Последни приготовления в очакване на първите юлчета.- Термин Юли- тема 8

• 45 303
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
То е ясно, че като си платиш и отношението е друго, макар че и тук има две гледни точки за съжаление.
А защо трябва да е така?
В държавните болници е някакъв абсолютен хаус, не говоря само по отношение на родилките. А не желая да коментирам политиката на държавата спрямо бременните жени и младите семейства. Аз лично много се колебаех, в крайна сметка, на този етап реших, че няма смисъл да рискувам психиката си, заради малко повече, тъй като както и да смятам, с покупките и списъците, с които буквално задължават държавните болници, цената става почти същата.
В крайна сметка най-важното е нашето спокойствие.
Нека всички да сме здрави и с красив финал!

# 91
Момичета, аз още съм в болницата Sad Надявах се днес да ме изпишат, но предпочетоха да ме оставят, заради контракции и някои още изследвания. Вече като видя този апарат за тонове и почвам да се стресирам. Вчера ми сложиха песар на шийката, а уж до скоро всички доктори ми се учудваха колко била добре при все, че са близнаци, но изведнъж се скъси и в комбинация с контракциите не е много ок. Надявам се този песар все пак малко да задържи положението, но ще трябва и повече почивка. Спряха ми магнезия и започнах Киринфар за конракциите. То е по принцип за регулиране на кръвно, но било и доста по-ефективно при контракции. Не знам за първи път го чувам. Направиха ми и кортикостероидни инжекции и за дробчетата на бебетата. Най-големия ми проблем обаче се оказа този доста нисък общ белтък, заради който са отоците и започва да пречи на моя организъм. Вчера ме гледа кардиолог и спомена за някакъв лек излив на сърцето, което било заради ниския белтък. Правят ми сега някакви вливки с човешки албумин. Надявам се да има ефект и да се покачи. Моята АГ изрази съмнение, че ще издържа до юли пак, заради това рязко спадане на протеина. Не знам какво да направя вече. Явно бебета ми го дърпат много бързо. Хубавото е, че поне за сега не го губя в урината. Съветвам да си следите общ белтък в кръвта, че явно е доста важен. Тея прахчета протеин нищо не ми помагат за жалост, въпреки че продължавам да ги пия. Моля се за поне още 2-3 седмици, че нещо се филмирах с всички тея неща. Сори за дългия пост, но имах нужда да споделя. Хубав ден!

# 92
  • Замък сред облаците
Стискаме, Вики!

# 93
По отношение на белтъка , на последните ми изследвания белтъка беше 60 при долна граница 63, АГ не беше притеснен и ми каза да пия по половин литър мляко. Обаче като се заговорих с комшийката ми ,която е акушерка, тя ми каза ,че белтъка е много важно да е в норми. Каза да ям поне 2 или 3 кофички кисело мляко или да си взема адаптирано мляко и да го пия. След 10 дена ще пускам нови кръвни и ще видя дали има промяна с този белтък.

# 94
ViKiA, стискай кълки и зобай протеин. В добри ръце си. Мисли за момента в който гушкаш 2-те вързопчета и целуваш ту едното ту другото.
Александра Пламенова, не съм съгласна, че е едно и също да дадеш 50 до 100 лв за някакви багажи за болницата срещу 2800 лв за да отидеш само с паста и четка за зъби.

# 95
  • Замък сред облаците
Филме, в повечето частни доскоро цените бяха 1600-1800 лв, толкова вървят и в частните в провинцията. 3-4 в София рязко вдигнаха цените последната половин година като Надежда, Св. Лазар примерно от години държи първенството с най-скъпи пакети към 4000-5000 лв.
В Майчин дом София с избор на екип и вип стая моя позната плати също 1600 лв. Мисля, че Алекс сравнява по-нормалните цени с тези с избор на екип и стая в държавба болница.

# 96
Вики стискаме ти палци.
Аз съм от провинцията и тук разликата не е много голяма в цената с избор на екип в държавна 900лв или в частна 1400лв, като в държавна като платиш и стая стават на 1000, а като сложиш инпокупката на един куп глупости и разправията по намирането им, нещата съвсем отиват в полза на частна. За съжаление ненатологията за мен е първа в списъка по избор на болница и единствено в държавната става. Аз предния път си бях избрала израждащ, който беше отпуска точно докато бях в 9ти месец и бях решила, че започна ли да раждам като отида в болницата ще кажа на който доктор е на смяна, че ще му платя за избор на екип, само за да съм по-спокойна. Не се стигна до там, но имам приятелки раждали с избор в частни и недоволни от отношението и такива в държавни без избор много доволни. И обратното. Колкото родилките има, сигурно толкова истории. Важното е ние да сме спокойни в крайна сметка. А иначе какви пари отиват за едно раждане... много често е абсолютно безумие. Пари които може да инвестира в детето си. Прегледи, изследвания, раждане... блажени са тези с преглед веднъж в месеца по ЗК само с безплатните прегледи и без избор на екип. Тука, както и в предната тема в която бях с термин, масово сме наляли един тон пари и всички в името на щастливия финал. Та дано всичко мине и замине и останат само малките сладки здрави и щастливи бебоци Heart

# 97
Ами моя ми казаха сега, че е бил 43 при приемането. Сега се бил вдигнал до 46, но това е много под нормата Sad А интересното е, че никога не съм се лишавала от месо, млечни продукти. Даже напоследък гледах да ям повече яйца, месо, мляко. Не съм се тъпкала, но все пак. Не знам как са вегетарианците в такъв случай.

По отношение на белтъка , на последните ми изследвания белтъка беше 60 при долна граница 63, АГ не беше притеснен и ми каза да пия по половин литър мляко. Обаче като се заговорих с комшийката ми ,която е акушерка, тя ми каза ,че белтъка е много важно да е в норми. Каза да ям поне 2 или 3 кофички кисело мляко или да си взема адаптирано мляко и да го пия. След 10 дена ще пускам нови кръвни и ще видя дали има промяна с този белтък.

# 98
Вики, стискам палци. Не мисли, че си сега в болница. По-добре да те следят там. В коя седмица си? Колко са големи бебчета? Колко ти се скъси шийката? И аз имах едно рязко скъсяване в 24гс, беше 18мм, но на последния преглед 29гс беше 27мм. Гледам повече да лежа. Моето АГ прецени, че няма да слагаме песар за сега. Пия протеин на Прегнако и гледам да ям по 2 сварени яйца. Правя си и салата от коприва.
Момичета, аз още съм в болницата Sad Надявах се днес да ме изпишат, но предпочетоха да ме оставят, заради контракции и някои още изследвания. Вече като видя този апарат за тонове и почвам да се стресирам. Вчера ми сложиха песар на шийката, а уж до скоро всички доктори ми се учудваха колко била добре при все, че са близнаци, но изведнъж се скъси и в комбинация с контракциите не е много ок. Надявам се този песар все пак малко да задържи положението, но ще трябва и повече почивка. Спряха ми магнезия и започнах Киринфар за конракциите. То е по принцип за регулиране на кръвно, но било и доста по-ефективно при контракции. Не знам за първи път го чувам. Направиха ми и кортикостероидни инжекции и за дробчетата на бебетата. Най-големия ми проблем обаче се оказа този доста нисък общ белтък, заради който са отоците и започва да пречи на моя организъм. Вчера ме гледа кардиолог и спомена за някакъв лек излив на сърцето, което било заради ниския белтък. Правят ми сега някакви вливки с човешки албумин. Надявам се да има ефект и да се покачи. Моята АГ изрази съмнение, че ще издържа до юли пак, заради това рязко спадане на протеина. Не знам какво да направя вече. Явно бебета ми го дърпат много бързо. Хубавото е, че поне за сега не го губя в урината. Съветвам да си следите общ белтък в кръвта, че явно е доста важен. Тея прахчета протеин нищо не ми помагат за жалост, въпреки че продължавам да ги пия. Моля се за поне още 2-3 седмици, че нещо се филмирах с всички тея неща. Сори за дългия пост, но имах нужда да споделя. Хубав ден!

# 99
Филме, в повечето частни доскоро цените бяха 1600-1800 лв, толкова вървят и в частните в провинцията. 3-4 в София рязко вдигнаха цените последната половин година като Надежда, Св. Лазар примерно от години държи първенството с най-скъпи пакети към 4000-5000 лв.
В Майчин дом София с избор на екип и вип стая моя позната плати също 1600 лв. Мисля, че Алекс сравнява по-нормалните цени с тези с избор на екип и стая в държавба болница.
АА, Вие към коя болница сте се насочила, ако не е тайна?

# 100
Мерси, M_lady. Утре влизам в 33 г.с. При последния преглед доплер във вторник ги измериха едното 2200 гр., а другото 1800 гр. Още ми се струват сравнително малки. Шийката беше 24 мм във вторник, когато ме насочиха за хоспитаризация. А преди песара май 19 мм. Прегнако пия 2 пъти на ден по 2 лъжички от почти 2 месеца, както и ям яйца, месо, мляко, но за съжаление белтъка продължава да пада. Целите ми крака са подути и болезнени, задържам течности и започват да възникват и други проблеми. Важно е всичко с бебета да е наред! 🙏

Вики, стискам палци. Не мисли, че си сега в болница. По-добре да те следят там. В коя седмица си? Колко са големи бебчета? Колко ти се скъси шийката? И аз имах едно рязко скъсяване в 24гс, беше 18мм, но на последния преглед 29гс беше 27мм. Гледам повече да лежа. Моето АГ прецени, че няма да слагаме песар за сега. Пия протеин на Прегнако и гледам да ям по 2 сварени яйца. Правя си и салата от коприва.

# 101
  • гр.Пловдив
Дами,задължително ли е при отоци на краката да се задържа вода и да се губи белтък?

# 102
Дами,задължително ли е при отоци на краката да се задържа вода и да се губи белтък?
Освен тези две неща може да бъде и от високо кръвно налягане.

# 103
Нищо не е задължително и еднакво във всеки един случай. Трябва кръвно изследване на общ белтък. Добре да се види дали се отделя белтък в урината и да се следи кръвното. До някъде отоците по крайниците са нормални през бременността, но в съчетание с други фактори, може и да говорят за проблем. Без изследвания няма как да се каже.

# 104
  • Замък сред облаците
АА, Вие към коя болница сте се насочила, ако не е тайна?

Към Вита, др Гагова ме следи там, но отделно изражда и в Шейново, ако раждането тръгне по-рано от 36гс примерно.

Общи условия

Активация на акаунт