Последни приготовления в очакване на първите юлчета.- Термин Юли- тема 8

• 45 554
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Замък сред облаците
Продължителният болничен се плаща, защото минава през ЛКК обичайно и вече зависи дали конкретното здравно заведение или МЦ има договор за ЛКК с НЗОК или не (има списък на сайта на здравната каса, където може да се види в кои ДКЦ се издават безплатно болничните, в останалите се заплаща между 15 и 50 лв такса).

# 166
Мдааа, аз с предната бременност в друго ДКЦ плащах 20лв, а сега давам 30 😞

# 167
И при мен е така. Почти цялата бременност бях в болнични и всеки месец плащах по 45 лв за ЛКК. Следя се в частна клиника, но пък работят и със здравна каса. Моята ЖК я води същата, която ме следи и на частно, пак на същото място. Не съм плащала прегледите, защото съм си при нея. От сряда влизам в 45 дневния. И той ли се плаща или пак зависи.

# 168
  • Замък сред облаците
Не се плаща 45-дневния, той е по друга линия един вид.

П.п. Това че клиниката/ДКЦто имат договор със ЗК не значи, че имат договор за ЛКК също.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 10:07 от АА

# 169
  • гр.Пловдив
Трети ден съм с пролаабирали хемороиди, които не искат да се приберат и стоят като 3 череши на д-то Cry
Направо ще полудея, дадох към 100ле з мазила и свещички и няма и няма облекчение, не мога да спя по цяла нощ, правя ледени компреси, такъв зор и болки, че ми идва да си ударя главата в стената.. Confounded

Изкочиха от това, че ядох доста череши и посетих 00 няколко пъти и явно са се активизирали...

# 170
Теди, много ти съчуствам, продължавай да бъдеш настойчива с мазилката и компресите. Аз си ги имам от първото раждане и естествено сега е зле положението отново, аха усетя облекчение и едно ходене до WC проваля всичко.
Ще стискаме зъби, няма как, малко остана.

Трети ден съм с пролаабирали хемороиди, които не искат да се приберат и стоят като 3 череши на д-то Cry
Направо ще полудея, дадох към 100ле з мазила и свещички и няма и няма облекчение, не мога да спя по цяла нощ, правя ледени компреси, такъв зор и болки, че ми идва да си ударя главата в стената.. Confounded

Изкочиха от това, че ядох доста череши и посетих 00 няколко пъти и явно са се активизирали...

# 171
  • Замък сред облаците
Чакай сега. Пролабирали вътрешни или надути външни? Че първото си е опасно. Аз бих посетила проктолог незабавно, моята е в Юнион клиник в София, сма Теди ти май беше в Пловдив.

# 172
  • гр.Пловдив
Deska, страшна работа е ти казвам, ще помисля за операция после, на мен док ми каза че е и от кг, станала съм 100кг Frowning1

АА,  навън като череши, надути са и са пълни с кръв - не им ли се казва пролабирали-т. Е заклещени?
Те какво могат да ги правят такива възпалени-май нищо?

Трябва да се спихнат и да станат като стафиди на ануса и да се изрежат, понеже те си стоят така отвън и като се възпалят се надуват, "минаването" се състои в спихване, но пак са отвън, затова се водят външни..

# 173
  • Замък сред облаците
Вътрешни изскочили навън са опасни. Точно заклещването може да докара възпаление, вдигане на температура, гной. Иначе се прави лек срез и се вади хематомът от тях - това е едната опция. Иначе връзване с ластици, изсъхване и т.н, не се прави по време на Б.

# 174
Теди, съчувствам ти.

Аз да ви кажа ако пазарувате от айко да обърнете внимание на тази хавлиика. От няколко пласта тензух е и попива много добре. Взех за каката и едно пончо пак на същия принцип. Много по бързо попива и суши от стандартните хавлии за баня. А и така няма нужда да слагате пелена под хавлииката на бебето за да попива.
 https://aiko-bg.com/product-48265040193

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 13:34 от fillme

# 175
И аз до преди няколко дни си ходех нормално и се радвах, че нямам този проблем, НО от 3 дена ходя почти с рев до тоалетната. Боли ме за момента и после минава, за това и не предприемам нищо. Майка ми вчера ми каза, че корема ми е слезнал по - надолу. Аз не бях забелязала, но като ми каза се загледах. Не знам дали си втълпявам от казаното или май наистина е така. Може би се притискат червата и се появяват хемороидите. Започнах вчера 33 г.с. Не е ли рано да слиза бебето от сега? А за хемороидите как разбирате дали са вътрешни или външни?Thinking Ако се вижда направо нещо на д-то, не знам как да стигна до там за оглед. Grinning

# 176
  • Замък сред облаците
Ами зависи дали се е надул вътрешен кръвоносен съд или външен( в анодермата). Има картинки в нета да се ориентираш, ако досега не си се сблъсквала с този проблем. Иначе е нормално 8 месец да е малко надолу коремът, бебето тежи вече доста.
Аз продължавам да препоръчвам клизмичките Мелилакс, голямо спасение са, почти цялата бременност ги ползвам, за да предотвратя напъване, но и се старая в храната ми всеки ден да има фибри и да не падам под 2.5 л вода, че тогава червата извличат всички течности от съдържимото си и става запекът.

# 177
  • гр.Пловдив
И аз до преди няколко дни си ходех нормално и се радвах, че нямам този проблем, НО от 3 дена ходя почти с рев до тоалетната. Боли ме за момента и после минава, за това и не предприемам нищо. Майка ми вчера ми каза, че корема ми е слезнал по - надолу. Аз не бях забелязала, но като ми каза се загледах. Не знам дали си втълпявам от казаното или май наистина е така. Може би се притискат червата и се появяват хемороидите. Започнах вчера 33 г.с. Не е ли рано да слиза бебето от сега? А за хемороидите как разбирате дали са вътрешни или външни?Thinking Ако се вижда направо нещо на д-то, не знам как да стигна до там за оглед. Grinning

То няма нужда да  ги виждаш те се усещат и напипват прекрасно външните - извън ануса са с различна големина Stuck Out Tongue Winking Eye

Моите не са от запек обаче, по-скоро от често разхлабване и допълнително компресията, която оказва плода върху червата, изобщо чудна картинка... И помадите за хемороиди са доста скъпи.. Не очаквах..

# 178
  • Замък сред облаците
На ММ скоро взимах свещички цикатридина (да не се бъркат с овулите дето Филме похвали) и още след първото слагане имаше положителен ефект. Аз лично иначе от мазане файда не съмвидяла преди, венотониците ми помагаха, но от тях май само Флебодия се пие по време на Б и то по предписание.

# 179
Момичета, започнахте ли по някакъв начин да се подготвяте за раждането - физически и психически? Аз имам за задача да изгледам няколко видеа за дишане и ми се иска да се поупражнявам. На Елена Василева попадам обаче в ютуб само на доста отдавнашни (отпреди 5-6 години), има ли някои по-нови? АА беше споделила, но не ми ги отваря от фейсбук.

Иначе психически нещо взех да се панирам, вечер особено изпитвам едно такова напрежение - ами, ако тръгне сега раждането?! Някаква медитация ми трябва, много съжалявам, че не направих един курс хипно-бебета, който уж помагал за спокойствието, а че даже и за контрол на болката.

Моето голямо притеснение не е чак толкова от това, че ще боли, а дали всичко ще е наред и какво мога аз да направя, за да си помогна максимално. Страх ме е, че паниката често надделява при мен...

Иначе и да се оплача и друго - от няколко дни съм на допегит, че започнах да качвам кръвно, супер направо!

Общи условия

Активация на акаунт