Последни приготовления в очакване на първите юлчета.- Термин Юли- тема 8

• 44 065
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Аз с Пуфис такава драма имах... кръщелницата ми е баш химик, който мисли новите подобрения, как да са повече време задържащи, без останала влага и т.н. И много си разбира от работата, та бяха махали и добавяли някакви неща преди да пуснат нови модели 2019 г. и ми предложи да ми даде един кашон безплатно за проба дали ще съм доволна. Кой би отказал кашон памперси, че и се водеха най-високия им клас. Та взехме ние и още на първия така се изрина гъза на малкия, че станаха червени като изгорели петна. Направо бях в ступор, обадих се, тя дойде взе си памперсите, описвахме в протоколи, прави снимки и така приключи моя допир с Пуфис. После я питах, при другите деца не е имало такава реакция, но уви при нас имаше. Ама то моя и към памперс премиум правеше някакви реакции и към Юриаж, та заради това не купувам никакви големи опаковки преди да съм тествала. Че после ме боли сърцето Simple Smile Ще видим сега малката как ще е..

# 496
Здравейте,
Много успокояващо е да видя, че и вие сте на моето дередже с мислите, тревогите и приготовленията 😀
Преди 3 дни толкова се притесних след един инцидент, че естествено отидох при АГ да видим бебето. Пуснаха му тонове-вс ок, но аз имах контракции и висок пулс от това притеснение (кръвното нормално 120-80).. Докторът ме успокои, че няма да раждам още но препоръча няколко дни да си пия стриктно магнезия и после на преглед.
В петък отидох до жк за 45 дневен болничен и понеже забравих амб. Карта в колата, хайде връщай се.... Е пулсът ми стана 150..., толкова лесно се задъхвам вече. Коремът ми е огромен и мн ми тежи... Направо ме влече надолу и права дълго време не издържам....
И аз от 1 месец  съм в групата на 40 годишните, може и затова да ми тежи повечко.
Та след този пулс в събота ме обзе паниката, че нищо не е готово, а не се знае колко ще издържа. И айде стягай багаж за болницата. На 85% го пооправих, но имам още.
В детската стая-склад и мирише яко на нови мебели, нищо че ги минавах с препарат и все стои отворено:)
Реших да почна да поуправям склада и да поизпера дрешки, къде в пералня , къде на ръка и хоп ново 20-се. Някои така се свиха от сушилнята въпреки, че са на специална програма. И звъннах за съвет на приятелка с бебе и същата сушилня. Мале, мале мечешки услуга... тя със същите настройки, ама не се свиват при нея в сушилнята, че даже и на 60 Градуса в пералнята само перяла.. Амам щот тя само от HM и Next купувала всичко,  другото било боклук.. И щом съм пускала 3 перални, що са ми били нужни за детето дрехи в различни цветове? Що не съм купувала само едноцветни, то нямало смисъл.
И аз съвсем откачих и рева, а таткото разтяга ромпъри  и бодита до мен 😁
Същата ми вика:  Иначе как си? И аз ми добре, ма тоз корем е вече мн голям и мн ми тежи. И тя:  "Аха, не че нещо, но той в последния месец най-много пораства, та ще ти е и по-зле".... Ееее, верно ли бе, сякаш не знам.... Та ми стана още по-криво.
Аман от съвети и коментари "на място" от близки хора... 😁
Вече и аз ще го карам по нюх и квото стане Simple Smile

# 497
  • Замък сред облаците
Моят хубавец преди час някъде “дропна” ниско в таза и си изкарах ангелите, защото със сигурност усещам движения зад срамната кост, както и яко опъване в сухожилията към бедрата. Сега танцува и ме вкара в размисли дали ще докретам до прегледа в четвъртък 😅

# 498
Да се включа и аз. Почти всички покупки са на лице. Останаха някои дребни неща. Багажа за болницата не съм подготвяла още. Лекаря ми каза само комплекта за изписване на бебето и мои лични вещи, каквото си ползвам за мен си. Аз да ви питам все пак, ще взимате ли дрехи за вас за престоя или само за изписването? Там през цялото време ли се стои по нощници?
Иначе аз имам още дрешки за изпиране. А относно мамите, които са с чисто нови колички отново ли ги перете? Нашата я взехме увита в найлони и в кашони. Същото се отнася и за кошарата, която е next to me. Бях решила да не ги пера, но като ви чета се замислям. И последно, има ли такива, на които мъжете им ще присъстват на раждането? Grinning В болницата, където ще съм има тази опция, но съпруга ми май се плаши като му го подхвърлих, така че няма да стане май. Grinning
Бях на преглед в сряда. Взех си 45 дневния болничен. Минах през двама лекари на преглед. Следящата ме, за последно, тъй като не изражда. Каза ми, че бебка е 1900 гр. в 33+3 тогава. Отговаряла на 32 защото коремчето било със седмица назад. Но нямало повод за тревога. След половин час влезнах на преглед при лекаря, който ще ме изражда и той ми казва тежи 2200 и всичко е ок. Thinking Между другото май почти всички минахте последната фетална. Моята е чак в 35 г.с. За тонове АГ също ми каза чак след 36.

# 499
Аз днес официално влизам в 9 месец, но обратно на очакването ме е налегнало страхотно спокойствие. Преди няколко дни се бях притеснила, че с нищо не съм готова. Измих и стерилизирах всички шишенца и биберони, дооправих багажа за родилното и се успокоих.
Миналата седмица се видях с доктора, при когото ще раждам и той потвърди, че за момента всичко сочи към естествено (много ме е страх от секцио 😄).
В моят списък за родилното също няма дрешки, но аз нагласих няколко бодита за всеки случай. За мен съм взела само 1 обикновена нощница (с по-отворено деколте, за да е по лесно кърменето), 2-3 потника за кърмене (купувани от Лидъл) и къси гащи. Искам да ми е удобно, съмнявам се, че някой ще ме върне заради неподходящо облекло 😄.
Нашата количка също е нова и не мисля да я пера. Отделно от нея купихме матраче и комплект за количка, които минаха през пералнята и мисля, че ще е достатъчно.

# 500
И моите са нови, обаче и количката и кошчето за кола и next to me си миришат  дори след няколко седмици затова ще ги пера, а как точно ще стане това е друг въпрос, трябва само на ръка и то лекичко да ги накисна.
Аз взех спрея на Френдли за колички и кошчета, да мина с него частите,които не се свалят, но се чудя как да го ползвам, директно да пръскам отгоре или на кърпа? Някой с опит?

При мен таткото няма опция да присъства, т.к. такава е политиката на болницата, но да и да имаше,честно казано не си представям да е на самото раждане. Ако тръгна с нормално раждане, по-скоро ще ми трябва да се съсредоточа сама.

# 501
Ох мамчета не се търпи с тия киселини,не мога да легна вече в 34г с съм и е ужас,затова съм кукуряк по това време,взех да пооправям из вкъщи,ама мн работа имам де😁

# 502
Моят хубавец преди час някъде “дропна” ниско в таза и си изкарах ангелите, защото със сигурност усещам движения зад срамната кост, както и яко опъване в сухожилията към бедрата. Сега танцува и ме вкара в размисли дали ще докретам до прегледа в четвъртък 😅
Това опъване в бедрата го имам от десетина дни, особено в задната част... Не съм сигурна дали е просто подготовка и разтягане и колко времв продължава.Ти знаеш ли?

# 503
  • Замък сред облаците
Според прочетенето в интернет и седмици може да си продължи. Божа работа е вече Simple Smile

# 504
Аз имах няколко дни, в които имах чувството, че ме разпъва ниско долу и доста си болеше, ама сега като че ли се понамести по-комфортно и за двама ни хаха. Но затова пък голям бой пада, чак се чудя кога ще му дойдат пак тихите дни да откача пак хаха

# 505
Да се включа и аз. Почти всички покупки са на лице. Останаха някои дребни неща. Багажа за болницата не съм подготвяла още. Лекаря ми каза само комплекта за изписване на бебето и мои лични вещи, каквото си ползвам за мен си. Аз да ви питам все пак, ще взимате ли дрехи за вас за престоя или само за изписването? Там през цялото време ли се стои по нощници?
Иначе аз имам още дрешки за изпиране. А относно мамите, които са с чисто нови колички отново ли ги перете? Нашата я взехме увита в найлони и в кашони. Същото се отнася и за кошарата, която е next to me. Бях решила да не ги пера, но като ви чета се замислям. И последно, има ли такива, на които мъжете им ще присъстват на раждането? Grinning В болницата, където ще съм има тази опция, но съпруга ми май се плаши като му го подхвърлих, така че няма да стане май. Grinning
Бях на преглед в сряда. Взех си 45 дневния болничен. Минах през двама лекари на преглед. Следящата ме, за последно, тъй като не изражда. Каза ми, че бебка е 1900 гр. в 33+3 тогава. Отговаряла на 32 защото коремчето било със седмица назад. Но нямало повод за тревога. След половин час влезнах на преглед при лекаря, който ще ме изражда и той ми казва тежи 2200 и всичко е ок. Thinking Между другото май почти всички минахте последната фетална. Моята е чак в 35 г.с. За тонове АГ също ми каза чак след 36.

Ако ще взимаш дрехи за престоя,
нека са с висока талия или по-свободни, аз по спомен си бях взела анцуг като слизам до кафенето евентуално, но с нощница си е най-удобно принципно. За изписването ни бяха препоръчали дрехи, които са ни ставали около 7-и месец, но при мен се оказаха големи и леко ми висяха 😄

И на мен ми предстои трета фетална другата седмица, по едно време се бях разколебала дали изобщо да я правя, но накрая реших щом така и така имам час да си видим бебето обстойно за последно преди да го гушнем ☺

# 506
От днес официално и аз влизам в 9 месец. Heart
Предвидила съм "тичане" по задачи, но с детето не се знае точно какво ще успея да свърша. А на него пък някакъв обрив му се появи на ръката, та ще го водя на дерматолог. Дано и времето е с нас.

Тази тревожност, която имаме според мен не се дължи само на годините. Скоро ставам на 31г, но и аз изпитвам подобни терзания. Когато имаш дете знаеш, че зависи от теб изцяло и изпитваш страх дали ще си жив и здрав да се грижиш за него и да му дадеш това, от което се нуждае. Защото никой няма да го обича, както мама, никой няма да му даде това, което само майката може. Даже при първото раждане имах притеснения дали ще изляза жива, не че е имало някакви предпоставки за това, но никога не знаеш какво може да се случи, а и нали казват, че всяка жена при раждането е с единия крак в ...И след като родиш вече има толкова неща, за които да се притесняваме. Има моменти, в които получавам леки паник атаки заради тази тревожност дали няма да се случи нещо на детето и мъжа ми. Това е нещо, което не можеш да контролираш, по-силно от теб е.
Остава ни да се молим всичко да мине леко и да гушкаме здрави, доносени бебета на финала! Колкото и да има страх и притеснения трябва да се опитваме да мислим, че ни предстоят само хубави неща, а то ще бъде точно така!

Днес ще отида пак да потърся Памперс 1-ца, но ми трябва малък пакет за болницата. Искат го неотворен, така че няма как да взема по-голям и да взема само няколко бройки от него. В краен случай ще купя друга марка за болницата.

За шишета и преди съм писала. Взех стъклени, малко и голямо на Нук. Около 30-40лв бяха и двете на промоция. И ще се надявам отново да не ми влязат в употреба.

Ами трудно е родителството, но си заслужава всяка секунда. Всеки ден си е предизвикателство, но не бих заменила и секунда от всичко това. Често си говорим с ММ колко щастие носят децата в живота ни и макар всички трудности, покрай отглеждането, няма по-голямо щастие. Heart

Аз вече си пускам покрай ушите тъпи изказвания и гледам да не обръщам внимание. Има си хора, на които им е в природата да си дават непоисканите съвети, все едно ние падаме от Марс. Вчера бяхме на рожден ден и главно ме питаха как съм, тежко ли ми е вече, кога ще раждам и радва ли се баткото. Ама явно като вече имаш дете, не могат да те гътнат с някоя тъпотия като съвет, защото се предполага, че имаш опит и нищо ново не могат да ти кажат. А и всъщност ние бяхме първи с бебе в компанията.

За дрехите не съм броила от кое по колко имаме, защото освен купените сега имаме и доста от баткото, но като за начало може би по 5-6 бр. от вид е добре. На нас майките все ни се струва, че ще са недостатъчни, но все пак ще докупуваме и след като се родят. Ето сега знам, че имам доста ромпъри например, но ако днес се доредя до Лидл, ще взема още. А като знам колко поръчвах от ХМ с баткото...всяка седмица имах поръчки.

Гърдите не се пипат преди раждането, нито се натискат и изцеждат. Изчакваме да се роди бебето и действаме с него.

За болницата аз съм приготвила нощници, тънка жилетка и може би ще взема няколко по-широки тениски. По принцип искат да сме с нощници, защото е удобно за прегледите. Не знам как става само излизането пред болницата за свиждане, с нощниците ли излизаме или с наши си дрехи.

Много ми се иска ММ да е с мен на раждането, но не знам дали позволяват вече присъствие на мъжете, като знам, че не ги допускат и след раждането да си видят детето, а чак на изписването. Първия път бяхме заедно през цялото време, докато не ме вкарат в родилна зала. Беше ми голяма подкрепа. Даже ми записваше контракциите, когато аз вече не можех, успокояваше ме и ме гушкаше. Беше ми много хубаво да знам, че е до мен. Когато влязох да раждам беше пред залата и знаеше какво се случва. После веднага му дадоха бебето и го пуснаха при мен. Когато ме преместиха е стаята пак беше при мен.  Сега 100% няма да се случат така нещата, заради ограниченията, които явно все още има.

# 507

Днес минах през АГ-то. Готови сме,главата е долу,чакаме го да си тръгне сам. След 2 седмици пак съм на преглед,тогава вече ще съм 38-ма седмица. И ако сме имали съмнения за пол - вече нямаме . Снимката го показва много ясно! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

# 508
Shu34, хахаха. Весела снимка. Ясна е работата.
Rosinkaaaa, защо не смучеш neo bianacid, а се мъчиш с тези киселини?!? За бременни е, изрично пише че става, май дори някаква хомеопатия.
За изписването да кажа и аз, в пълна чуденка съм. Коремът няма да е спаднал докрай, първият път отне 2-3 месеца да се прибере🤪. Но беше зима и под катовете дрехи не си личеше на изписването. А сега… Лятото с леките материи… Дрехи за бременни май ще облека. Или ето тази рокля, която по принцип не е за бременни, но моделът е идеален и за това…
Идеи, момичета? Вие какво сте намислили?

# 509
  • Замък сред облаците
Някъде четох снощи, че препоръчват за изписване дрехи, които са ни ставали в 7 месец. Аз ще съм с рокля с А-линия, с набор на врата и оттам се разкроява надолу, плюс един от клинивете за бременни че тия дебели бедра ми разказват играта.

Общи условия

Активация на акаунт