ОКТОМВРИйско бебче сладко е радост най-голяма за мама и за татко!

• 10 410
  • 261
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета!
Matsa, добре дошла!  Hug Много се радвам, че ставаме повече!
sleepy, по-добре се консултирай с доктор. Peace
Щом ви харесва идеята - давайте да се организиаме и да се видим! Аз също съм за Мall-а, нека и другите да кажат къде и кога горе-долу им е удобно!
Херка, не мисля, че баенето звучи глупаво, ако ще те успокои. Аз съм гледана с много суеверия и сега се стремя да опазя Благовест от такива неща, но си признавам, че имаме червено конче със синьо мънисто.
Кръци, това не е мой израз. Имаше една много сладурска тема, с която се забавлявах преди и след като родих, от там е:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122253.0
А иначе и на мен много ми хареса това за домакинската работа и събирането на прах  Laughing !
Лека нощ и много  Hug!

# 166
Здравейте,
добре дошли на нововключили се и поздрави на всички, които са порасли.
Само да вметна, че и моето дете нещо го друсат нервите от 3-4 дни, та е малко зор по къщата.
Искам да ви кажа за ортопеда, че е задължително изследване през първата година и педиатъра или GP-то трябва да ви прати. Това е изследване за дисплазия на тазобедрените стави   два пъти – при навършване на един и четири месечна възраст . Пише го в наредба 28 Приложение 4 но не си спомням от какво (попадна ми някъде по форума и го свалих като WORD-овски документ и забравих от къде е). Ние вчера ходихме на такъв при д-р Димитров в болница "Св.София". Макар и с направление се плаща 10 лв. за ехографа, но Драганов ми даде час за средата на декември, та се ужасих, че ще ми изтече направлението. А и ми похвалиха Димитров, като по-с акъла си (не кара всички да си купуват ортопедични гащи). И аз ще трябва да правя разкрачваща гимнастика.

Някой ще слага ли или сложил ли е ваксина INFANRIX? Препоръчаха ми пред Пентаксим-а.

Аз съм "за" събиране. Надявам се да мога да се донеса, че хич не съм мобилна и даже от 3 дена на разходка не съм го водила.

Трябва да се изнасям. Лека и безпроблемна вечер.

# 167
Горди мамчета, привет от нас!  Hug
Ние се завръщаме в редиците за отчет!
Много ни липсвате, обаче дзверко ми е много глезен и все се гушкаме, а като не се гушкаме сме по задачи Simple Smile.
Аз нали като родих, проходих... та сега не се спирам ни пред дъжд, ни пред вятър, само посока ми дайте...

Ние сме добре, но много лошо спим нощем и още ни мъчи коремче Sad, та и аз съм вече на сумнабулче.
Не успях да изчета всичко в темата, а за старите теми да не говоря Sad, нали не ми се сърдите, че не съм в течение?   Embarassed
Всички мами и бебчовци добре ли са?

Имам въпрос към мамите дето се цедят - как минава цялата процедура? По колко мл папкат бебчовци? След всяко цедене ли стерилизирате помпата? А изцедено мляко взимате ли да разходки? Как го топлите, ако не сте в къщи?
А на някой бебчо бунтува ли се докато папка? Филип гълта като за световно и междувременно поглъща повече въздух, отколкото кърма Sad и го удря на дърпане, сърдене, рев...аве като буреносен облак...
Как се справяте с коликите? (или как се справихте)

Лигави цунки от нас на всички малки дяволчета!

# 168
  • София
Здравейте, момичета!

Не съм влизала цяла вечност и докато ви изчета, мина цял час.

По въпроса за ваксините - Пентаксим в момента е най-добрата, поне по моите проучвания. Аз вече си поръчах три бройки, за да са от една партида. Имам въпрос към мамите, които ще я ползват - в кои месеци ще слагате ваксината...

Иначе бебо си се храни добре, в събота сме на консултация да видим колко е наддал. Опитвам се да махна нощното хранене, но безуспешно. Понякога се излъгва да спи до 6 ч., но рядко.

За ортопеда - румена го е обяснила много точно. На нас ни казаха да го нося Венци в кенгуру по 1 час на ден. Но той нещо не му се кефи и плаче, като го сложим там.

А ето ни и нас да ни видите какви сме весели: http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1502999

Лека вечер от мен и много целувки на бебчовците

# 169
тия гадини коликите и при нас бяха спрели още преди 40 ден , но явно от смесеното хранене пак ни погнаха. като въпроса с яйцето и кокошката - адаптето води до запек, запека - до газове, те пък до колики , а пък капките против колики -отново до запек. ха сега ! кое е първо !?
как издържате като ги присвие? не спя нощем като ревне ,но 100 пъти ми е по-зле че го боли.
решила съм вечерните хранения да са само от кърма- ще давам тогава вс. изцедена , поне през нощта да не се мъчи толкова.

мира , честит ви празник! да почерпиш!
маца, и аз уж бях от по- суеверните и не смеех да пиша , но за вс. си има първи път. радвам се ,че си се престрашила!
румена ,с теб май не успяхме да се запознаем на лекциите. мн. ще се радвам да се видим най-сетне ,само да си организираме форумска среща!
ооооо, весе, вясна се най-сетне!
heart, и мен даже развеселихте!

# 170
  • Някъде в Европа...

По въпроса за ваксините - Пентаксим в момента е най-добрата, поне по моите проучвания. Аз вече си поръчах три бройки, за да са от една партида. Имам въпрос към мамите, които ще я ползват - в кои месеци ще слагате ваксината...

Ами както е по календара -след 2,3,4 месец. Една година след последната ваксина има реимунизация, тогава пак.

# 171
Някой искаше приказки.
Пробвайте тия:http://julian103.hit.bg/

# 172
  • София
Oska, AIR, благодаря!

Аз за Пентаксима си мислех да го сложим на 2, 4 и 6 месеци, т.к. в листовката пише, че може да се имунизира през 1 или 2 месеца. Ама ще видим - педиатърката ще каже. Макар че тя не ме съветва да ползвам тази ваксина, защото нямала опит с нея.

Аз отивам да изварявам бибероните и да сваря вода за утре!

Лека вечер на всички и да спят бебчовците!

# 173
Привет отново и от мен!
Приспах дзверо и се метнах отнова пред компа.
Благодаря ви мамчета за сърдечното посрещане!!! След толкова месеци четене и препрочитане, малко или много ви поопознах и дори и за миг не съм се и съмнявала, че ще ме приемете с отворени обятия!

buba, мен доста често ме цепи главата та за това се допитах до педито,какво мога да пия което ще е безопасно за беба и тя ми каза, че мога да вземам Парацетамол. Имах опасения че няма да ми подейства,щото по принцип за главоболие си пия Ацефеин, но като се има в предвид,че не съм пила нищо след като забременях, опасенията ми се оказаха погрешни и наистина Парацетамола ми подейства.Дано само наистина е безвреден за бебчетата.

Nessa и ние сме така с яденето понякога-като го захапе това ми ти зърно и като започне да мята главата на ляво-на дясно,все едно е от ластик и от бързане не може даже дъх да си поеме. Но това се случва само когато е спала доста и явно доста е изгладняла.Иначе си е спокойна.

Oska,от тия мои пусти суеверия, не успях да купя нищо за детето преди да се роди. Все отлагах за последния момент като вляза в 9-тия,само обикаляхме с моята кръстница и набелязвах какво ще  взема. И каква стана тя...Едва влязах в 9-тия и родих. Аз че исках да родя по-рано от термина-да,ама чак пък 3 седмици по-рано...Добре че кръстницата беше наясно какво съм харесала,та докато бях в болницата с мъжа ми обикаляха магазините като замаяни.

ох, аз май доста се поолях,ама така е-10-11 месеца стоях отстрани и сега наваксвам...
Айде лека и спокойна нощ и сладки сънища на малките джуджета!!!

# 174
Пропуснах:
Кръц, специални благодалности от мен и Вики за собавянето ни във вашите редици-много си експедитивна!!!

# 175
Маца, няма за какво Wink

Неса и тя се появи и Харт и Весито - браво, всички са добре Grinning

Евелинка, ама много се смях. Как досега не си ме светнала по-рано да чета още докато бях бременна.  Party

Днес направихме страшно дълга баня и масаж и сега малкия змейко спи като пънче Mr. Green

Отивам и аз да лягам, че едвам гледам - утре пак Grinning

Лека нощ на всички

# 176
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИЧКИ Hug нещо напоследък не мога да намеря време да пиша,а вие доста сте си пописали #Crazy Ние започнахме със сокчетата и на бебка доста и допадат,започнах да давам от една лъжичка на ден,та вече стигнахме на 20гр. и така ще останем известно време.Днес имам тревоги с кърмата,изцеждам само по 90гр. от двете и май ще трябва да я дохранвам.Моля Ви споделете с какво дохранвате и как става тоя номер newsm78 от известно време не иска цица,а само биба,може и от това да ми намалява кърмата Tired                                                                Отивам да лягам че умирам за съм,ЛЕКА НОЩ НА ВСИЧКИ Heart Eyes  bouquet

# 177
гудза ,аз кърмя и от двете ,после изцеждам и от двете най-често около 20гр. ,само ако е заспал на гърда стават около 40гр. ,вс. грам запазвам в хладилника и после додавам.
поставила съм му норма 130гр на ядене и според това колко е изсукал му давам адаптирано.
тегля го на електронна везна и така съм сигурна в количеството.
сега сме на "нутрилон омнео". казаха ми ,че е най-доброто и не предизвиква колики и запек, но уви ,при нас се проявяват всички негетиви от храненето с АМ. запека преборихме ,но колики си имаме.
както изглежда сме изключение. мисля ,че на другите им понася по-добре.

маца ,ние сме по-тежък случай! мъжът ми е още по- суеверен и не разреши да купим нищо до раждането. проблемът е,че и след това не си даде мн. зор и има още неща които трябва да се купуват.

# 178
Ееее,Евелин4е,темата е жестока.И аз мнооооооого се смях на глас докато бях бременна.А мъж ми нали не разбира бъларски,все ме гледаше Crazy,ама как да му обясна за циганката дето вика "ший ма докторе...."

# 179
Здравейте моми4ета,вяснахме се и ние най-сетне.
Съжелявам за късното вклю4ване,но си имахме малко ядове и броблеми с нашата бебка.Ве4е изцяло сме на АМ,спря ми кърмата.
кръц теми4ката е прекрасна,браво и все така да продължаваш хиляди благодарности Hug Hug  bouquet
херасъжелявам 4е ти е спряла кърмата,но и аз съм в този отбор ве4е Hug Hug
ние преди две седмици бяхме 5кг.,58см.,сега сме на консултация на 13 декември та да видим.
Добре дошли на новите май4ета  bouquet  bouquet Hug Hug
Ох после ще се вклю4а пак 4е се сърдим.

Общи условия

Активация на акаунт