Февруарски мами - 2023!

• 53 915
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
И аз съм в чуденка на каква козметика  да заложа. Не ми се иска да се запасявам и то с големи разфасовки, не бях се сетила  за мостри, за да видим  кал ще понесе на кожата му различния продукт.
А тези мостри от къде мога да купя или взема или някакви мини опаковки на съответния  продукт?

# 526
Мостри има по аптеките, педиатрите и различни форуми, презентации и училища за бременни и млади майки.

И аз съм в чуденка на каква козметика  да заложа. Не ми се иска да се запасявам и то с големи разфасовки, не бях се сетила  за мостри, за да видим  кал ще понесе на кожата му различния продукт.
А тези мостри от къде мога да купя или взема или някакви мини опаковки на съответния  продукт?

# 527
  • Враца
За козметика ви препоръчвам да се запасите с мостри и да видите какво ще понесе на бебо като се роди. Моята кума купи мустела и на 2ро къпане ма.ката се обрина по цялото тяло. След това ползва мостри докато открие кое и понася.
Smile
За ваничка - и аз се чудя.. гледам някакви скъпи, други доста по-евтини.. не знам кой е най-удачният вариант.

Надя - в един магазин ми казаха, че много по-добре да бъде естествен материала за бебето (да кажем - дъб).. А те доста от кошарките са ПДЧ или МДФ. Но после мъжът ми ми каза: "Е добре, какво е значението дали спи в кошарка от дъб, като целият апартамент ни е направен от ПДЧ/МДФ?"

И според мен е прав. Не виждам логика и аз и вече не търся такива.

Иначе се чудя между някои модели на Nicolle Baby, също на Лорели, гледах и някакви по-скъпи във Вис Виталис. Аз искам да му взема също гардеробче и скрин. Вие така ли се ориентирате или първо кошарка?

Здравей, Daisy1! Hug
Да, права сте - наистина няма смисъл от това, при положение че всичко останало е от МДФ. Smile

–Иначе ние засега не сме обмисляли какво точно "обзавеждане" да изберем за бебо, но със сигурност трябва да има поне скринче заедно с креватчето докато е по-малко. Сестра ми купи първо кошарка от Лорели и допълнително след известно време взеха и едно скринче. Сега момиченцето й е на 3 годинки и й направиха собствена стаичка, обзаведена и декорирана, но според мен е по-добре и по-лесно да се направи тази гимнастика още в самото начало. Satisfied

–Аз лично смятам, че тези повивалници, които се слагат отгоре на кошарата и са твърди са доста практични - поне при сестра ми беше така и смптам и ние да си вземем такъв.

–Сега също съм на тема избиране и на някаква козметика - шампоанче, олио и кремче против одсичане. Бях се спряла на Мустела или Биодерма, но честно казано нямам никаква идея.
Вие имате ли някакви избрани продукти? Hug

–За количка - ние лично искахме да бъде 3в1 за да е всичко накуп и да не търсим отделно кошче/столче за кола /А и тези, които са в комплект имат опция столчето да се монтира и на количката, което е удобно до някаква степен./ .На Бебемания-та намерихме нашата количка като искахме да бъде с големи ненадуваеми гуми, да си бъде голяма и да е маневрена. Препоръчвам да гледате гумите и маневреността, защото с тези с малките гуми по българските пътища ще е нещо стрташно. Grinning

Хубав и слънчев ден на всички! Heart

Много благодаря за полезната информация! Heart

# 528
Здравейте, момичета!
Включвам се, макар със свито сърце, но все пак с надежда, че всичко ще бъде наред напред. Имам две големи (наистина големи!) деца, след което в рамките на последните 2 години имах 3 мисед-а. Въпреки това успешно забременях края на май/нач. на юни и утре влизам в 23-та седмица.
Някъде от предпоследната седмица на септември усещах контракции, но не обръщах внимание. В последната седмица на септември, заради индикации за ниско разположена плацента ми казаха, че контракциите са притеснителни, а и имам неголяма миома, ама все пак я имам, затова ми изписаха 3х2 Магнерот и но-шпа при нужда. Също така се прибрах хоум-офис, защото препоръката беше предимно да лежа и да не се натоварвам с нищо. Явно с натрупването на лекарството и пазенето от двгателна активност контракциите затихнаха и се успокоиха. Бебчо понякога ритка доста интензивно Simple Smile и хем му се радвам, хем се притеснявам да не се събудят от това контракциите отново.
Правих БХС, там когато трябваше и въпреки много добрите резултати си направих и пълен пакет пренатест, който също показа, че всичко е наред Simple Smile . На прегледите фетална морфология също всичко изглежда ОК, даже плацентата се е вдигнала Simple Smile , но пък се оказа, че имам околоплодни води близо до горна граница. Действително коремът ми е огромен, питат ме в 7-ми месец ли съм Sad
Препоръчаха ми изследване на гест. диабет с обоготяване с глюкоза - показателите бяха близо до горна граница. Посетих ендокринолог - тя каза, че стойностите са гранични, но все пак съм в нормата, а не над нея. Ще ме следи занапред, така че пак ще се виждаме. Обаче прегледа на щитовидната жлеза показа, начална форма на Хашимото, въпреки че стойностите на TSH са нормални (около 2).
В началото на бременността, още дори не знаех, че съм бременна Simple Smile изкарах Омикрон (година преди това пак бях изкарала Ковид), от което D-димер показа много високо ниво, затова пия Nataspin H и аспирин протект. Може би пак заради тоя Ковид тогава TSH показа 4 и гинеколога веднага ми включи Eutirox 25 mgr. - вероятно това е помогнало стойностите на TSH да са нормални от тогава.
2-3 седмици бях много добре - нямах контракции, но тази неделя-понеделник и особено вторник се върнаха и то с пълна сила. Може би беше свързано и с това, че взех да "щъкам", а във вторник имах час за преглед. Препоръката беше задължително да лежа повече и да почивам, без натоварвания. И Слава Богу се успокоиха и сега съм добре. Шийката на матката е 4 см и се надявам да си стои така и за в бъдеще, до раждането.
Засега за покупи за бебчо не мисля. Някак ми е твърде рано. А и ще правим ремонт на кухнята - мъжът ми и майстора де - те ще го правят - аз само ще слушам ремонта от другата стая, легнала на спалнята Simple Smile , така че вниманието ми е върху работата (хоум-офис, както казах) и върху покупките за ремонта. Simple Smile

# 529
Лека и успешна бременност ви желая, с пухкаво бебче накрая. Нормално е човек да се тревожи, даже според мен в момента много повече неща се следят отколкото преди време, и от една страна е хубаво, от друга само поводи за колебание, очакване и нерви. Нас като са ни раждали са мерили корема със сантиметъра... Пак сме станали хора. Мисълта ми е да се опитвате да виждате и хубавото и да гледате напред с вяра и надежда. И аз съм с рискова бременност и нещо напоследък се закучиха нещата... Познатите ме майтапят, че си имам график на тревогите по гестационна седмици. (Наистина имам). Вярвайте в малкото човече, говорете му. Успех и смело напред.

Здравейте, момичета!
Включвам се, макар със свито сърце, но все пак с надежда, че всичко ще бъде наред напред. Имам две големи (наистина големи!) деца, след което в рамките на последните 2 години имах 3 мисед-а. Въпреки това успешно забременях края на май/нач. на юни и утре влизам в 23-та седмица.
Някъде от предпоследната седмица на септември усещах контракции, но не обръщах внимание. В последната седмица на септември, заради индикации за ниско разположена плацента ми казаха, че контракциите са притеснителни, а и имам неголяма миома, ама все пак я имам, затова ми изписаха 3х2 Магнерот и но-шпа при нужда. Също така се прибрах хоум-офис, защото препоръката беше предимно да лежа и да не се натоварвам с нищо. Явно с натрупването на лекарството и пазенето от двгателна активност контракциите затихнаха и се успокоиха. Бебчо понякога ритка доста интензивно Simple Smile и хем му се радвам, хем се притеснявам да не се събудят от това контракциите отново.
Правих БХС, там когато трябваше и въпреки много добрите резултати си направих и пълен пакет пренатест, който също показа, че всичко е наред Simple Smile . На прегледите фетална морфология също всичко изглежда ОК, даже плацентата се е вдигнала Simple Smile , но пък се оказа, че имам околоплодни води близо до горна граница. Действително коремът ми е огромен, питат ме в 7-ми месец ли съм Sad
Препоръчаха ми изследване на гест. диабет с обоготяване с глюкоза - показателите бяха близо до горна граница. Посетих ендокринолог - тя каза, че стойностите са гранични, но все пак съм в нормата, а не над нея. Ще ме следи занапред, така че пак ще се виждаме. Обаче прегледа на щитовидната жлеза показа, начална форма на Хашимото, въпреки че стойностите на TSH са нормални (около 2).
В началото на бременността, още дори не знаех, че съм бременна Simple Smile изкарах Омикрон (година преди това пак бях изкарала Ковид), от което D-димер показа много високо ниво, затова пия Nataspin H и аспирин протект. Може би пак заради тоя Ковид тогава TSH показа 4 и гинеколога веднага ми включи Eutirox 25 mgr. - вероятно това е помогнало стойностите на TSH да са нормални от тогава.
2-3 седмици бях много добре - нямах контракции, но тази неделя-понеделник и особено вторник се върнаха и то с пълна сила. Може би беше свързано и с това, че взех да "щъкам", а във вторник имах час за преглед. Препоръката беше задължително да лежа повече и да почивам, без натоварвания. И Слава Богу се успокоиха и сега съм добре. Шийката на матката е 4 см и се надявам да си стои така и за в бъдеще, до раждането.
Засега за покупи за бебчо не мисля. Някак ми е твърде рано. А и ще правим ремонт на кухнята - мъжът ми и майстора де - те ще го правят - аз само ще слушам ремонта от другата стая, легнала на спалнята Simple Smile , така че вниманието ми е върху работата (хоум-офис, както казах) и върху покупките за ремонта. Simple Smile

# 530
И аз работя, дори по това време на годината ни е доста натоварено.  Но също съм хоум офис и ми е добре. Иначе кой знае за какви глупости ще мисля и ще се притеснявам.
Обадих се за една обява за количка в ОЛХ и днес човекът ще мине да ми я покаже. Направо се учудих на предложението, евала!, както се казва. Ако ми хареса както е на снимките рано, не рано, купувам я! Винаги нови неща съм купувала досега, за първото дете всичко ново, но тази марка много я харесвам, а ми е скъпа нова. Хубавото й е, че всичко с е сваля и ще си я изпера.

# 531
Аз съм в 24г.с.,при мен също се появиха контракции и съм на Магнетит и много почивка!При мен  положението не е съвсем ок, аз бях с близнаци но едното бебче го загубих.На мен ми казаха,че е възможно и другото да го загубя .Това което ме притеснява е че е възможно да родя доста по ранно.Опитвам се да мисля позитивно до колкото мога.И се надявам това малко човече да не бърза да излиза.Успех на всички момичета и до финал !

# 532
  • София
Пожелавам на всички ви лека бременност и по-малко тревоги, дано всичко е наред и февруари всяка да сподели радостната новина Heart

# 533
  • Враца
Здравейте, мили дами!
Честит празник! Sparkling Heart
Аз съм в 23+3 г.с. и също имах контракции преди два-три дни и оттогава не съм имала. Моят доктор ми изписа Магнерот + Но-шпа 3х2 и каза да си почивам повечко, но засега все още ходя на работа.
Между другото, вие мислите ли да пазарувате нещо покрай ЧП?

Пожелвам на всички бързо и леко раздане!  Relaxed

# 534
Здравейте, мили дами!
Аз съм в 23+3 г.с. и също имах контракции преди два-три дни и оттогава не съм имала. Моят доктор ми изписа Магнерот + Но-шпа 3х2 и каза да си почивам повечко, но засега все още ходя на работа.

Ние в неделя ходихме до рая тойс и жената каза, че последните месеци много от продуктите им идват с нови цени и че освен намаленията по ЧП следващите ще са за играчки и за това ако искаме да се възползваме от цените е хубаво сега да вземем. Дори количка ще вземем още тази седмица само да не ги изкупят😅. Аз мислех да не бързам, но е някаква лудница с тази инфлация...

# 535
Аз искам да изчакам поне седми месец,предвид и че имам почти всичко от двете ми деца,само шишета и дрехи ще вземам. И аз имам стягания и си пия диаспорал и но-шпа,на преглед всичко е наред,вчера бях на фетална морфология и шийката е 3.7-3.8, АГ ми каза,че това е добра дължина,но заради оплакванията ми каза да слагам по две утрогестан вагинално, надявам се всичко да е наред. В 22+1 съм, бебчето си върви със седмицата и деня и беше 479 грама. Желая здраве и лека бременност на всички!

# 536
  • Враца
Grinning
Здравейте, мили дами!

Ние в неделя ходихме до рая тойс и жената каза, че последните месеци много от продуктите им идват с нови цени и че освен намаленията по ЧП следващите ще са за играчки и за това ако искаме да се възползваме от цените е хубаво сега да вземем. Дори количка ще вземем още тази седмица само да не ги изкупят😅. Аз мислех да не бързам, но е някаква лудница с тази инфлация...

Аз също исках да изчакаме с покупките, но както Вие споменахте, голяма лудница настана. Grinning Grinning
Та и аз мисля да поръчам някои неща, защото със сигурност ще се вдигнат цените.

Аз искам да изчакам поне седми месец,предвид и че имам почти всичко от двете ми деца,само шишета и дрехи ще вземам. И аз имам стягания и си пия диаспорал и но-шпа,на преглед всичко е наред,вчера бях на фетална морфология и шийката е 3.7-3.8, АГ ми каза,че това е добра дължина,но заради оплакванията ми каза да слагам по две утрогестан вагинално, надявам се всичко да е наред. В 22+1 съм, бебчето си върви със седмицата и деня и беше 479 грама. Желая здраве и лека бременност на всички!

Аз имах болки в кръста и гърба , които преминаха в корема ниско долу и чувствах болка подобна на менструална и докторът ми каза, че трябва да спрем задължително този вид контракции. Иначе съм на преглед на 14.11 и тогава ще видим как са нещата.

# 537
Ами аз бях на преглед вчера и нямах контракции. Моят случай е особен,с дискова херния съм,изкарах цяла втора бременност с болки и нямаше никога проблем и затова гледам да мисля позитивно, знаейки че вече имам една такава бременност зад гърба така. Пия всичко,но при мен няма особен ефект, защото явно не са гинекологични. Но е много трудно психически и ходя често на прегледи.

# 538
Аз няма да купувам на черен петък, а на намаленията на Хиполенд и Комсед. Към средата на ноември са. Мисля да купя кошара, вана и 2 шишета. Ако ми останат пари и дрехи ще поръчам, може би от Джордж. Стерилизатор и помпа ще търся втора ръка, точно те се надявам да не ми трябват.
Онази количка, която човекът дойде до нас да ми я покаже, я купих.

# 539
  • Враца
Аз няма да купувам на черен петък, а на намаленията на Хиполенд и Комсед. Към средата на ноември са. Мисля да купя кошара, вана и 2 шишета. Ако ми останат пари и дрехи ще поръчам, може би от Джордж. Стерилизатор и помпа ще търся втора ръка, точно те се надявам да не ми трябват.
Онази количка, която човекът дойде до нас да ми я покаже, я купих.

В сайта Малки съкровища има неща, които може да са от полза - дрехи, колички, пособия от този тип и др. Аз засега не мога да се реша да поръчам каквото и да е. Smile

Общи условия

Активация на акаунт