Заговорът срещу младите майки

• 9 218
  • 120
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Чувала съм такива "тактични"оценки от сорта "жените, които до 40 не са родили са пълни егоистки" и после добавят "виж, ако имаш някакви проблеми и не можеш, това е друго". Та едва ли не трябва или да влезеш в мейнстрийма и да се признаеш за "егоистка" или да споделиш публично, че имаш проблеми. Аз предпочитам да отмина такива изцепки без коментар.

# 91
  • София
И аз съм съгласна с повечето хора тук.. точно обратното е. Аз съм бременна с първо дете и всеки Божи ден ми се говори как вече животът ми е свършил, как никога няма да спя, никога няма да имам време за себе си абсолютно никакво и да кажа сбогом на всичко и всички. Че едва ли не майчинството е чисто и просто ад на земята. И да питам и аз - къде по-точно са тези супер млади и неподготвени майки, че като гледам средната възраст на първа бременност май не са заблудени и брутално неподготвени тийнейджърки? Аз самата съм студентка и даже напротив, чувствам се постоянно критикувана и наплашена от всички именно защото съм “прекалено млада” за да имам дете. Нищо че съм женена, не очаквам да ми е лесно и съм взела тази отговорност/това решение да забременея аз самата с моя съпруг (а не инцидентно).

# 92
Поне първите години е така , няма да спиш когато ти решиш , ще ставаш когато бебето реве , точно така си е както ти го казват живота се променя , но се свиква . Все пак друго е да си без деца .

# 93
  • София
Поне първите години е така , няма да спиш когато ти решиш , ще ставаш когато бебето реве , точно така си е както ти го казват живота се променя , но се свиква . Все пак друго е да си без деца .
Ами майка ми роди последното на 44, тоест от 17 до 19 годишна (което беше сравнително скоро) съм била достатъчно голяма и живяла с тях да осъзная, че спането е трудно. Освен тя се събуждах и аз по 50 пъти на нощ от крясъците и реването на брат ми който изобщо не се спираше, а имах в 7:30ч училище всяка сутрин. Наясно съм, че не е супер лесно. Имам и 2 други малки братя. Ама ако взема да слушам всички, които ми говорят как животът ми е свършен напълно -  да бях направила досега аборт или да се самоубия направо след като родя.

“Няма да е като без деца” всеки би трябвало да може да го осъзнае.

# 94
Точно пък първите месеци с бебето е най-лесно. Новородените само спят, цоцат и акат. Това е. Да, събуждат се за мляко на час-два ден/нощ, но през останалото време спят. Като дойдат коликите става по-интересно, и зъбите.. Е те тогава няма спане братче Scream Но за мен най-трудното беше с прохождането. Там имаш поне едни 2-3 месеца, в които го развеждаш, държейки за ръчички или под мишниците. Е това как скапва кръста не е истина, щото е целодневно. Ние го развеждахме с една раница, така поне бяхме изправени, ама късно се сетих Rolling Eyes

# 95
  • София
Някои да, а други реват до безкрайност, не ядат и не се знае кога спят и кога не спят.

# 96
Спя по 7-9 часа на денонощие от началото, като първите 3 седмици беше по-малко и по-трудно. Лягам, когато бебето легне за нощ, ставам сутрин с нея. Първите седмици дремвах редовно и през деня. Няма драма, нямам и сенки под очите. Кърмя нощем, но не ми пречи. Ставала съм понякога нощем да разхождам по 30 мин из къщата, пак не ми пречи. Чувствам се супер. На бременните: не се връзвайте на мрънкащите лелки, особено в този форум, а и в живота ви. Слушайте и се вдъхновявайте от по-окуражаващиъе истории.

Колики не сме имали, зъбите като я мъчат минавам километри в носене, но нямам драма там. Харесва ми, а и имам и носилка, в която тя е спокойна и спи или наблюдава какво върша.

А и за килограмите ме плашеха-и за това няма какво да се притеснявате. Свалят се, при някои учудващо бързо дори, при други малко повечко време изисква, но се свалят. Даже помощничката на зъболекарката ми се опитваше да ме сдуха как съм щяла да се нацепя от стрии и как само Хайди Клум 2 месеца след раждане е на старите кг. Ми...не. Не позна. Joy и 6 месеца да са, пак се свалят.

Изобщо който иска, ще си го направи да му е добре. Който мрънка, ще мрънка и след 100 години.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 10:11 от snowwhite12

# 97
Те мрънкащите си мрънкат по принцип, не само за бебето 😁

# 98
  • Варна
То и раждането за някой е песен, за други кошмар. Сигурно и там е до мрънкане ¯\_(ツ)_/¯

# 99
Аз не съм чула за някой да е било песен пък не знам

# 100
  • Варна
Сериозно? Как сте пропуснали разказите, които започват с "Имах прекрасно/мечтано/вълшебно раждане", които заливат интернет пространството? Дори тук във форума намирам тема специално посветена на такива разкази.
https://www.bg-mamma.com/?topic=171195
Който не е чувал за такова чудо, може да разгледа и да се зареди с позитивизъм. Blush

# 101
Аз не виждам проблем да споделиш собствения си опит, но без да набиваш канчето с думите "ще видиш ти като дойдеш на моята", защото както с раждането, така и децата са различни. Дори в едно семейство няма две деца, които се развиват по еднакъв начин и са с еднакви интереси, а какво остава пък за всички деца по света.
Така че няма смисъл да наплашиш майката до смърт и после да й гледаш сеира.

# 102
Заговор ...
Simple Smile
Как пък последните 300 000 години жените все са раждали, и то предимно младите, и то в далеч по-трудни условия, и нито са привиждали заговор, нито са се оплаквали толкова?
Тоя заговор, уважаеми, ви го спретна феминизма, убеждавайки ви колко по-зле е да си жена и как трябва да се борите за да постигнете живот на мъж.
Ами ето - практически сте го постигнали. Но имам чувството, че не ви харесва особено. Привиждат ви се заговори и конспирации Simple Smile Simple Smile

# 103
А, пардон, пардон. Това с те толко години са раждали и не са се оплаквали е защото не е можело да се оплакват. Жените са били репресирани като отделен биологичен вид, били са лишавани от право на мнение, избор на дрехи, образование, глас, работа, Malleus maleficarum, затваряне в менструални бараки, безплодието винаги е било женски проблем. А факта, че цезаровото сечение не е измислено, за да спасява родилката, а бъдещия легионер, да го коментираме ли? И голяма част от неандерталското отношение тегне над жените и днес. "Жена си, ще търпиш. Жена си, ще те боли. Жена си, ще раждаш." Проклет да е всеки, който каже на жена "Нормално е да те боли."

Да сравняваме с преди 50тина години съм съгласна. Но за по-назад ще излезем твърде много от темата. Но ако искаш - като женската работа е толкова лесна защо в световен мащаб, да му се невиди, не са болшинство мъжете, които да напират да вземат майчинството на жената?

# 104
  • София
А, пардон, пардон. Това с те толко години са раждали и не са се оплаквали е защото не е можело да се оплакват. Жените са били репресирани като отделен биологичен вид, били са лишавани от право на мнение, избор на дрехи, образование, глас, работа, Malleus maleficarum, затваряне в менструални бараки, безплодието винаги е било женски проблем. А факта, че цезаровото сечение не е измислено, за да спасява родилката, а бъдещия легионер, да го коментираме ли? И голяма част от неандерталското отношение тегне над жените и днес. "Жена си, ще търпиш. Жена си, ще те боли. Жена си, ще раждаш." Проклет да е всеки, който каже на жена "Нормално е да те боли."

Да сравняваме с преди 50тина години съм съгласна. Но за по-назад ще излезем твърде много от темата. Но ако искаш - като женската работа е толкова лесна защо в световен мащаб, да му се невиди, не са болшинство мъжете, които да напират да вземат майчинството на жената?
А не е ли идеята точно, че да си жена идва с доста труности и отговорности и е меко казано малоумно на всичкото отгоре да се опитваш и същевременно да бъдеш мъж/живееш като такъв? Всички знаем, че повечето мъже не ги интересува дали имаш 100 магистъра или кариера или не - все ще трябва ти да си тази, която ще се грижи предимно за дома и децата. Никой не казва че е лесно само по себе си. Не е и точно заради това би трябвало да бъдеш подкрепена като жена в този период от живота ти. Поне в България ни пускат потенциално 2г майчинство, в Щатите им дават няколко седмици неплатено и ако не се върнат веднага в офиса ги гонят от работното място.

Фактът, че в момента жените се опитват да жунглират заедно с детегледането и работа/огромни финансови отговорности (като цяло в промотираните егалитарни връзки, в които жените допринасят около половината от доходите) и заради това нямат възможност да раждат рано и т.н. (за да могат на първо място да изградят невероятна доходност и кариера) изобщо не е за хвалба, а е тъжно и вреди на жените повече от всичко.

Самите общества и правителства ги избутват към идеята, че за да са успешни и "силни"/еманщципирани жени не е достатъчно да изпълнят своята биологична роля.. а трябва да играят ролята и на мъж, и на жена. Най-добре е направо да жертват яйчниците си на БВП и да нямат никакви деца докато не станат поне на 35. Това само и единствено ги прави по-малко женствени от енергийна гледна точка и допринася към огромните трудности, които много от 30 и нещо годишните работещи като магарета (и вкъщи, и на работното си място) майки изпитват. И затова биват и плашени от потенциала да искат да бъдат женствени в тази абсолютно естествена величина.

Ако живяхме в нормални времена, щеше да е прието жените да имат избор да работят ако пожелаят, но и аспирацията да бъдеш само и единствено майка щеше да бъде много уважавана и приета. Сега едва ли не се очаква от нас и да бъдем бачкаджйики, и перфектни жени и грижовни майки. И как по-точно това ме прави силна/равна на този мъж като аз де факто допринасям много повече във връзката? Може и да си делим финансите, ама той ще носи ли в корема детето за 4.5 месеца и ще сменя ли всички памперси 50% от случаите? Голям прогрес феминистки, няма що.

Общи условия

Активация на акаунт