Терапия с Оземпик при д-р Гугутков

• 112 900
  • 550
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Започва се с 0,25 мг.седмично,дозата се увеличава постепенно по схема:
Ето и броя кликвания на дозатора на спринцовката,отговарящи на съответните милиграми:
Писалка от 1 мг.,ще ви стигне в началото за около 9 седмици.
Успех !И не забравяйте,че хранителния и двигателен режим са задължителни.
И не забравяйте срока на годност след първо отваряне. Не е 9 седмици.

# 421
Не знаех, че са толкова високи дозите, които производителя препоръчва. Моята ендокриноложка ми каза 4 седмици на 0.25 и после на 0.5 за неопределено време. На следващия преглед (6 месеца след сегашния) ще прецени как да е по-натам.
Дозата от 0.25 мг не е терапевтична доза. Използва се само за ескалиране на дозата до достигане на терапевтичната доза, която е различна за различните индикации на семаглутид. Един мг за диабет, 2 мг за контрол на теглото, с други думи, за отслабване. Ако гликемичния контрол се достигне по-рано, може и с по-ниска доза от 1 мг..
Ако става дума за отслабване, тази доза от 0.5 мг няма да е особено ефективна.
И да обърна внимание на таблицата, дадена по-горе. Тя не е за оземпик, а за уегови. Всяко лекарство има листовка. Прочетете я внимателно и я спазвайте.

# 422
  • Пловдив
Аз следвам това, което ми е казал лекар ендокринолог. И ефект има - и при 0.25 и при 0.5.

# 423
Аз следвам това, което ми е казал лекар ендокринолог. И ефект има - и при 0.25 и при 0.5.
Ами ти си изключение. Или ако спазваш диета и физическо натоварване, ефекта няма нищо общо с оземпик.

# 424
  • Пловдив
Ами ти си изключение. Или ако спазваш диета и физическо натоварване, ефекта няма нищо общо с оземпик.
Диета донякъде, старая се да спазвам Зоната, макар да имам малки отклонения.
Знам, че си много информирана и ще използвам възможността да те попитам нещо. Аз имам много възли в щитовидната и ми е притеснено дали този тип лекарства оказват влияние?

# 425
Диета донякъде, старая се да спазвам Зоната, макар да имам малки отклонения.
Знам, че си много информирана и ще използвам възможността да те попитам нещо. Аз имам много възли в щитовидната и ми е притеснено дали този тип лекарства оказват влияние?
По-горе бях сериозна, че може да си изключение. Възможно е единици да реагират на 0.25 мг, но правилото е, че не е ефективна доза. Според мен е по-вероятно от другите мерки да отслабваш.

Има “boxed warning”, че GLP-01 RAs може да предизвикат карцином на щитовидната жлеза, което е базирано най-вече на предклинични данни от carcinogenicity studies. Напоследък има много коментари, че това може да e малко пресилено, но пък е задължение на фарма и на регулаторите да го обявят в листовката. То е за информация и за изписващия, и за пациента да го имат предвид. Редно е лекуващият лекар да прецени за конкретния пациент, защото те го познават най-добре. Та кажи на изписващия го, и без това щж е обект на лечение от ендокринолози. Той/тя най-добре ще прецени.

# 426
  • Пловдив
Много благодаря, abadjieva80.
Лекарката знае, тя ми следи и възлите. Но все ми е в ума това притеснение.

# 427
Абаджиева, в БГ няма Wegovy, нито Mounjaro. И не е ясно кога ще има, нито как ще се дистрибутират.

Мъжът ми свали страшно много с Рибелсиус, но след година време. Просто няма никакъв апетит и с правилната диета му се получават нещата.

При мен с Оземпик имаше супер резултат за един месец, после нищо. Ефект никакъв от Рибелсиус и Саксенда. Сега съм взела тирзепатид (който е активното вещество на мунджарото), заедно с няколко други пептида и ще видя как ще се получи. Ще споделя след месец как се движат нещата.
а пази ли свалените килограми с Рибелсус. И продължава ли да го пие?

# 428
Пази ги и си го пие.

# 429
Здравейте! Ендокринолог ми назначи изследване трикратен инсулин. Днес получих резултата и доста се обезпокоих, защото резултатите са доста високи ( според мен). Инсулин 0мин. - 82.03
Инсулин 60 мин - 634, 1
Инсулин 120 мин - 200,1
Глюкозата ми е в норма.
Ще помоля за вашето мнение, защото другата седмица съм на лекар.

# 430
Здравейте! Ендокринолог ми назначи изследване трикратен инсулин. Днес получих резултата и доста се обезпокоих, защото резултатите са доста високи ( според мен). Инсулин 0мин. - 82.03
Инсулин 60 мин - 634, 1
Инсулин 120 мин - 200,1
Глюкозата ми е в норма.
Ще помоля за вашето мнение, защото другата седмица съм на лекар.
Резултати винаги се дават с мерни единици. Иначе е безсмислено. Посочете мерните единици.

# 431
  • София
Да, необходими са мерни единици и гранични стойности.

# 432

Съжалявам, че не бях точна! Ето снимка:

Да, необходими са мерни единици и гранични стойности.

# 433
Инсулинът е висок, да.

Да дам отчет аз - за 1 месец съм 9,3 кг надолу и си продължавам с целия пакет. Много е важно да уточня, че това е комбинация със силови тренировки в зала, ОМАД и супер изчистено хранене (нямам едно прегрешение за целия месец). Та някой да не си мисли, че само бие инжекцията веднъж седмично и чудо се случва. Отделно, че са бая скъпи - голям недостатък!

Преди всички да се втурнат да ми обясняват как и без химии съм щяла да го постигна от само себе си, разликата е, че преди по никакъв начин не можех да държа храненето в норма - на всеки три пълноценни дни имах по една седмица неудържимо "мачкане" на всичко пред очите ми.
Скрит текст:
Иначе от край време съм си на ОМАД и личен треньор в зала, пробвала съм и други пептиди + десет други протокола (включително с достинекс, гонадотропен, редукта, остарин, лигандрол, стромба и всякакви други шитове), резултат нула.
Явно тирзепатидът + другите три пептида ми помагат.

Абаджиева, ти за Aicar имаш ли някакво мнение?

# 434
Здравейте! Повече от половин година приемам Глюкофаж след направени изследвания и посещение при ендокринолог. Каза, че имам инсулинова резистентност, метаболитен синдром и предиабет. Подозирам, че започнах да качвам килограми след тежко прекаран Ковид(10 дни на легло...) и оттогава сякаш нищо не е същото. Постоянно се чувствам умора, сутрин ми е много трудно да стана, да не говорим какви усилия правя някой път за да съм на крака през деня. Постоянно се изморявам от всичко, нямам енергия, винаги след хранене ми е зле. При последното ходене при ендокринолога отново каза да продължа с Глюкофажа и някакви витамини за още 6 месеца, но честно казано вече не издържам на това състояние. От много време ме мъчи депресията и започвам да губя надежда. Трябва да сваля някъде около 12 кг. Има ли някой ендокринолог в София, който в склонен да предпише от този толкова нашумял клас лекарства (оземпик или хапчетата)? Имам приятелка, която го приема и въпреки честото гадене поне е доволна, че не се чувства гладна и яде доста по-малко. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт