Американски колеж - двадесет и шеста тема

• 74 149
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Flower,
Да не би да са излезли резултатите от PSAT за тази година?

# 136
# 137
Raly 78 да, за 8 клас излязоха в края на май. 1180 е резултатът на моя осмокласник. В горната част на скалата е, но може и по-добре.

# 138
Flower,
Да не би да са излезли резултатите от PSAT за тази година?

Да, за 8 клас поне от седмица има резултати.

# 139
Prizma, максималният резултат на PSAT е 1400. В тази сравнителна таблица е 1520? Не знам от къде идва разликата.

# 140
  • София
Таблицата е за 9 и 10 клас. Понеже не знаех за кой клас става въпрос, я цитирах. Но за Рали и Звънче върши работа с уговорката, че една година е много време и догодина ще е по-близко сравнението.

# 141
Благодаря ти скъпа Prizma❤
Питах го моето диване за резултати от PSAT… Гледа ме с един празен поглед😄😄😄
Ама в момента учи за файнълите утре и гледам много да не и се мяркам пред очите😄

# 142
  • София
Raly, трябва да си влезе в акаунта в College Board и там ще си види и резултата, и грешките. Никой няма да й го съобщи, тя трябва да си го провери, когато има време.

# 143
  • софия
Не мисля, че трябва да се дава много важност на  ПСАТ. При девойката  не беше показателен. Изкара много по-висок резултат на самият САТ.
Мисля, че е повече любопитен за самите американци. У нас в БГ като дойде време за изпита (реалният важен САТ) учениците сядат и учат сериозно, докато на ПСАТ никой не обръща внимание.
Всъщност да ти се покаже минимума също е добре - в тази посока, да, полезен е - спокоен си че "поне" толкова ще се изкара.

# 144
Амели,
Същото ми каза и моето гаржде: “Мамо, този тест никой не го взима на сериозно. Няма да си давам зор.”
Като дойде време за истинския ще дам максимума😄

# 145
А те нали махнаха сатовете за много унита? Този псат не знаех, че всяка година го държат.
Моята е с 1260 и пише 99ти перцентил

# 146
  • София
За американските университети  SAT - ът  беше тест опшънъл заради ковид. Въпреки това за международни студенти според мен беше важно да се приложи този резултат. От тази година някои университети започнаха да връщат обратно изискването за SAT:
https://mitadmissions.org/apply/firstyear/international/

Разбира се, че няма как PSAT-ът да е показателен, ако след него човек седне учи допълнително. Той е някакъв индикатор за моментната подготовка за SAT-a.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 20:55 от Prizma

# 147
  • София
Не знам дали съм споделяла “в ефир” (т.е. тук), но моят от 20+ подадени апликации само в 3 университета (които му бяха в “safe” групата) си подаде САТа, и само от тези три получи “приет”. Беше се предоверил на адвайзърката, а и на SAT optional приказките. За американските университети ние сме никои, и САТът им е единствената скала за сравнение. АР-тата също не се възприемат сериозно, защото зад тях не стои хорариум часове.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 00:37 от Sharky*

# 148
  • София
АР-тата също не се възприемат сериозно, защото зад тях не стои хорариум часове.

Тук не съм съгласна. На АР-тата се гледа сериозно, ако съдя от нашия опит. Но бяха няколко, сложни и всичките взети с максимума точки.

# 149
  • софия
Потвърждавам - трябва САТа, и колкото над 1500, токова по-добре.

Философията е, че един интернешънъл няма как да покаже какво стои зад отличната му диплома. (с лека уговорка за IB )

AP-тата според мен ще започнат да имат повече тежест с отпадането на САТsubject - тите, тоест от почти година май вече. (последните не бяха ли май месец миналата година?)

В нашия опит няма АP-та, та очевидно няма рецепта и точна тежест на различните елементи. Много са факторите, но САТ е задължителен (според мен).

Общи условия

Активация на акаунт