Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 46

  • 74 768
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • In transit
  • Мнения: 14 178
Натуся, благодаря ти.

Мама Яси,
Скрит текст:
с люспите ги варя. По-горе беше писала, че твоите са на 10-12 дни, пак стават с люспите да се ядат, защото са тънки, пресни, а и са домашни все пак. Просто ги измиваш добре и така.
Пестото ще ти хареса, сушени домати си вземи в бурканче с олио. Има в лидл или другите магазини. Ако са покрити в олио, могат да изкарат много време в хладилника, ако излезе някой над олиото, след време мухлясва.

Тайна, я разкажи за рецептата. Интересно изглежда.

Сутрешното кафе на балкона


Пица с блат от тиквички, втори прочит, този път с варена шунка и моцарела.

# 646
  • Мнения: 16 592
Свекървенски здравословни какаови  бисквитки с фини овесени ядки, мед и тахан, без брашно и без захар:

Свеки ги направи и аранжира, от мен само рецептата и снимките.
Пп Мама Яси, Честито ти обновена кухня. Много вкусотии да твориш в нея за внучките, за съпружието и за цялото семейство.

# 647
  • Мнения: 17 116
Айде и у нас пирог, с малко типово брашно, вътре с шунка и два вида плънка, едната извара и другото кашкавал с майонеза. Обаче не върви много топъл хляб в топло време, ще го чакам да изстине напълно, сега само за проба отрязах.



# 648
  • София
  • Мнения: 15 824
Тайна, я разкажи за рецептата. Интересно изглежда.
Мики, досега търсих клипа, не го намерих точно него, намерих подобни с плодове или със сладко, но пък съм снимала рецептата.Ще пусна тази със сладкото , принципа е същия, само, където вместо сладко ,се слага крем със шприц. Моите ги харесват повече без крем, казват, че са като котешки езичета.

Скрит текст:

https://youtu.be/hzeWOJ7r-6s

Скрит текст:
Извинявам се за космите по екрана, но при толкова кучета....

# 649
# 650
  • Мнения: 8 395
Мики , честит рожден ден със закъснение. Да си жива и здрава, много щастлива! ❤️
мама Яси , честита кухня, човек трябва да си създава удобства. Със здраве да я ползваш. Аз досега съм помагала на свекърва ми в градината и имам някаква представа. Тази година за първи път правя всичко сама. 😊
Тази вечер пържих картофи, които са мое производство (много вкусни, и как няма да са като семената са от родния Сливен 😀)

От предните дни пържен патладжан и сандвичи с кашкавал и яйца

# 651
  • Мнения: 1 852
Кипърска вечер у дома
Пита-джоб, халуми, шефталя,дзадзики





# 652
  • Варна
  • Мнения: 1 447
Аз съм сама мома у дома, мъжо и детето се пръснаха по задачи и морета и карам на салатка.


И диня - докато гръмна.

# 653
  • Мнения: 9 447
И аз снощи прекалих с динята Simple Smile
 кюфтета от тиквички и картофи хапнахме  тези дни https://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_5203.html

Вчера и днес хапваме  яхния от глиган с картофи и зелен фасул

# 654
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 672
И у нас картофи, в гювеча.




Fortuna, ще я ползвам няколко пъти в месеца, ама все да ни е удобно/излишни ми бяха парите... толкова неща допълнително за правене изскочиха, ама здраве да е/

# 655
  • Мнения: 2 182
Вдъхновена от tunata, за обяд днес изпекох пиле в плик. Когато се появиха на мода, много използвах пликовете, но не се бях сещала от доста време,  а в тях месото се получава сочно и вкусно. 😋🍗🤩
https://inthebeniskitchen.com/2022/07/20/%d0%bf%d0%b5%d1%87%d0%b … 0%bb%d0%b8%d0%ba/

# 656
  • София
  • Мнения: 15 824
Опитах се да докарам мидите от морето.





И печен чесън/малко го препекох/ и сос скордаля.



Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 17:36 от Тайна

# 657
  • София
  • Мнения: 3 921
Опитах се да докарам мидите от морето.

Скрит текст:



Ако да, сподели как, моля 😊

# 658
  • София
  • Мнения: 15 824
Опитах се да докарам мидите от морето.

Скрит текст:



Ако да, сподели как, моля 😊
Ами първо ги измих, изчистих и пуснах в тенджера с чаша вода, чаша бяло вино, черен пипер, морска сол и девесил.Захлупих и ги сложих да поврят, докато се отворят.После вадих поотделно месцето от всяка мида и слагах в чинийка.Като изчистих всичките, посолих, черен пипер, наръсих с брашно, овалях и веднага в нагорещен тиган с малко олио на дъното, бърках ги да не се слепят, пържих до златисто.Накрая сложих една супена лъжица масло и две скилидки смачкан чесън и махнах от котлона. По принцип се поръсва с девесил, но аз сложих магданоз. Това е..

# 659
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 050
"Русенско варено" в тавичка

Общи условия

Активация на акаунт