Американски колеж - двадесет и шеста тема

• 73 735
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • София
В американските университети не е изключение изпит по computer science (с кодиране) да е на лист.

# 646
  • В офиса
И причината да предлагат такъв изпит е?
В България състезания и прочее са не само пред компютър, но и с автоматично пускане на n на брой теста и с връщане на резултат веднага колко са фейлнали. Имаш право да събмитваш на практика неограничен брой пъти решения, взема се онова с най-голям брой pass scores. При класиране се отчитат броя точки и времето. И всичко това аз намирам за нормално и разбираемо, а това с писането на код на хартия главата ми просто не го побира...

# 647
  • София
Скрит текст:
На доста места по света май  е така - на лист. И  в СУ е така, ето Призма казва за Америка, аз го допълвам и за Германия. Помня същата изненада като на Каси при дъщеря ми още първия семестър ( но с информация за това още на първата лекция) - цял семестър упражнения/домашни за предаване по "Алгоритми и структури от данни" (JAVA) в Eclipse, изпитът - на лист. Не съм програмист и не разбирам нищо от тази материя, но вероятно е с цел да не ти подсказва системата за грешка в кода, тоест да се бориш изцяло сам.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 12:06 от пенсионирана русалка

# 648
  • София
Не знам каква е причината, нито дали е добра идея така да се провежда тест. Споделям, че има такава практика. Не знам кой е учителят в колежа, но единият от информатиците е американски възпитаник, докторант в Станфорд и ако той е дал такъв тест, имам обяснение защо така е решил.

# 649
  • София
Синът ми следва Computer Science и при него първия семестър по специалните предмети бяха не само тестовете, но и домашните,  на "хартия". Мисля, че идеята е да не се преписва и да се отсеят неможещите. Първокурсниците в неговото уни, независимо от специалността, държат задължително  предмет от сорта на  "Основи на програмирането" и всички трябва да могат да пишат код. Синът ми ползваше iPad и Stylus за "хартия".

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 12:52 от Sharky*

# 650
  • В офиса
Благодаря. Аз продължавам да не виждам смисъл, а изместване на фокуса от важното - алгоритъма, към маловажното  - синтаксиса. Ще събера анкета сред колегите, колко смятат това за нормално. Интересно как е в ZTH?

# 651
  • София
При нас за синтаксис не отнемат много точки, т.е. явно пак се гледа алгоритъм. Домашните обаче бяха изцяло на компютър.

# 652
  • София

Какво е ZTH?
Скрит текст:
ETH Zürich ли имаш предвид? Съученик на дъщеря ми след бакалавър "Информатика" в TUM  в Германия завърши магистратурата си в Цюрих. Брат му, набор на малките ми дъщери, още от бакалавър е там. Нямам обаче идея дали също пишат/са писали кодове на лист като в БГ, Германия, САЩ, но бих могла да помоля девойките да питат.

# 653
  • Deutschland/HE
Сега питах дъщеря ми, тя също пише класните работи по информатика на лист. Учи в държавна гимназия, в Германия. В момента е 12ти клас (от 13), за нея това е избираем предмет, но не е профил.

# 654
  • София
Благодаря за споделените мнения! Да, за този в IVY се интересувам. Ще се опитаме да посетим и другите, за да сравним атмосферата, защото си е важно и това.

# 655
  • София
Нашите са били предупредени неколкократно, че файнълът по информатика ще е на хартия. Всички са мрънкали естествено, но...
Основанията са били:
- Администрацията би могла да блокне част от функциите на хромбуците заради други изпити и да не успее навреме да ги ънблокне за изпита по информатика.
- Повечето AP по информатика принципно се провеждали на хартия.

Това научих аз като обяснения.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 17:57 от Gorg0nzola

# 656
  • София
В друга тема сега писаха, че и в ТУ София изпитите са на лист, домашните - не.

# 657
На дъщеря ми (12 клас) файнълът е бил на компютър - 12 клас

# 658
  • Cobrs
Бунова, за целия 12 клас файнълът е бил на компютър - каза дъщеря ми.

# 659
Излишно е да го мъдрим тук.
Зависи изключително от ситуацията и конкретиката.
Дори на интервю за работа за инженер в тех гигантите, може да пишеш код на дъска, лист хартия, или компютър- зависи. Така ми отговориха от кухнята.
А чакам да стане по- нормално време и ще питам и за ETH Zürich, но едва ли прави изключение.

Общи условия

Активация на акаунт