Лъчко да е жив и здрав, Иги - пращаме ви ний кураж - 27.11 - 3.12

• 11 255
  • 248
  •   1
Отговори
# 150
  • София
а я да ви питам - аз до 40 градуса нищо не предприемам... какаво да следя за да разбера, че става опасно при висока температура? Какаво може да се случи не дай бог в най-лошия случай? Аз просто давам нещо през устата и тъй като Дани е станал резистентен и по-рано от 1ч или даже 1.3ч не смъква температурата - слагам и свещичка...
Та какво трябва да гледам за да знам, че сме за бърза помощ или даже за болница/т.е. аз да го яхям на колата и да го возя/.

Предполагам, че трябва да внимаваш да не направи температурен гърч  Thinking Белослава не е вдигала толкова висока Т досега, аз на 38 давам и Калпол и Ефералган свещичка в дупето. Можеш да повикаш бърза помощ, чувала съм, че за дете идвали бързо. Дано не ви се налага  Praynig

# 151
По-бързо да оздравяват малките слънца и звездички ви желая, мили родители и приятели.
Болното дете трябва да бъде ужасно много гушкано. Аз съм на мнение, че ако болното детенце бива ужасно много милвано и гушкано болестта ще избяга далеч, защото силата на майчината ( е, и бащината, също) любов ще увеличи съпротивителните сили на организма и така ще я прогони.
Ето тук има много интересни неща в този дух:

http://www.kangaroomothercare.com/

може би сте го виждали това вече. Rolling Eyes

Прегръщам ви  Hug  bouquet

# 152
  • София
Хммммммммм тези предавания ми напомнят, искам си моето предаване, така и не съм го слушала още, смилете се над мене най-накрая! newsm78

# 153
 Ieppe ,мерси!  bouquet
Сега излизам,но като се върна ще ги  чуя. Grinning

# 154
  • София / Пловдив
  Краси, къде толкова рано?  А кафе пи ли?  Wink Колкото пъти ти погледна аватара - толкова пъти потръпвам, все едно ей сега ще завали сняг  Crazy

# 155
Нанди, моля те разчисти си пощата!

Усмихнат ден на всчики!!!   Hug Hug Hug  bouquet

Ние бяхме при доц. Божинова - сега ще правим скенер и ЕЕГ на двамата на 18 дек. влизаме на 4 км. добре че и тате е "поканен" иначе  #Crazy
и тя не знае какво й е на беба, а Теди е някаква форма на ДЦП с тежко умствено изоставане...
навика ни здраво че много питаме и не ни повярва че Теди е правил разни неща като да пълзи за играчка,да чука кубчета, да дава боц и чао...  Cry
че е бърборел разни неща смислено - мама баба...
не ми отговори на въпроса да ги водя ли пак на генетик  Thinking

още сме в хаос от ремонта, надявам се тези почивни дни да приключи и да мога да поизчистя и да украся елхата  :love

Hug Hug Hug

# 156
  • София / Пловдив
  Светле, дано престоят ви мине леко и бързо  Praynig А резултатите да ви насочат към адекватно лечение  Hug
  Изненадана съм, че Божинова ви е реагирала така  newsm78 С нас се държа страхотно. И друг път съм казвала, че тя беше първият лекар, който ме насочи към точното лечение, след месеци лутане и безумни диагнози...

# 157
И аз по-късно ще ги чуя предаванията, аднах линка.

Красито си обича сняг, явно за това и аватара и е такъв. Wink

# 158
Вие сега не ми харесвате аватара ли? Cry
Бим Бам,рано излизам сутрин,защото водя малката на ясла. Wink
А кафе пия непременно сутрин,още щом си отворя очите. Laughing
Росонери,вие как сте?По-добре ли е малката?М/у другото,писах ти на лични. Grinning

# 159
  • София
Krrasi как върви вашата ясла?
Ние за цял месец сме ходили първите 3 дни, после 7 болна, 5 на ясла и пак 7 болна, тази седмица ходи 3 дни и почна да кашля зверски. Гърлото й е зачервено, сополите я задушават, а само в понеделника свършихме антибиотика  Sad Направо се чудя как ще я караме.
В тази връзка да ви питам - педито изписа вентолин за успокояване на кашлицата, обаче гърдите й са чисти, тогава защо да го давам newsm78. Леко ме притеснява този вентолин, в листовката пише, че може да получи сърцебиене, макар че ни е изписан по 1 мл.  Thinking

# 160
Денат,същата работа е при нас-5 дни на ясла,2 седмици болна.Но скоро поне не е пила АБ. Whistling
Вчера каза,че пак я боли гърло ,но днес им правят снимки и календари за Коледа,та трябваше да я заведа.Правя и чайчета,дано не се влоши. Praynig
Вчера рисували и гледам на таблото -само 5 рисунки.Явно са пет деца,а останалите-болни. newsm78

# 161
  • София / Пловдив
  Много е кофти това с боледуването на ясли и градини. И все се чудя Бояна дали ще ми боледува... сега не мога да се оплача, мн.рядко се разболява. Може би наистина има някакъв период на "свикване", като тръгнат на "училище", дано да е кратък обаче.
  Дени, за Вентолин - а нищо не мога да те посъветвам. Никога не сме го ползвали. Ти почна ли работа, като даде малката на ясла?

# 162
Бим Бам, и Анелия преди да тръгне на ясла изобщо не боледуваше.

# 163
  • София / Пловдив
  Мда, значи имам основания да се притеснявам. То няма начин да не боледува съвсем, но дано не е като мен. Като малка съм правила поне по 3-4 херпангини за една зима. Стояла съм много повече вкъщи, отколкото на градина.

# 164
  • в края на града
Вентолина Яни го пие и за ларингитичната кашлица, много добре му действа. Нашата педиатърка казва, че децата много добре го понасят, че това със сърцебиенето се получава при възрасни хора, особено ако има някакви нерви, неврози и прочие...При нас обаче го комбинира с Мукосолван и Яни си пие двата сиропа успоредно.
Колкото до боледуването, миналата година Илиян беше някакъв кошмар, седмица ходим, седмица не - и така до края. Преди това почти не е боледувал, по принцип е здраво дете, дори и да прихване нещо бързо му минава -пу, пу, пу, ама яслата го разсипа, даже педиатърката ме съветваше по едно време да го спирам, да не му разбием съвсем имунната система.
От тази година - почти сме без проблеми, но и в яслата, той ходи само сутрин , когато са рехабиитации, сега са само 4 деца и положението е съвсем различно... Знам ли, може пък и имунитет да е изградил  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт