Фауната около нас

• 215 836
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 1 230
Забелязана на днешната разходка

# 1 231
  • София
Женен

Разведен

# 1 232
Нямам снимка, но да споделя историите от последните 2 дни.
В четвъртък, брат ми ми звъни (живее до нас) " ела  да спасим една птичка!" отивам аз, а то едно врабче влязло през решетката на колата и стои вътре и чурулика. Докато ние се чудим кое да разглобим първо и как да стигнем до птичето, се появи нашата котка и в този миг  фиииииу пилето само изхвърча Simple Smile
Вчера, брат ми ми звъни" ела бързо!" отивам аз стои с една лопата и дебне два смока. Единия избяга, но другия супер стреснат се сви до едната саксия и не мърда. Брат ми го е страх, мен два пъти, смока 100 пъти повече! Взех една кофа, капак и търся ръкавици. Намерих всичко и тъкмо се престраших и го пипнах леко и той се шмугна в съседите. Следващия път ще съм по уверена.
Вчера на Графа спасителна операция Първо пристигна една полицейска кола, после вишка, с колегите първоначално решихме, че ще свалят самоубиец. То едно коте качил се по някакъв начин на покрива.. Ми шапка им свалям.. Полиция, вишка..

# 1 233
  • Велико Търново
Милото! Аз също обмисля вариант да звъня на риосв, нали имат еко отдел за Био разнообразие, но се престраших. Утре ще го чакам да се завърти през двора на брат ми и ако го хвана вече щ снимам.
Днес нямам срещи с интересна фауна, за съжаление.

# 1 234
Милото! Аз също обмисля вариант да звъня на риосв, нали имат еко отдел за Био разнообразие, но се престраших. Утре ще го чакам да се завърти през двора на брат ми и ако го хвана вече щ снимам.
Днес нямам срещи с интересна фауна, за съжаление.

А защо не го оставите? В България има само два отровни вода-пепелянка и усойница. Вероятно е някакъв смок, просто не го притеснявайте, нищо няма да ви направи.

# 1 235
  • София
Вдлъбнаточелия смок също е отровен, друг въпрос е, че е със задно разположени зъби.
При разумна дистанция и  неагресивно поведение няма да Ви нарани..

# 1 236
Вчера пак видях яребичка зад блока, мислех, че строежите са ги изгонили като ястребите :/ Стиснете палче да успея да ви я снимам тези дни, а още по-добре ако е повече от една (виждала съм две).

# 1 237
Ние пък имаме кукувици - чувам ги и от двете посоки на блока (има дървета отвсякъде - затова и не искам да слагам отрова по балкона), но никога не съм ги виждала.

# 1 238
Снощи един Ежко Бежко ни пресече пътя, галопирайки буквално. Не повярвах, че е таралеж, но го настигнахме, той спря, мъжа ми светна с телефона и - наистина беше таралеж. Даже му пипнах бодличките. Сега ме е яд, че не снимах!

# 1 239
Вдлъбнаточелия смок също е отровен, друг въпрос е, че е със задно разположени зъби.
При разумна дистанция и  неагресивно поведение няма да Ви нарани..
То никоя змия няма да те ухапе, ако не си я  притеснил по някакъв начин.. Хапят само за отбрана, ти не си им плячката..

# 1 240
  • Варна
"Никоя" не е съвсем вярно. Има агресивни змии, които нападат без провокация, но за щастие не в България. Мисля, че черната мамба беше такава, а сигурно има и други.

# 1 241
фазанка

# 1 242
  • София
Точно, черна мамба и плюещата кобра.
Целенасочено си нападат.

# 1 243
Точно, черна мамба и плюещата кобра.
Целенасочено си нападат.

Пу, пу, да не ги срещам. Че както имам фобия от змии...

# 1 244

Общи условия

Активация на акаунт