спец. информатика е немски. Знаете ли, дали в ТУМ предлагат спец.информатика на англ.език?

# 190
  • Пловдив
Да предлагат, нова специалност е ,от миналата година но не се казва информатика . В кампуса им в Хайлброн е .

# 191
  • София
Здравейте, накой с отзиви от аероспейс инж. на АЕ в ТУМ ? Благодаря !

# 192
  • София
Здравейте, накой с отзиви от аероспейс инж. на АЕ в ТУМ ? Благодаря !

Aerospace Bachelor в ТУМ е на английски, но искат, макар и на ниското ниво А2, сертификат по немски. Но това ниво е зададено като минимум, позволяващ само класирането. Препоръчват в процеса на следване към езиковия им център да се карат курсове за  надграждане на  знанията по немски Simple Smile

Иначе мнения от следващи специалността  там - ето тук Simple Smile
https://www.studycheck.de/studium/aerospace-engineering/tu-muenchen-27149

# 193
  • София
Благодарско, Русалке ! Тя уж е изчела написаното в сайта им. Има САЕ - С2 по АЕ и B1 по НЕ след 8 клас в СМГ (от  Гьоте), който е изтекъл. Сега се фокусира върху НЕ - да вземе поне B2 или DAF (както дойде), но определено бакалавърът ще е на английски, което доста стеснява избора на инж.специалности в Германия, но това е.
Благодаря за линка ! 🌷

# 194
Здравейте,
Имате ли представа, при започване на работа /20 часова/, освен здравните осигуровки, какви други се дължат и кой ги плаща? Предстои синът ми да започне да си търси работа и като му кажат, да речем, 14 Е на час, това е сума, която би получавал чисто или от нея се приспадат разни данъци? Опитах да потърся в старите теми, но не откривам нищо по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт