Американски колеж - двадесет и шеста тема

• 74 166
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
Flower,
Да не би да са излезли резултатите от PSAT за тази година?
Да, има резултати, но само в цифри. Миналата година получи и информация за това, колко процента от участниците са с по-добър или като нейния резултат. Сега не е видяла такова сравнение и не може да прецени за себе си добре ли е или не. Спрямо миналата година има прогрес в резултата. Като цяло, всъщност не отдава голямо значение на този изпит, но аз реших да се поинтересувам. Благодаря за отговорите!

# 151
  • София

Философията е, че един интернешънъл няма как да покаже какво стои зад отличната му диплома. (с лека уговорка за IB )

AP-тата според мен ще започнат да имат повече тежест с отпадането на САТsubject - тите, тоест от почти година май вече. (последните не бяха ли май месец миналата година?)

През юни 2021 беше последният САТ събджект за интернешънъли. Ето линк за нарастващата им тежест:
 https://blog.collegeboard.org/January-2021-sat-subject-test-and-essay-faq
Цитат:
Why did you discontinue SAT Subject Tests?
We’re reducing demands on students. The expanded reach of AP and its widespread availability means the Subject Tests are no longer necessary for students to show what they know.
Край на цитата
Наистина рецепта няма.

# 152

Философията е, че един интернешънъл няма как да покаже какво стои зад отличната му диплома. (с лека уговорка за IB )

AP-тата според мен ще започнат да имат повече тежест с отпадането на САТsubject - тите, тоест от почти година май вече. (последните не бяха ли май месец миналата година?)

През юни 2021 беше последният САТ събджект за интернешънъли. Ето линк за нарастващата им тежест:
Цитат:
We’re reducing demands on students. The expanded reach of AP and its widespread availability means the Subject Tests are no longer necessary for students to show what they know.
Край на цитата
Наистина рецепта няма.

Дами, има ли смисъл 11-окласникът ми да се пробва още един път на SAT за по-висок резултат? Аз мисля, че е супер. Първоначалната оценка на реалния SAT е:
Скрит текст:
1550

Чакаме АР-та скоро...

# 153
  • София
Отличен резултат. Единствено как е сборът? За СТЕМ насоченост е добре математиката да е висока.

# 154
Отличен резултат. Единствено как е сборът? За СТЕМ насоченост е добре математиката да е висока.

Иска бизнес/финанси...засега

Скрит текст:
мат. 790

# 155
  • София
Струва ми се идеален. Диплома 6.00, нали?

# 156
  • софия
Таблицата е за 9 и 10 клас. Понеже не знаех за кой клас става въпрос, я цитирах. Но за Рали и Звънче върши работа с уговорката, че една година е много време и догодина ще е по-близко сравнението.
Hug Тази година целият клас откачи PSAT. Бяха ковидясали 🙃

# 157
Струва ми се идеален. Диплома 6.00, нали?

Ммммм, не съм сигурна Sad

# 158
  • софия

Цитат:
Край на цитата
Наистина рецепта няма.

Моите разсъждения са, че след като няма опция за САТ събжект тест, ученици, които не са мислили за АP може би ще се явят за да си защитят знанията и да докажат, че могат според някаква позната за унитата скала.

Kiki29, само веднъж ли се е явявал? (поздравления, хубав резултат)
"Познат" съвет е да се явят два пъти, защото второто явяване е вече при познат формат и очаквания и според специалисти обикновено е с по-висок резултат (не и според личния опит на познато дете)
(ще е хубаво да направаи 6,00, но не се стресирайте излишно. Има значение по какъв предмет е другата оценка. Може да е нещо, което се преглъща)

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 22:18 от Амели

# 159

Цитат:
Край на цитата
Наистина рецепта няма.

Моите разсъждения са, че след като няма опция за САТ събжект тест, ученици, които не са мислили за АP може би ще се явят за да си защитят знанията и да докажат, че могат според някаква позната за унитата скала.

Kiki29, само веднъж ли се е явявал? (поздравления, хубав резултат)
"Познат" съвет е да се явят два пъти, защото второто явяване е вече при познат формат и очаквания и според специалисти обикновено е с по-висок резултат (не и според личния опит на познато дете)
(ще е хубаво да направаи 6,00, но не се стресирайте излишно. Има значение по какъв предмет е другата оценка. Може да е нещо, което се преглъща)

Да, това е първото му явяване...Според мен +, та дори и минус 10, 20 т. нямат значение и ако той не поиска, не виждам смисъл да се явява пак...GPA-ът му не е точно 6.00, но е над 3,6, което мисля, стига...все пак има още време да се изложи Wink

# 160
  • софия
GPA 3,6 според американската скала ли? Мммммм аз съм малко резервирана да се сравнява моментната картина на интернешънъла към местната. Интернешънъла си е интернешънъл и определено е по-добре да гони 4,00 и над.

За САТ-а от една страна знам, че вашият е добър резултат, от друга - ако ще е с диплома различна от 6,00, аз бих се пробвала да се доближа до максимума.

Но нямам никакво основание да го твърдя. Казвам просто аз какво бих взела впредвид в решенията си.

# 161
GPA 3,6 според американската скала ли? Мммммм аз съм малко резервирана да се сравнява моментната картина на интернешънъла към местната. Интернешънъла си е интернешънъл и определено е по-добре да гони 4,00 и над.

За САТ-а от една страна знам, че вашият е добър резултат, от друга - ако ще е с диплома различна от 6,00, аз бих се пробвала да се доближа до максимума.

Но нямам никакво основание да го твърдя. Казвам просто аз какво бих взела впредвид в решенията си.

Аз съм абсолютно на твоето мнение, Амели, нооо... разполагам с интелигентен младеж, който обаче е дооооста над нещата...Каквото можах, направих...всичко вече зависи от него... Въпреки всичко ще се боря (аз), ще говоря и за повишителен, ако трябва...Някой има ли опит с повишителни?

# 162
  • софия
чакай чакай. Понеже попита, аз реших, че младежа търси начини и се чудите какво как. Аз нямах за цел да обезкуражавам или пък да обезценявам постигнатото или пък непремено да апелирам за "още".

Есента ли ще кандидатства?

# 163
чакай чакай. Понеже попита, аз реших, че младежа търси начини и се чудите какво как. Аз нямах за цел да обезкуражавам или пък да обезценявам постигнатото или пък непремено да апелирам за "още".

Есента ли ще кандидатства?

Оооо, на младежа му е "пей сърце"...още нищо не е решил твърдо кога и как, а даже и последно правото взе да го привлича... Ние с баща му чакаме Wink Вероятно ще кандидатства и на early decision, но като цяло ще пробва и САЩ и Европа...

# 164
  • софия
Значи вече знаем един ученик на когото ще стискаме палци!
Щом се люшка в идеите може би Щатите по-биха му подхождали?!
Ърли десишън и ърли акшън са различни, нали знаеш?
Ще стискам палци! Но дотогава имате цяло лято време за релакс, че после какво го чака.... Всъщност ако е умен ще иска да си помогне лятото. Въпреки че знам колко абсттрактно и твърде рано им се струва.

Общи условия

Активация на акаунт