Американски колеж - двадесет и шеста тема

• 74 139
  • 765
  •   1
Отговори
# 120
И ние отсъствахме 4 дни и беше трудно наваксването след това, но му дадоха отсрочка 4 дни Simple Smile
През Октомври пак ще отсъства за една седмица и мисля този път да се опита да си свърши нещата преди това. Планиране му е майката Simple Smile

# 121
Звънче, доволна ли е от ремаркъбъл? По всички предмети ли го ползва?

# 122
  • софия
Да, тя е много доволна. По всички предмети го ползва. Ние имахме съмнения дали ще ѝ допадне и съм изненадана, че така активно го прие.

# 123
  • софия
Момичета, а кое е по-добре-ремаркабъл или таблета на епъл?
Май в цените не са много различни…
Преди време се бях замислила за ремаркабъл, но щерката каза, че и се стеува безпредметно и не било кой знае какво. Голямата пък си взе епъл, но при нея са важни всички програми за росуване, та там няма колебание. Малката също го хареса.
Въпросът е таблета дали би свършил работата и на ремаркъбъла?

# 124
  • В офиса
Представям си какви коментари щеше да има ако преподавателите ходеха на ски, когато им е удобно…
Всички отсъствия, освен тези при крайна необходимост намирам за безотговорни, особено когато се поставят изисквания към училището и преподавателите за високи резултати на учениците.
Стига с тази поза. След една седмица отсъствие от училище не се случва нищо драматично, че да говорим дали е безотговорно. Аз пък ще кажа, че развива - учи на това да наваксаш сам, а не да ти смилат винаги всичко.
Между другото, по повод репликата с учителите, повечето тук сме по някакъв начин отговорни и в частност е възможно да не можем да си позволим отсъствия във времето на ваканцията на АК. Или, ако си позволим, някакви мислещи като Вас, да се възмущават.
Изисквания за високи резултати поставям само към себе си и децата си. Отново учи на отговорност и премахва оправданията. Знам, че има хора, на които все някой външен им е отговорен и виновен, но гледам да ги избягвам, много сме различни с тях.

# 125
  • софия
Амели, не мога да кажа кое е по-добре, защото според мен са съвсем различни и няма как да се сравнят. Ремаркабъл не е таблет. По-скоро е електронна тетрадка по всичко. Удобното е, че можеш да пишеш на ръка бележки, домашни, които след това могат да се трансформират в машинен текст. Кое ще избереш зависи от целта на ползване.

Вчера за мрън е било силно емоционално. За нейно огромно съжаление учителят по история си тръгва. Цяла година беше най, най, най-любим. Голям рев e ревала цял ден.
Скрит текст:
Тийнски проявления Simple Smile

И ние го харесвахме. Харесваше ми подходът на преподаване на материала и отношението му.
Очертава се догодина да има много нови учители. Разбрах, че Йънгс щял да става пълноправен преподавател по физика.

Успех на файнълите Flowers Four Leaf Clover Да минават и да приключват и тази година.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 09:32 от zvаnchе

# 126
  • София
От нашия опит - отсъствията са си отсъствия, независимо по каква причина и трябва както се казва ползата да надхвърля многократно вредата, за да си ги позволиш.
Още в 8 клас, един път я свиваше коремът от цикъл и помоли да не играе. Разбира се, уважиха я, дадоха и адекватна  роля за часа (да подрежда някакви топки), обаче на следващия ден в Grades,  се появи 5-ца като оценка за седмична подготовка. Сега за тези, които не са наясно, трябва да отбележа, че това е пренебрежително, т.к. тежестта на тези седмични оценки е 1,30% и то сумирано от всички седмици общо, но ми направи впечатление.
Тази година имаше няколко момента, в които и призля и си тръгна с разрешение на училищния лекар и после горко съжаляваше. В единия такъв час бяха правили една поправка по БЕЛ и поради това, че тя не я направи си остана с по-ниска оценка за първия срок. Последно имаше зверско главоболие преди няколко дни и се чудеше дали да не си остане у дома (излишно е да казвам, аз колко бях притеснена като родител). Но се нагълта с аналгин и тръгна, защото прецени, че това би било по-малкото зло. В последствие потвърди, че ако не била отишла да си престави проекта по География, в последствие това би се случило по много по-сложна процедура.
Сега, това е моето дете - притеснително и изпълнително. Има деца състезатели, спортисти, инструменталисти, които непрекъснато отсъстват поради различни ангажименти и чудесно успяват да съвместяват различните си дейности. Но моето предпочита да не си създава излишен стрес.
Е ако сме поканени на сватба на детето на сестра ми в чужбина би било наистина неприятно да пропуснем и бих направила всичко необходимо, за да я освободя. Макар, че преди години пропуснах абитурентския бал на същата тази племеница, защото точно тогава имах служебен одит, който продължи до 19.00 ч. вечерта и на никой от одитиращите не му е пукало, та добре че бала не беше на собственото ми дете.

# 127
  • софия
С физическото съм се подлудила. Независимо дали отсъстваш по болест или други причини, трябва да ходиш да компенсираш Grinning Иначе и двете години учителите бяха готини.

# 128
  • София
Тази година дъщеря ми отсъства няколко пъти заради ковид - тя боледува, по-късно аз боледувах и тя беше в карантина, доста се събра. Извън това не съм я освобождавала от училище освен един път преди последния час, заради преглед. Не съм сигурна, че би отишла на ски в учебно време вече, преди АК сме го правили. Но винаги е било с честно обяснение към учителите, това с медицинските бележки наистина не го разбирам. Давате ли си сметка каква кутия на Пандора бихте отворили с подобен личен пример?

Йънгс досега какъв учител е бил ако не е бил пълноправен?

# 129
  • софия
Преподаваше само на 8. клас сайънс. Сега щял да преподава физика и на другите.

# 130
  • София
От всички учители по физическо е доволна пу-пу. Бъдещият ми колежанин е голям кашкавал и идея нямам как ще се справи с набиранията в 8 клас, дано са благосклонни към старанието му поне Stuck Out Tongue Winking Eye

# 131
  • София
Да кажа за Ремаркабъл. Моята го отказа, защото не може да подчертава в различни цветове, а за нея това е важно, защото по-добре учи и с визуалната памет.
Предпочита таблета на епъл, но го няма усещането за хартия. Мисля, че има специално фолио, което се лепи на екрана, но не сме ползвали.
В крайна сметка реши, че за университета ще си вземе нов, добър лаптоп и ще пише на листове.

# 132
  • София
Това е големият минус на remarkable - че няма цветове. Всичко останало (като изключим и цената, де) го прави перфектната тетрадка за училище: лек и удобен е за носене, лесно се съхраняват файловете, приятно се пише, могат да се прехвърлят и файлове за четене (учебници например) и най-важното: не разсейва с достъп до интернет.

# 133
  • София
Моят студент е с таблет на Епъл, но то се получи без да искаме - подариха ми таблет, който на мен ми е ненужен, съответно направихме “предай нататък”, само докупихме стайлус. Малкият е доволен, ползва го, особено за домашните по математика. За разсейване с интернет в час има телефони …

# 134
Здравейте, обсъждани ли са скоро резултати от PSAT? Как определяте резултат 1190 от 1400? Казали са, че това е добър резултат, но тази година няма съпоставка в проценти спрямо другите участници в изпита.

Общи условия

Активация на акаунт