Никой не иска да ми помага с бебето

• 4 706
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Авторке, направи услуга сама на себе си и спри да дълбаеш и да се терзаеш. Да, беше различно, сега е друго. Край. Времето не можеш да върнеш, нито хората можеш да промениш. Приеми ги тези неща и си гледай детето. Много са сладки като направят годинка и нагоре и започнат да говорят, всеки ден ще ти става все по-мило и забавно, ще започнете да общувате по друг начин, даже няма да ти се дава в един момент, от личен опит ти говоря.

# 16
  • ☀️София / London🌂
Такъв е живота, какво да се прави.
Който има деца, трябва да си ги гледа. Не може насила да ги накараш.
По-добре си наеми жена почасово, виж някоя мила баба пенсионерка наблизо, хем ти ще си починеш някой час , хем на бабата ще помогнеш с някой лев.
Не си трови нервите, за съжаление не си избираме роднините.....

# 17
  • Пловдив
High Speed е права, не се терзай, ще минат трудните моменти и ще се радваш, че си била изцяло с детето. Насила хубост не става, като не искат да помагат, такова е. Тъжно е и човек се чувства малко изоставен, но пък виждаш, че можеш да се справиш и сам.

# 18
Брех, за 10 месеца видя ситуации, че и няколко пъти вече си викала баби, та дойде реда на оплакването. 😂
Нашето дете е на 3г., всеки момент чакаме второ. Никой не е идвал да ми помага за нищо, разчитам на мъжа ми, когато трябва да свърша нещо сама, и на яслата, за да ходим на работа. НЕма 2 часа, нЕма 2 дена. Имаме дете, гледаме го.
Аз на село съм била десетина пъти в живота ми, имам някакви бегли спомени да съм спала там, ама определено не съм прекарвала седмици, че и цели лета.

# 19
Като прочета тема от омъжена жена с бебе как най-близките не помагали с бебето, визирайки мама и оная чума - свекървата, в която тема обаче няма и едно изречение за бащата на това бебе, ми иде да се смея с подопашието си. Явно мъжът-баща не е от най-близките.

# 20
Голямо тупане в гърдите от майките героини, на които никой, никога не им е помагал. Браво, поклон до земи! Не ви пречи, не страдате, не се оплаквате.
Е хубаво, ама авторката не е направена от вашата закалена стомана и й тежи, що така злобно я захапвате? "Кога роди, кога й дотежа... "
П.п. По нищо не личи, че не сте прекарвали не само летата, но и останалите сезони на село.

# 21
Как да ти кажа, въпрос е явно на гл.точка:)
Аз като те прочетох, от моя гледна точка си казах - ехааа, мечта:))) Колко много хора има около това детенце и за час, за два, за няколко минутки дори - има кой.
Сестра ти едва няколко пъти, майка ти няколко пъти, свекървата и тя няколко пъти, ден тук, час там:) Ами много приятно ми звучи. Аз имам две деца и никой никога не ги гледа. Не се оплаквам, просто ти показвам как аз прочетох поста ти. Не се огорчавай, нека детето да порасне още малко, то е бебенце. Сигурна съм, че всички ще я вземат за повече. Но едва на 10 месеца и за тях и за него ще е трудно, пък сигурно и за теб.
Бебето ти просто е много мъничко за оставяне и затова и не искат.
На няколко годинки, когато реално ще имаш нужда, след градина, след училище, ваканции, тогава всички тези мили роднини ще са от полза.

# 22
Авторката, не прави анализи на другите потребители. Гледай си собствените тревоги. С подобно характерче май не е чудно, че никой не иска да ти помага.

# 23
Съжалявам, но както се казва всеки с късмета си. Хората са различни. Повечето от нас са ни гледали баба и дядо поне през ваканциите. В момента детенцето ти е много малко, така че е логично бабите да се дърпат, особено ако детето е капризна, злоядо и плаче за мама. Нека порасне и ще е по-лесно е за теб, а и да тях. Сигурна съм, че тогава ще са по- активни  Поне бащата не ти ли помага сега? Съчувствам ти, защото на мен много са ми помагали. Сега се опитвам да помагам и аз. Момичета, раждайте докато бабите са по- млади, защото с възрастта КПД на бабите намалява.

# 24
Голямо тупане в гърдите от майките героини, на които никой, никога не им е помагал. Браво, поклон до земи! Не ви пречи, не страдате, не се оплаквате.
Е хубаво, ама авторката не е направена от вашата закалена стомана и й тежи, що така злобно я захапвате? "Кога роди, кога й дотежа... "
П.п. По нищо не личи, че не сте прекарвали не само летата, но и останалите сезони на село.

Да вземе да се стегне и да не реве по форуми. Ето, сега можеше да се изкъпе на спокойствие, щом се е разписала, явно детето спи или го гледа друг. 😂

# 25
Наистина за бащата нищо не казва.. там ще да е разковничето май. Почивните дни, оставяш бебето за 2-3-4 часа на баща му и си излизаш с приятелки/шопинг/козметик/фитнес квото там искаш. Голямото сложно... През седмицата си го гледаш. Вечерите пак с бащата споделяте грижите.
Не е злобно захапване, просто много се дразня като видя хора, които имат деца ама си искат "стария" живот от преди. Еми нЕма да стане, сори, взел си решение, имаш дете. Толкоз.

# 26
Едно време хората се пенсионираха на 50. Майка ми е на 60 и още не е пенсионер. И да се пенсионира, с тия пенсии ще продължи да работи и след това.

Брат ми са го гледали две баби, едната на 50 и нещо, другата на 42! Но това е било 80-те. Сега не бих тропнала бебе на майка ми, след като е била 14 ч на работа! Времето е различно и не е уместно да се сравнява.

Имам чувство, че не си била наясно какво те чака с бебе и сега си малко разочарована от новия живот!

# 27
Трудно е, но не си разваляйте отношенията заради това. Гледането от баби и дядовци е пожелание, като не искат, не искат.
Разбирам те напълно, ние живеем в различни градове с моите родители и свекъри и сме минали по този път. Като тръгне на градина ще си поемете въздух. Дотогава, ти през деня, мъжа ти след работа, почивните дни се редувате, за да се наспите и двамата. Няма друг начин.

За колко време заминава за чужбина?

# 28
  • Пловдив
Струва ми се че роднините са имали желание, идвали са. Но има някаква причина да си тръгват така скорострелно. Възможно е е да си взискателен прекалено много към грижите които ще полагат към детето. Или да не успяват да ти угодят.
Пак повтарям аз прочетох че имат желание, но като дойдат и внезапно се отказват. А таткото какво работи? Той не те ли отменя?

# 29
Мисля, че последният коментар е най-близо до истината. Хората може просто да се притесняват. Не е лесно да поемеш отговорност за чуждо дете. Всичко може да се случи. Ако и в допълнение, ти си взискателна, може да ги е страх.

Общи условия

Активация на акаунт