Университети в Германия и други държави с немски език -тема 18 :)

• 51 609
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Да, ако имате нотариално пълномощно с изброени точки за пред кои институции и какви услуги в тях може да я представлявате или конкретно само за пред НАП за здравноосигурителен статус.

# 646
Да, ако имате нотариално пълномощно с изброени точки за пред кои институции и какви услуги в тях може да я представлявате или конкретно само за пред НАП за здравноосигурителен статус.
Мерси много, ще направим.

# 647
  • София
Чета и в холандската тема, че им искали.. Аз толкова години подавам на цели 3 деца, никога не са ми искали пълномощно. И баща им е подавал, и баба им.. Сигурно зависи от това за кой клон на НАП става дума.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 00:01 от пенсионирана русалка

# 648
А дали може да се представи/подаде това удостоверение електронно с КЕП, тя има ел. подпис и ако може ще е още по-лесно. Или направо да звънна в НАП да ги питам, дано да знаят Confused

# 649
  • Пловдив
А дали може да се представи/подаде това удостоверение електронно с КЕП, тя има ел. подпис и ако може ще е още по-лесно. Или направо да звънна в НАП да ги питам, дано да знаят Confused
С КЕП може да подписва документи, с ПИК от НАП може да ползва доста техни услуги. За съжаление тази не е включена, но може да попитате за емайл на който да изпратите подписаните с КЕП документи.

# 650
  • München, Deutschland
Приятно инфо за студентите в Байерн 😃:

Полети на Уиз:

Нюрнберг-Варна - 14 евро от октомври до средата на декември, 35 евро на 19.12 и 43 евро на 23.12.

Меминген-Пловдив - 14 евро от октомври до средата на декември, 43 евро на 19.12

Меминген-Сф - 10 евро от октомври до 14.12, до 35 евро до 19.12

Цените са с Уиз карта и без багаж.
Знаете, Уиз картата се избива на първото пътуване с багаж или на второто без. Ако пък пътуват двама, пак на първото пътуване още се избива. Важи една година от датата на издаване.

Уиз има вечерен полет във вторник (Мем-Сф), както и връщания през уикенда, за да не се хаби отпуска...

Райън също имаха нелоши оферти, но не чак такива. Те пък пак пускат полета Нюрнберг-Сф, той е една идейка по-скъп.

Аз определено мисля да се възползвам. 😃

# 651
  • София

Райън също имаха нелоши оферти, но не чак такива. Те пък пак пускат полета Нюрнберг-Сф, той е една идейка по-скъп.

Защо пак? Те доста отдавна си го имат, дъщеря ми в ранното лято (в края на май) си дойде с този полет преди да заминем за Италия. С него си замина, сега пак с него си дойде и на 14.10 пак с него си тръгва, всичките бяха  в интервала 10-20 евро на посока.  Другата ми девойка пролетта й беше на гости и се прибра към София също оттам. Когато голямата доведе онази многобройна мулти-култи група  да разглежда БГ, всички дойдоха с Раян от Ню. Може би бъркаш с Уиз, тази линия я имаше до преди две години да кажем, може и малко повече да са вече. После я спряха, макар че винаги им бяха пълни самолетите. Известно време след това нишата я зае Раян. Даже бях писала на лични на една потребителка с ученик още, беше пратила сина си там на езиков курс. И вместо да му купи директно полет на Раян за там, го беше снабдила с билет за Мюнхен.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 10:18 от пенсионирана русалка

# 652
  • München, Deutschland
Защото аз последно гледах з амай месец и ги нямаше, март също не. Знам, че го пускат полета винаги лятото и покрай корона беше спрян (и на Уиз, и на Райън нямаше). Понеже имаме приятели в Нюрнберг и им беше много удобен, те също ми се жалваха предните корона години, че го нямаше.

# 653
  • София
През май със сигурност го имаше, цяла група от 10+ души дойде с него Simple Smile Дъщеря ми точно така ги нави - хора, летим си от Ню директно, билетите са мега евтини, парите ще харчим в BG и после в Испания Joy

# 654
За тези, които тепърва ще кандидатстват медицина - излезли са справките от първия държавен изпит след 4. семестър (физикум) с процент успеваемост

Индивидуални резултати още няма, но имат възможност да засекат отговорите си, за да си направят прогнозна сметка за оценка Blush

# 655
  • Варна
Елиас това е само за университетите по Regelstudiengang, нали? Какво е заглавието на първите три колони, че нещо не мога да се ориентирам - да не е за последните две сесии на физикума? В Hamburg MS има 40% скъсани ли?

# 656
Ясмина, ето по-нормална снимка. Ще кача файла в Гугъл Диск след малко и ще споделя линк.
Доколкото разбрах е за всички университети, които участват в изпита.

# 657
  • Варна
Елиас Според мен това са резултатите от унитата по Regelstudiengang, но пък виждам Манхайм, а там нали са Model? Първите шест колони са за всички участници общо, а останалите - за тези, които се явяват за първи път на този изпит. Браво на Heidelberg и Tubingen!

# 658
  • София
Елиас Според мен това са резултатите от унитата по Regelstudiengang, но пък виждам Манхайм, а там нали са Model? Първите шест колони са за всички участници общо, а останалите - за тези, които се явяват за първи път на този изпит. Браво на Heidelberg и Tubingen!

Manneheim със своя MaReCuM (Mannheimer Reformiertes Curriculum für Medizin) e като Бохум май (Reformstudiengang), тоест компилация от идеята за моделщудиенганг от глeдна тoчка на ранната практическа насоченост спрямо регелщудиенганг, но с полагане на Физикум в края на втората година. Такива са май Манхайм, Бохум, Хамбург. Но в списъка липсват Аугсбург,  Аахен, Дюселдорф, Кьолн, Олденбург, частният   Witten/Herdecke, които вероятно се водят чист моделщудиенганг с отделен свой еквивалент на Физикума, какъвто е базисът в  RWTH в края на третата година. Поне така си мисля, инaче не би имало причина за рaзделение на  мед. факултети на 3 вида - Regel-,  Reform-, Modellstudiengang.

# 659
Здравейте, дали може да пуснете пак фирми за превоз до Германия, които сте ползвали - имена,  телефони или сайтове, ако имат. Благодаря Blush Да видим дали с кола или със самолет ще ходят за нанасянето😊

Общи условия

Активация на акаунт