Последни приготовления в очакване на първите юлчета.- Термин Юли- тема 8

• 44 068
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Shu34, хахаха. Весела снимка. Ясна е работата.
Rosinkaaaa, защо не смучеш neo bianacid, а се мъчиш с тези киселини?!? За бременни е, изрично пише че става, май дори някаква хомеопатия.
За изписването да кажа и аз, в пълна чуденка съм. Коремът няма да е спаднал докрай, първият път отне 2-3 месеца да се прибере🤪. Но беше зима и под катовете дрехи не си личеше на изписването. А сега… Лятото с леките материи… Дрехи за бременни май ще облека. Или ето тази рокля, която по принцип не е за бременни, но моделът е идеален и за това…
Идеи, момичета? Вие какво сте намислили?

Чудесна е. Бихте ли споделила от къде е закупена?

# 511
Аз за сега мисля да съм с една бяла рокля, която си е моят размер хем от преди бременността (34 р-р), хем се снимах с нея на фотосесията преди около 10 дни в 8-ми месец. Памучна е и е ластична, така че не се съмнявам, че ще ми стане.
Скрит текст:
Shu34, хахаха. Весела снимка. Ясна е работата.
Rosinkaaaa, защо не смучеш neo bianacid, а се мъчиш с тези киселини?!? За бременни е, изрично пише че става, май дори някаква хомеопатия.
За изписването да кажа и аз, в пълна чуденка съм. Коремът няма да е спаднал докрай, първият път отне 2-3 месеца да се прибере🤪. Но беше зима и под катовете дрехи не си личеше на изписването. А сега… Лятото с леките материи… Дрехи за бременни май ще облека. Или ето тази рокля, която по принцип не е за бременни, но моделът е идеален и за това…
Идеи, момичета? Вие какво сте намислили?

# 512
Ние сме в къща и количката ще се пере на двора с маркуч ( нещата които не се свалят) другото в пералнята. Прали сме я много пъти и няма проблем. Иначе по автомивките и там където перат килими, могат да ви изперат количката.
Аз предния път направих грешка и за изписването бях с една пола, която ми беше малко над коляното, но като родих се оказа, че вече ми е над глезена, ужасна дължина за моята височина и бях като буре Joy
Ако мъжете ви са от по-безстрашните, както е на Miss Independent, е супер да е с вас в болницата. Аз имах една акушерка която ми спаси психиката докато раждах. Но ММ .... абсурд, той ако ме види в това състояние няма да може да се съвземе после. Много му е мъчно да ме гледа как се мъча.

# 513
Чудесна е. Бихте ли споделила от къде е закупена?
Александра, роклята не е нова. От Promod е, от няколко години.
Гледам нещо, което да изглежда прилично и да поприкрие постпартум коремче… С нова не бих рискувала.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 11:55 от HappyRSmile

# 514
Мобилизирах се снощи да пусна няколко поръчки, че срам ме хвана как абсолютно с нищо не сме подготвени (33г.с.) Памперс преиум 1-ца взех от Гален, обработили са ми поръчката вече и бяха на добра промоция. Мокри кърпи, протектори за гърди, крем лансинох, едно стъклено шише за всеки случай, еднократно бельо за родилки, сега ще поръчам и бебешката козметика от СоФармаси, после хавлии, пелени и чаршафи от Аико. Несесер и термометър също трябва да избера, както и бебефон. Дрешки има някакви, но ще трябват още, те  поне са лесни, и таткото може да се справи с това. Поне малко от малко да не сме съвсем неподготвени. Количка още нямаме, ще гледам до края на седмицата да поръчам и нея, както и нов матрак за наличната ни кошара.
Пък прането и подреждането след 2 седмици, когато се надявам ремонта да е приключил. Вече сме на фаза шпакловка, боядисване и тапети, дано не отнеме повече от седмица, за да може после да викнем една жена (или фирма направо) да изчисти както трябва.

За кърменето се присъединявам към коментарите да се водим по бебето, имам над 2год кърмачески стаж по този модел. Само ще вметна, че първия месец заради жълтеницата е добре бебето да се буди, за да суче, а не да го чакаме да си поиска самичко, защото особено при по-тежка жълтеница доста спят и може да се увеличат много интервалите, което да доведе до намаляване на кърма и т.н. За малко това да се случи при мен, бебето се будеше на 4-4.5ч, кърмата намаля и добре, че беше консултантката по кърмене да ме светне, да го будя на 2.5-3ч докато се оправят нещата. Също ми каза топъл душ преди кърмене и студен компрес след, никакво изцеждане до край, за да избегнем хиперлактация.

П.С. Гледам, че Мустела предлагат интимен гел за бебета и деца. За момиченце това добра идея ли е да се вземе или не е необходимо в началото, как се процедира с интимните части, че не съм веща при бебетата от женски пол.

# 515
  • Замък сред облаците
Аз ходих сега до Ремедиум за витамини и др дреболии и за моя изненада имаше Памперс рр 0, но единичките бяха свършили.

За интимния гел за бебета - аз збам че РНто на интимната зона там се променя едва с навлизането в пубертета и не виждам логика отсега да се ползват интимни измивни средства след като масово гинеколозите казват, че най-добре е чистата вода.

# 516
Здравейте,момичета! Днес бях при АГ за направлението за хоспитализация, обаче са ми го издали със старата фамилия, нищо, че казах, че съм със сменена и болничния за 45 дни ми беше с новата фамилия, сега това направление е със старата.. Дали ще има проблем като отида да раждам с направлението..?

# 517
За момиченца, в едно от видеата на Училище за родители МА-МА, ак. Елена Василева показа как да се почистват. След наакване, преди измиването, на една мокра кърпичка се слага малко олио и с пръст се минава между срамните устни, за да се почисти хубаво и да няма слепване на малките срамни устни, синехия, може да потърсиш инфо. А иначе самото почистване беше в лекция за хигиена при бебета.
Мобилизирах се снощи да пусна няколко поръчки, че срам ме хвана как абсолютно с нищо не сме подготвени (33г.с.) Памперс преиум 1-ца взех от Гален, обработили са ми поръчката вече и бяха на добра промоция. Мокри кърпи, протектори за гърди, крем лансинох, едно стъклено шише за всеки случай, еднократно бельо за родилки, сега ще поръчам и бебешката козметика от СоФармаси, после хавлии, пелени и чаршафи от Аико. Несесер и термометър също трябва да избера, както и бебефон. Дрешки има някакви, но ще трябват още, те  поне са лесни, и таткото може да се справи с това. Поне малко от малко да не сме съвсем неподготвени. Количка още нямаме, ще гледам до края на седмицата да поръчам и нея, както и нов матрак за наличната ни кошара.
Пък прането и подреждането след 2 седмици, когато се надявам ремонта да е приключил. Вече сме на фаза шпакловка, боядисване и тапети, дано не отнеме повече от седмица, за да може после да викнем една жена (или фирма направо) да изчисти както трябва.

За кърменето се присъединявам към коментарите да се водим по бебето, имам над 2год кърмачески стаж по този модел. Само ще вметна, че първия месец заради жълтеницата е добре бебето да се буди, за да суче, а не да го чакаме да си поиска самичко, защото особено при по-тежка жълтеница доста спят и може да се увеличат много интервалите, което да доведе до намаляване на кърма и т.н. За малко това да се случи при мен, бебето се будеше на 4-4.5ч, кърмата намаля и добре, че беше консултантката по кърмене да ме светне, да го будя на 2.5-3ч докато се оправят нещата. Също ми каза топъл душ преди кърмене и студен компрес след, никакво изцеждане до край, за да избегнем хиперлактация.

П.С. Гледам, че Мустела предлагат интимен гел за бебета и деца. За момиченце това добра идея ли е да се вземе или не е необходимо в началото, как се процедира с интимните части, че не съм веща при бебетата от женски пол.

# 518
Нашата педиатърка казва, че няма смисъл от интимния гел за деца. Още били много малки ( беше на 3 г. Като питах ) . Най-добре е само с вода.

# 519
За момиченца една майка беше предупредила да не се мажат интимните части с крем против подсичане. Той изсушава. Предизвикал на нейното слепване на срамните устни.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 12:46 от HappyRSmile

# 520
  • Замък сред облаците
Здравейте,момичета! Днес бях при АГ за направлението за хоспитализация, обаче са ми го издали със старата фамилия, нищо, че казах, че съм със сменена и болничния за 45 дни ми беше с новата фамилия, сега това направление е със старата.. Дали ще има проблем като отида да раждам с направлението..?

Извади си от общината удостоверение за идентичност, че лицето Х е същото като лицето У, 7 лв ми струваше в София да ми го извадят веднага. Носиш си го със себе си и ако трябва ще си го ксерокопират.

# 521
В момента съм на тонове и бях си ви оставила за четиво.
За имената, може и да стане проблем, АГ изрично ми каза още в началото да следя по документите и изследванията да не са объркани имената и ЕГН.

За болницата имайте предвид, че постоянно минават на прегледи, бутат гърди, корем и ако попаднете на някоя сърдита сестра най-много да ви се накара. Затова ни искат с нощници. А честно казано дори след естествено раждане не е много удобно с панталон/гащи.

С първото раждане имаше възможност таткото да влезе и бая ни насърчаваха, но и двамата не искахме. Добре, че така стана, че малката като изплака и той беше пребледнял пред вратата. Две сестри му носили вода и стояли при него 😂

За хигиената при момиченцата - сега купих този интимен гел на мутсела за каката, защото тя постоянно се зачервява (и то защото на яслата толкова ги бършат). Иначе за новородени е препоръчително само вода, хубаво да се забършат всякакви гънки и цепки от случайно попаднал крем, може да се мине и с намазнена кърпичка, както бяха писали по-горе, за да няма слепване.

# 522
  • София
За в болницата в Шейново е задължително по нощница. Минават и само вдигаш нагоре, ако си с панталон/анцуг не си представям как ще е - преобличане преди всяка визитация..Аз имам една нощница с къс ръкав, ще взема домашни рокли и една две рокли за изписването. Миналия път бях с дънки, че беше октомври и ми беше много неудобно. Радвам се, че поне сега ще е лесно с нощниците. Интимен гел за бебе определено няма да ползвам, мерси за препоръката за лекцията на Елена Василева - ще я изглеждам. До колкото знам тези слепвания нямат общо с козметиката, но предполагам и тук както при момчетата ще има сблъсъци между старата и новата генерация лекари. Нищо ново..
Днес и аз съм на първи тонове + болничен и обменна карта.

# 523
  • Замък сред облаците
За нощниците навсякъде искат, ако сте естествено раждане. За секцио срещнах много мнения че е ок и с две части пижама, но ако имате такава, дето да не минава ластика върху среза.

# 524
Личният ми лекар ми издаде още едно направление с новата фамилия, толкова се притесних, а то работа за две минути било.. 😃

Иначе днес и преглед минах, всичко е наред. АГ каза още 3-4 дни да пия Магнерота, но да го намаля на два пъти на ден. Изписа ми и глобули Макмирор. Каза, че е доста вероятно бебчо да се роди и по-рано, защото той от началото си върви с две седмици напред 😊

Иначе доста ме успокоихте, че положението и при вас е същото като у нас - мислих си, че само аз не съм подредила и оправила всичко до последното нещо. 😁

Общи условия

Активация на акаунт