ОКТОМВРИйско бебче сладко е радост най-голяма за мама и за татко!

• 10 383
  • 261
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте мамчета:-)

Добре дошла и на новата мама!!!  bouquet

За зърната, както каза Румена, много помага кремчето на Авент, освен това наистина едно тестерче стига за около 7 пъти защото необходимото за намазване количество е колкото лещено зрънце.

За раните от секциото, ходенето при хирург е за да почиства раната, да сменя превръзките и така. Миналата година посещавах хирург за една такава рана...Не е гадно!!! Наистина трябва да се пазите Rolling Eyes Моят доктор ми рече поне 2 месеца да не вдигам нищо по-тежко от бебето.

Евелинка ние сме си тук, обаждай се когато наминаваш насам:-)

Румена, влез в ОТЧЕТНИ, ПО ГРАДОВЕ и подири София- Обеля или нещо такова. Няма как да нямате мами в квартала.

А за татковците, аз на нашия татко му гласувам пълно доверие Heart Eyes

# 61
Здравейте пак от нас

Евелинка и аз така практикувам и добре , че е таткото, че незнам какво щях да правя. На мен никой не ми помага и освен него , друг си нямам. По въпроса за свекитата - моята я е страх да го държи - дали страх, дали не й се занимава - та камо ли помощ да искам от нея. Как не каза, имаш ли нужда от нещо, да го нагледам, да ти сготвя....Бойеее какъв човек. Но както и да е...не ми дреме Grinning

Аир, трябва и ти така да направиш. Помоли мъжа си, да ти помогне и да се наспиш поне 5-6 часа. После ще си друг човек , ще видиш. Винаги можеш да разчиташ на нас тук за подкрепа Hug Heart Eyes Hug Много ме е яд, че не живеем в един и същ град и да си излизаме заедно Sad

Добре дошла на новата мама  bouquet, да се настанява удобно. Ще искаме съвети от нея Mr. Green

Ух...трябва да ставам, после пак

# 62
Здравейте,мами
AIR , Ma4o бързо да излизате от тази лека депресия сигурно е от хормоните.
Мариела 33 добре дошла в нашия отбор.
За зърната и аз се мажа с Авент мен ме боли само едното ,а гъдите ми как са деформирани лоша работа.
Ние вчера не успяхме да се прегледаме пред кабинета имаше много сополиви дечица и реших ,че е по-добре да не чакаме.Саши става много хитър от 16,30-до 17,30ч. голямо мрънкане само на ръце се успокоява.Въпреки че е от финните бебчета ми тежи та и аз мисля да си взема кенгуру и тъй да обикаляме из апартамента.

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 20:23 от илияна сърталанска

# 63
здравейте милички Hug
Честито на всички празнуващи и честито бебче на Златна  bouquet

Зелче, Ели и на мен миналия път ми сълзеше раната дълго време от едната страна и после ми мина Изглежда често се случва Стискам палци всичко да се размине Praynig

Мачо завиждам ти благородно за педито

Айр нашите бебоци се родиха почти еднакви а и сега растат така Алексчето е 5050 и е 60 см

Руми аз мога да ти препоръчам братовчед си  - д-р Алексиев в Горна Баня, за Димитров нищо не знам

Мише аз съм чувала че не се подстригва до 1 година но това е суеверие Във вашия случай това ще е мъчение за бебчо

Мариела добре дошла  Hug Искам да те питам какво представлява пъпната херния защото май съм се сдобила с такава и какво мога да направя

Поздрави и лека вечер

# 64
Пак сме двамата, здравейте!
Този следобед малчо много ме слуша, а сега кво му стана пак мрънка и сме на ръце.
Момичета благодаря ви за пожеланията Hug Ше я видя тая рана само дето незнам към джипито ли да се обърна, към гинеколога или да отида в болницата къдетораждах newsm78 Иначе и аз още от болнизата не се пазя, освен бебето си нося и легените и коритото и напоследък се пъна и с количката до 2-ия етаж.Кой да чакам? Иначе за подкрепа разчитам само на мъжо и понякога на сестра ми като има време и дойде да сготви.

AIR, много съжалявам че нямаш съдействие от мъжа си, но полека лека му разрешавай да се включва в грижите за Ради и търси помощта му.Иначе не ме не си оправна, но ще рухнеш. А на оправните жени тва ни е грешката, че все сами да се оправяме.
Айде и да ми се обадиш-утре до обяд може да се видим, а ако е лошо времето може и да дойдете на гости с Ради, пък ние към 14.00 ще ходим при Янакиев.

Лека вечер за сега момичета и без депресии!

# 65
О, и моля стискайте палци , че тая нощ сме сами с Кристиян-татито е наряд и за пръв път оставаме сам сами, иначе лелята идваше за компания.

Мамите с кръвотечения, дано скоро ви спре, че да не направите някоя анемия. И нека лекаркарите си кажат, ама и аз знам че слагат инжекции.

Целувки на всички мами и бебоци! Hug

# 66
здравейте момичета!  

последно четох постингите на ели гу и аир за времетраенето на кърменето. аир , мила ,не се депресирай ! само ще ти кажа ,че аз кърмя най-малко по час и половина и то за някакви нищожни 60-80 гр. ,а после топля вода за адаптираното мляко и го правя и го давам ,после цедя 10-20 гр......  и то дошло времето за следващото хранене. и аз си мечтая за Коледа ,защото тогава ще пътуваме в провинцията при мама и татко.

машинка и наш Васил имаше стафилококова инфекция в нослето ,но бързо я преборихме с кремче "бактробан"- за 10дни.

при нас тъкмо се оправят нещата и аз започна да се поглеждам в огледалото(доста съм се запуснала напоследък) и хоп нов проблем. заради запека вече на трима докотори ходим и все по-заплетено става. днес сам си напълни памперса ,но пък беше кафеникаво и със слуз вътре. а снощи само как пищише горкичкият- полудяхме с татко му. добре ,че излъчваха волейбола Бъгария- Франция ,та втората смяна  успяла да изкара дежурството по-леко

златна , честита рожба! да ти е жива и здрава !
телевизия последните месеци почти не гледам ,но има една предаване по RTL ,което си пускам "майн бейби".раждането беше толкова скоро ,а вече изпитвам някаква носталгия. вълнувам се като гледам всяко едно раждане ,пък при какви условия........да им завидиш!

криси, беше предложила помощ за клизмичките от Гърция ,за което много ти благодаря  bouquet! вече ни изпратиха от тях, но още не сме ги ползвали.

честито на всички празнуващи и много целувки ! ! !

# 67
  • Откъм Варната
Илиянче по принци бебенцата са с предимство пред останалите пациенти и би трябвало да те пуснат, а не да чакаш реди да рискуваш бебо да се зарази с нещо

# 68
KaliMa така е ,но не исках да рискувам/ да се заразим/ коридорчето тясно кабинета също малко е и мизерничко .И  знам ли някой ще скочи да се кара ,а ми е доста неприятно да се карам .

oska тъкмо мислех да се оплача ,че Сашулчо го кърмя по 40-50мин.А ти час и половина после правиш АМ ,леле то наистина не ви остава време .
За кенгуруто ако някой има впечатления от определена марка да ми препоръча.
Сега отниваме да правим масажче и да се чипуркаме -любимата ми част от деня.

# 69
                      Здравейте мамчета!
   Искам да ви питам:по колко време бебчетата ви стоят будни.Моята хубавица често будува по 8-11часа.Приспивам я и след минута пак отваря очи Rolling EyesНяма колики,не плаче,не е гладна или болна.По цял ден си спи спокойно,даже сама се унася и си заспива,след като сменям памперс,например...Не намерих инфо по въпроса...Нещо като режим и стана,как да го сменям и какво да правя???

# 70
  • Някъде в Европа...
Кръц, мерси за съвета, но не знам дали е приложим - Ради никога не е ял от шише, а и вода не пие, не знам дали ще се справи и много ме е страх да не вземе да  го предпочита пред гърдата и затова не искам да пробвам. Това е и причината отсега да се притеснявам за този пуст изпит, ще се падне да пропусна 3-4 кърмения и ще трябва да му дават от шише. Ами ако не може да суче и остане гладно детенцето ми  newsm78 Cry
А иначе Цеци ти е голям сладур и много си приличат с Ради. Ще кача снимчици в албумчето да видиш. Даже мъжа ми като видя твоето мнение със снимката отдолу вика; "А, това е нашия"  Wink Laughing
Яни, целувки на твоето бебче. Ние малко ще ви гоним вас  Wink
Ели, не си ме разбрала правилно.
Мъжът ми много ми помага, всеячески се опитва да ме отменя, аз почти не готвя и чистя -всичко той го прави, много се занимава и с Ради - къпането е негова територия  Wink, но просто аз се опитвам както си го казала да се нагърбвам с всичко около детенцето и сама не му търся помощта. А може би и изведнъж така ми дотежа, защото от една седмица той е на работа, досега все беше вкъщи и излизаше на разходка с малчо по 3ч, а аз използвах времето за себе си.
А за утре -ще видим, зависи от времето и програмата ни, аз обикновено му правя масажа между 10-11ч.
Оска, миличка, наистина явно ти е доста трудно, а аз съм взела да се оплаквам. Та моя бебчо суче само 10 мин, много рядко 15. А Ам никога не съм приготвяла, нито съм се занимавала със шишета (само това за водата, с която му изплаквам устата)
Water Lily , моя бебчо много спинка, според мамите , с който ходя на разходка. Между храненията винаги спи, понякога почти 3-те часа, понякога по-малко, но няма интервал, в който да е пропуснал спане. Обаче не разбрах много ясно какво питаш: колко будува или колко спи?
П.С качвам снимки в албумчето -да ни видите на 2 месеца Simple Smile
Лека вечер и повече сън!

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 21:48 от AIR

# 71
МОлим ви октомврийски мамчета да подкрепите нашия априлски отбор , като гласувате за нас за Банда на годината" ето тук:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=145570.0. Хиляди благодарности и  Hug

# 72
  • Стара Загора
Леля Зеля ти с тая биричка в кой район живееш, ако си ми наблизко може заедно да си пийваме
Хайде сега съблазнявайте и мен де..нямате ли си друга работа Mr. Green
Зелче да се пазиш...бутилките и покупките на мъжо Wink
AIR-че далече от депресиите мила. Макар, че и аз вечер съм труп вече и рядко поглеждам мъжо Tired Обаче той сега не се оплаква...или пред мен не е казал нищо Whistling Иначе за захранването - макар и на АМ Слави ще го захраня след като навърши пет месеца и започне шестия..т.е м. февруари. Захранването не замества ядене..само привиква коремчето към друга манджа различна от кърма
После ще довърша..дойдоха гости

# 73
  • Откъм Варната
Ми Херка какво чакаш събирай багажа на бебко и идвайте на зимна морска почивка

# 74
Здравейте сладки  и от нас с Калоян Hug
Честито бебче на мама Златна да ти е живо и здраво  newsm51 smile3525
Добре дошла и на новата мама радвам се че вече си имаме и доктор сред радиците smile3521 имаме нужда от съвети като вас.
Аир миличка наистина можеш да си позволиш да поспиш малко повече през ноща и да му дадеш поне едно ядене от биба,все пак е кърма.Аз така в началото/ние също сме на кърма/  щях да си докарам една беля и да ми спре кърмата от недоспиване,без почивка малко ядене но оставих малкия в ръцете на мъж ми и така нещата се оправиха.
Оф аз днес от моя малък мушморок не мога да седна цял ден се пули и гледа света  #Shocked а да види какво става наоколо цял ден сме така хам му се спи хем не успява smile3518 cry ето даже хапването и банята тази вечер не ни помогнаха пак сме с ококорени очи newsm47.
Water Lily  не се притеснявай има и други като твойта хубавица. smile3507
Зелче, Ели Гу надявам се при вас нещата да се оправят по-бързо.
Ами това е от нас отивам да почивам. yes
Лека вечер  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт