Февруарски мами - 2023!

• 53 991
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
  • Враца
Здравейте, февруаарски мами!
Аз също бих искала да ви попитам на какви спортове/занимания ходите или мислите да ходите. ^_^ Аз също наблягам на ходенето и ми е много приятно.
Иначе се мажа с Мустела и засега не съм забелязала появата на стрии.

# 361
Здравейте и от мен! Опитах да изчета всичко написано до момента. Да ви успокоя, че вероятно аз съм най-възрастната тук сред вас. На цели 39г съм ☺ Имам близнаци, момчета на 11г. Сега съм в 16 + 3г.с. и по ранната фетална чакаме на 95% момиченце. Батковците, а и всечки останала са много щастливи, дай Боже всичко да е наред до края. Имам един мисед аборт през декември и сега ми е леко притеснено, но се надявам, че ще се роди здраво бебе. Термина ми е 04.02.2023г, но девойката върви седмица и 2дни по-напред и си мисля, че ще е януарско бебе🙂 Прекарах и Ковид началото на август, АГ каза че не се отразява на бебето. Вероятно просто ще има антитела.
И да се похваля - вчера я усетих за първи път. Много вълнуващ момент! Не се сдържах и се разплаках 🥰

# 362
Здравейте, записвам се и аз в темата. Втора бременност ми е с термин 26.02. аз имам рожден ден на 27, баща ми на 25, чакаме рибка живот и здраве. Имам по-голяма дъщеря на 2г4м. Предната ми бременност беше рискова, с много тревоги, но слава Богу всичко беше наред и родих здраво и доносено дете. Сега се надявам пак всичко да е наред. Пожелавам на всички лека бременност и здрави пухкави доносени бебчета Heart

# 363
Вече съм в 16 г.с. и преди дни разбрах пола на бебето, ще си имаме син.
Мисля да изненадам съпруга си по някакъв  начин, като му казвам, както и на близките ни.
Той искаше момче, а казва,  че има предположение за момиче и ще е адски щастлив, като разбере.
Вие приемате ли някакви  витамини или други  добавки?
Моят доктор  каза само фолиевата  киселина  да си продължавам и му изписа  Б 12 под формата на спрей.

# 364
За Б-комплекс това е най-доброто. Винаги ми е над горната граница! Препоръчвам !!!
Мисля да изненадам съпруга си по някакъв  начин, като му казвам, както и на близките ни.
Той искаше момче, а казва,  че има предположение за момиче и ще е адски щастлив, като разбере.
Моят доктор  каза само фолиевата  киселина  да си продължавам и му изписа  Б 12 под формата на спрей.

# 365

Аз съм в 14-та г.с. и ми смениха фолиевата киселина и спрея с "Пренатал+DHA Денк". Други добавки засега не приемам (освен хапчето за щитовидната, де).
Предполагам, че всеки лекар преценя според ситуацията и убежденията си. Снаха ми имаше цяла табла с витамини и добавки по време на нейната бременност - тя е значиииително по-млада от мен Simple Smile но беше при друг лекар.

Здравейте и от мен! Опитах да изчета всичко написано до момента. Да ви успокоя, че вероятно аз съм най-възрастната тук сред вас. На цели 39г съм ☺ Имам близнаци, момчета на 11г. Сега съм в 16 + 3г.с. и по ранната фетална чакаме на 95% момиченце. Батковците, а и всечки останала са много щастливи, дай Боже всичко да е наред до края. Имам един мисед аборт през декември и сега ми е леко притеснено, но се надявам, че ще се роди здраво бебе. Термина ми е 04.02.2023г, но девойката върви седмица и 2дни по-напред и си мисля, че ще е януарско бебе🙂 Прекарах и Ковид началото на август, АГ каза че не се отразява на бебето. Вероятно просто ще има антитела.
И да се похваля - вчера я усетих за първи път. Много вълнуващ момент! Не се сдържах и се разплаках 🥰

Стефи, не си най-възрастната в групата Wink при това ми е първа бременност, за съжаление... но каквото-такова. Пожелавам ти спокойна бременост и дано всичко да е наред до края, не го мисли аборта - той си е бил за тогава, сега е друго време, друг ембрион Simple Smile

# 366
На мен вит Д ми е доста под нормите. Започнах да пия от вигантола на бебето Grinning
Иначе омега 3 взимам и вит Б 12, но като свърши ще взема от Б-комплекса на Tedi888.

# 367
На мен ми спряха фолиевата в 14та седмица. Ставаше ми зле от нея и докторката каза, че след като е минала 12та седмица мога да я спра. Сега пия по 2табл.магнерот и сироп "Билкова кръв", тъй като се чувствах изморена и отпаднала.
През септември ми предстои обременяване с глюкоза. Майка ми е с диабет тип2. Не е наследствен, но на рънната фетална решиха, че съм фамилно обременена и затова трябвало да го направим. Иначе всички изследвания са ми в норма. Не знам как ще я преживея тая глюкоза. От сладкото ми се повдига, а веротно ще ме карат да я изпия и то доколкото разбрах около 1л. От сега я мисля.
 Иначе в края на септември ми предстои втората фетална морфология.
Иска ви се вече да купя нещо за бебето, а ми се струва, че още е рано...вие гледате ли вече бебешки дрешки и принадлежности? Купували ли сте нещо?

# 368
И аз съм над 40г. Втора бременност, ин витро. Каквото, такова. Честно казано се чувствам по-добре отколкото по същото време първата бременност, когато съм била по-млада.
Аз тогава правих обременяване с глюкозаи резултатите бяха нормални, дано не ме карат пак. Доколкото помня една чаша, при всички случаи няма литър.
Имам пориви да купя нещо. Хвърлила съм око на слинг caboo или Ergobaby embrace. Също и колички разглеждах, но не мога да реша засега каква да бъде. Като цяло май не ми се купува толкова рано.

# 369
Stefy39, пие се 1 чаша глюкоза. Доста е сладко и естествено неприятно, но се преживява. Пиеш колкото можеш по-бързо Grinning Вземи си водичка за след чашата. Не трябва между взимането на пробите да правиш много физическа активност.

# 370
Благодаря ви, момичета! Успокоихте ме. Че с този литър ме бяха наплашили много. Една чаша ще я преживея разбира се. Предупредиха ме да си взема отпуск, че ще трябва да ми вземат кръв на гладно, след това на 60тата минута след глюкозата и на 120тата отново. Но е тава ще мине - важното е с бебетата ни всичко да е наред 🙂

# 371
  • Враца

Лека бременност Ви желая! Hug Heart
Ние също правихме ранната фетална морфология /в момента сме в 14 + 2 г.с./ и ни казаха, че ще си имаме момченце. Мъжът ми много иска да си имаме момченце, но исках да попитам до колко е точно и възможно ли е накрая да ни съобщят обратното? Thinking Smile

# 372
Nadya Yotova благодаря! Ами на нас на феталната ни казаха с точност 95%. Питах моята АГ и тя каза, че процента е твърде висок, за да се обърнат нещата. Миналата седимца ходих на преглед и я попитах дали наистина е момиченце. Тя го гледа и каза, че не вижда мъжки полови органи. Но тя ме гледа на съвсем обикновен ехограф. В края на септември ще правя втората фетална морфология и тогава вече би трябвало да се види на 100%.
На 12.09. съм на ЖК при моят лекарка и тя ми каза, че вече ще ми каже със сигурност. Тогава ще бъда в 19 +2 г.с.

# 373
  • Враца
Stefy39 Много благодаря за информацията. Blush
Стискам палци всичко да е наред през цяката бременност и да имате много щастливи моменти с малката принцеса. Heart

# 374
Nadya Yotova и аз благодаря!
Надявам се и при Вас всичко да е наред да се сбъдне желанието на мъжа Ви да имате син! Лека бременност желая! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт