ОКТОМВРИйско бебче сладко е радост най-голяма за мама и за татко!

• 10 390
  • 261
  •   1
Отговори
# 240
  • Стара Загора
Флорес, добре си го написала, ама при мен няма добави а само следваща снимка. Ще пробвам друг път, че тръгваме.
Бубе, ужасно е. Само не се притеснявай да не ти намалее от притеснение.
Това е защото влизаш като наблюдател...т.е трябва да кликнеш на бутона "вход"...отгоре се пада и оттам да напишеш потебител - octomvri и парола - 2006г.

# 241
Привет мамчета,да  се вмъкна и аз днес.
Много съм доволна днес от купона послучай 40 дни на Митето.Много хубаво си изкарахме и аз май прекалих със папкането на сладки неща.Незнам при вас как е ,но аз сега като кърмя изпитвам неистов глад и ям само глупости.А докато бях с коремче си имах по нормален хранителен режим,сега ми се яде като за световно-ужааас,незнам как да се въздържам.
Вече започнахме с ваксините и съм по-спокойна.
Яни-тези лекари са за убиване,дано всичко да бъде наред при теб.
КikiNiki -човек никога не може да намери точни думи да изкаже болката и съчуствието си,но от сърце ти желая с настъпването на новата година да се отвори  нова страница в живота ви и да си имате едно сладко и здраво бебче.Ние винаги ще сме с теб. Hug
А и да кажа -аз сигурно съм най-неорганизираната мама,все не ми остава време значи да се разписвам редовно -ужас.
Лека и спокойна нощ и цунки на вас и бебоците Hug

# 242
 Hug
Леле... мислех, че само аз съм неорганизирана и не мога да пиша редовно...  Joy
Да се похваля - ние вече сме добре след имунизацията (пу-пу-пу....) Сладурчето спинка сега.
Днес го изкъпахме по-рано (преди храненето в 6ч), защото тати е на работа вечерта. не мога да се сетя да е спал по това време отдавна. Явно е заради банята. Дано това не му развали режима и да си спинка през нощта  Praynig
Някой от вас купи ли вече ортопедични гащи? Аз мисля да взема. Майка ми ми каза, че на нас са слагали широка пелена да държи крачетата отворени. И сега като не ползваме пелени май ще е добре да носим тези гащи  Rolling Eyes
Днес бяхме на разходка и на мама детето спа като къпан навън. А като сме вкъщи спинка половин час максимум и се ококори. Само се разнасяме, приказвам, правим гимнастика... А с яденето сме много трудни - храним се по 1 час. Той заспива, аз вдигам да оригне, той започва да се сърди, пак дръпне малко и заспи и т.н.  Но днес го нахраних навън и беше шампион - за 15 мин изяде 100 мл. Ние по толкова си ядем.

# 243
Мамчета кажете ми вашите маймунки лапат ли си ръцете, защото моя започна да се мъчи да ги вкара в устата си?Давам му биберона, но не я иска.Ако успее да си лапне юмрука се започва страшно мляскане.

# 244
  • Стара Загора
Лапа не ами чак пушек се вдига Mr. Green Обаче като му тикна бибата в устата и оставя ръката Crazy

# 245
  • София
И моя юнак си лапа ръцете, особено когато е много гладен, и мляска и сумти  Mr. Green Голямо шоу сме!

# 246
  • Стара Загора
КалиМа с коя програма правиш снимките в рамки? Значи аз си бях изтергила една но ми искаше име и парола иначе е само 15 дена давност и сега вече не мога да я ползвам Confused Благодаря предварително Hug
Абе Зелчето де изчезна?  newsm78

# 247
  • Някъде в Европа...
Hug
Някой от вас купи ли вече ортопедични гащи? Аз мисля да взема. Майка ми ми каза, че на нас са слагали широка пелена да държи крачетата отворени. И сега като не ползваме пелени май ще е добре да носим тези гащи  Rolling Eyes
Сега памперсите играят ролята на пелена. И положително при тях крачетата са много по-разтворени отколкото при пелената Peace. Що се отнася до памперсите, чела съм, че е съобразено с това да са разтворени карчетата  и затова навсякъде се препоръчват пред пелените.
Херка, моята програма за преработка на снимки е PhotoImpression. Обаче ми е качена от диск, не съм я дърпала от нета (иначе ея има, но не знам и тя колко дни ще работи) . Самата програмеа е много хубава, освен рамки има и календари и картички, на които да наслагваш снимки, и готови пози, на който да сложиш само лице (така аз имам една снимка като скиорка, въпреки че не съм се качвала на ски  Grinning)

# 248
Добро утро!

Момичета, да ви питам, моята педиатърка твърди, че новият закон за майчинството не бил обнародван в държавен вестник и не било още сигурно, че ще взимаме 9 мес. паричките. Аз си мислех, че законът вече е влязъл в сила  Thinking Вие как мислите? Тя твърди, че след Нова година щяло да се разбере. И друго, еднократната помощ за раждането, само лично ли може да се вземе?

Яни, мила, наистина каква е тази поредица от неприятности при теб?  Cry Дано всичко приключи тази година и да оставиш лошите работи зад гърба си, а новата година да започнеш на чисто!  Hug Дано сме здрави всички и малките мишочета също, че с тия мъгли и студове, които ни чакат направо не ми се мисли какви вируси върлуват..

Добре че хората са измислили интернета, че какво щяхме да правим цяла зима затворени в къщи... Едно време жените сигурно са откачали  Simple Smile

# 249
  • София
КалиМа с коя програма правиш снимките в рамки? Значи аз си бях изтергила една но ми искаше име и парола иначе е само 15 дена давност и сега вече не мога да я ползвам Confused Благодаря предварително Hug
Абе Зелчето де изчезна?  newsm78
Хера, и аз съм я изтеглила същата и се чудех като минат 15-те дена, не може ли пак да теглим Mr. Green

# 250
Здравейте и от мен Hug
Днес голям студ на вън и е едно гадно времето не става за разходка  с бебоците на вън Weary
Момичета вчера беше супер по магазините,цял ден ме нямаше в къщи бях като отпусната,супер си изкарах.Видях с приятелки,купих някой др подарък,абе чудесно си изкарах.
Хубаво си е да си имаш един такъв ден от седмицата и да знаеш че ще си  е само твой и ще си правиш каквото си поискаш.
И моят САШИ,като  е умрял от глад си дъвче пръстите,но има спасение това е само когато е гладен и аз не съм направила яденето на минутата,иначе през др време не се сеща за пръстите,дъвчи бибата passifier
Днес сутринта станахме на 2 МЕСЕЦА,имаме си рожден ден и от сутринта сме едни такива весели,говорим ,ръкомахаме ,гукаме,ами вече сме многооооооооооо големи smile3503 newsm38 newsm59
Сега ще му правя  една малка тортичка и след обяд ще идват в къщи едни наши познати да отпразнуваме рожденият ден.
Честито и на др бебоци днес ,които стават на 2 месеца,да са живи и здрави и да радват много мама и тате nbirthday  party023
Теди Hug

# 251
  • София
Teodora_K , да са ви честити двата месеца!  smile3525 Много здраве и радост на малкия Саши и да радва всички!
Вчера и ние отпразнувахме нашите два месеца. Сготвихме си вкусна вечеря  cook и пийнахме винце  Мавруд  Wine Glass
Веничка, нямам никаква представа дали новия закон е обнародван. Сега ще подавам документи за еднократната помощ при раждане и ще попитам.

# 252
Здравейте момичета!
Честити втори месечинки на Теди и Флорес! Извинявам се на мамите, чиито месечинки и 40 дни пропуснах да честитя - да са им живи и здрави бебоците!
За закона за майчинството и аз не знам дали важи, защото на мен педито ми даде сега болничен до 18 януари и после ми каза, че излизам по майчинство.
И я кажете каква е процедурата за тия 200лв - да отида и аз да ги взема - само лично ли става или може и свеки да пратя. Иначе вече съм си взела свидетелството за родствени връзки.
Теди, и аз тази седмица ще пооствя малчо на всеотдайните грижи на бабите и ще пообиколя магазините. Още не съм купила елха - миналата година имах в саксия, но ми умря и сега пак искам да си взема жива елхичка, дано този път успея да я засадя.
И аз искам да направя календари със снимка на моя змей, но не знам къде правят такива. Някой има ли идея къде могат да се поръчат 10-15 бройки?
Зелчето наистина изчезна. Дано да си пийва биричка на спокойствие и всичко да е наред!
Мише, и на нас ръцете са ни вкусни. Все се старая да му бутам биберон, ама понякога си иска само юмручето. Глад мори добитъка, мъжа ми така казва в такива случаи.
Лек ден и много прегръдки!

# 253
  • София
Здравейте момичета!
И я кажете каква е процедурата за тия 200лв - да отида и аз да ги взема - само лично ли става или може и свеки да пратя. Иначе вече съм си взела свидетелството за родствени връзки.
Евелинче, отиваш в Социални грижи към твоята община и там подаваш молба- декларация ( по образец) за еднократна помощ при раждане. Трябва да представиш оригиналното свидетелство за раждане на детето и свидетелство за родствени връзки от общината, както и двете лични карти - твоята и на съпруга ти. Не е нужно лично ти да отидеш - трябва само да се подпишеш на молбата и после ги носите в Социални грижи. Ох, дано си ме разбрала  Simple Smile

# 254
Здравейте момичета!
Евелинче, отиваш в Социални грижи към твоята община и там подаваш молба- декларация ( по образец) за еднократна помощ при раждане. Трябва да представиш оригиналното свидетелство за раждане на детето и свидетелство за родствени връзки от общината, както и двете лични карти - твоята и на съпруга ти. Не е нужно лично ти да отидеш - трябва само да се подпишеш на молбата и после ги носите в Социални грижи. Ох, дано си ме разбрала  Simple Smile

При мене искаха аз да ходя лично,също така трябва да знаеш че задържат оригиналният акт за раждане за 1-2 седмици,а парите взимаш от 15-20 число от пощатата по местоживеене или по банков път. newsm10

Общи условия

Активация на акаунт