Лъчко да е жив и здрав, Иги - пращаме ви ний кураж - 27.11 - 3.12

• 11 255
  • 248
  •   1
Отговори
# 135
  • в края на града
Аз съм много доволна от Хидрасека, но не знам дали Ради ще може да го приема, подсладен е, нямам понятие с какво, досега търсих, ама нито едно прахче не намерих. Така, че ако взимаш попитай в аптеката предварително. Другото е ентерол, хидрасега действа като смектата, ентерола може да се пие успоредно с едно от двете. за повръщане и оводняване има едно много хубаво сокче на ХИП за дехидратация, ORS 200 или нещо подобно беше, те го знаят в аптеките, екстракт от моркови и разни соли, оводнява, помага и против повръщане, погледни го и него.
Чай от шипка, щом и даваш в чашка дай и това чайче то запича или оризова вода и отвартителната супа от моркови  Sick, която Яни не близва, но съм чувала, че действала чудесно. Дано се оправи бързо сладураната  Hug

# 136
  • София, "Младост 3"
а я да ви питам - аз до 40 градуса нищо не предприемам... какаво да следя за да разбера, че става опасно при висока температура? Какаво може да се случи не дай бог в най-лошия случай? Аз просто давам нещо през устата и тъй като Дани е станал резистентен и по-рано от 1ч или даже 1.3ч не смъква температурата - слагам и свещичка...
Та какво трябва да гледам за да знам, че сме за бърза помощ или даже за болница/т.е. аз да го яхям на колата и да го возя/.

РОсонери ти защо я закара в болница а не почака да подейства лекарството? Щото аз така правя... да не си бия главата в стената някой ден заради това...

# 137
 catnadeen ,аз не чакам до 40,а бягам към дежурния лекар.То ние до сега не сме имали повече от 39 де. newsm78
Много ме е страх от висока температура.По принцип с нурофен и оцет я сваляме бързо.

# 138
Радини, радвам се, че сте успели да пиете вода, то във вид на игра много неща успяваме да направим с малките. Не си ме притеснила с лошите спомени, няма проблем, просто се сетих за над-40 градуса.
По принцип изчакват до 38 гр. за даване на антибиотици. Има ли темп. даже в спешното ми казаха, да се полива детето с вода под душа, такава като за къпане, не се загряват краката, когато имаш темпр.

# 139
Наде,  чакам до 38 градуса, без да давам нищо! До 40 вече е много!

# 140
  • София / Пловдив
  Наде, аз също не чакам до толкова висока Т. Давам Панадол или направо свещичка още на 38 градуса. Шубе ме е и това си е...

Радини, супата за разстройството и аз знам, че е чудотворна, но Бояна не иска да я лизне. Давам Хидрасек и Ентерол при нужда. Лятото, положението беше мн.зле на морето и на 5-я ден дрискане се предадох и включих гентамицин на ампула - два пъти по половинка през устата. За часове се оправи напълно, но това е крайна мярка.

# 141
  • София
Мили мами  Sad много ми е мъчно за болните ви дечица и се моля съвсем скоро всички да оздравеят и да се усмихват, да палуват и да ви карат да им се смеете чак със  сълзи на пакостите им...
аз също преживях това с повръщането и с обезводняването и в болница лежахме и на системи беше и едвам дишаше милотои, гърчовете я мъчеха, те всъщност се появиха вследствие на вируса де... много ме е страх от обезводняване, настръхвам като си спомням какво беше  Cry

радини, поздравления за прекрасната идея да я накараш да пие вода под формата на игра... преборила си се с най-трудното.   bouquet Успех в захранването!

Йепе и аз си представям Йоан как прегръща момиче и се заливам от смях.... толкова е чаровен и нежен и гледката ми се струва мила и нежна и само за снимка.. дебни го с фотоапарат и очакваме документирана прегръдката  Laughing
А за очичките слагайте лепенките, правете упражненията  и не бързайте с операцията.Би ли дала координати на лекарката от която си доволна и на офталмолога извършил толкова обстоен преглед.

Наде, моето Мими и при 37.5 е много зле ... аз не мога да чакам до по-висока и започвам с медикаментите ... в няколко случая е свалляла температурата за около 10-25мин.

# 142
  • в края на града
И аз не чакам много с Т, приближи ли 38 слагам свещичка Ефералган, минал ли е 38 направо  - Нурофен. Нашата педиатърка е на мнение, че лекарства трябва да се дават над 38.5, но мен ме е страх. Той така рязко дига, че е минавал и 40 градуса, тогава викахме Бърза помощ, не искам да си спомням...
Това, че при децата високата Т изпепелява вирусите го знам на теория само, на практика не смея да му се доверя  Confused

Йепе, а кое момиченце е прегръщал сладура? Да не е Моника, ще се караме за нея  Crossing Arms Тя беше любимка на Яни, редовно се пращаха въздушни целувки  Heart Eyes, но взе, че избяга във вашата детска градина  Laughing

# 143
  • София
Ровейки се във форума открих една доста стара тема,която обаче ме заинтригува
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=40369.20
Моля ви,мамите,които са от по-първите във форума,разкажете ми за какво предаване става въпрос,само едно предаване ли е било или е имало още,въобще разкажете ми за това предаване,моля ви! Hug

# 144
  • София / Пловдив
  Валенце, това беше поредица от предавания, които за жалост свършиха. Предаването го водеше Нина, Реза също работеше с нея, много от мамите се включваха по различните теми. Канеха се специалисти, имаше приказки, написани от мамите тук  Simple Smile Беше страхотно, аз в ефир нямах възможност да го слушам, но след това наваксвах. Имаше ги качени някъде предаванията, ако нина и Реза се вклюат, може би ще пуснат линк, за да ги чуеш и ти.

# 145
  • София
Благодаря,Бим бам! HugА защо е спряно това пхредаване?Много ще ми е интересно да го чуя. Simple Smile

# 146
И аз искам да ги чуя! Grinning

# 147
  • София / Пловдив
   А защо е спряно това предаване?

То беше по един проект. Проектът завърши...

# 148
  • София, "Младост 3"
ама аз не чакам... просто Дани вдига отраз висока Т!
и тогавече просто се боря да я сваля ама не съм ходила в болница...

# 149
Ето оттук можете да изтеглите и да чуете предаванията.

Нанди, не съм сигурна, че бих препоръчала този детски офталмолог. Да, прегледът беше обстоен, ама нещо му нямам доверие. Засега ще се въздържа да кажа каквото и да е. Лекарката, при която ходим, не е детски офталмолог. Казва се д-р Облашка и работи в болница "Вита".

Петя, Моника не е в нашата група - успокой Яни! Joy

Общи условия

Активация на акаунт