Февруарски мами - 2023!

• 53 871
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Lucie_, Аз правих на Nifty Pro - 96 аномалии изследва. Резултатът го дават с точност 99 процента, като за основните три хромозомни аномалии има и някаква статистика (1:............), но като цяло пише дали е нисък риска. Също пише, че не е засечена аномалия (за някои от тях). Общо взето са low risk & not detected. Мисля, че има група с тема за тестовете и разликите. Аз съм доволна от този.

На мен още не са ми правили ФМ и малко се притеснявам.. дано скоро!

# 331
Здравейте, бъдещи мами!
Искам да споделя приятните си впечатления от Д-р Джонгова в оскар клиник - имах записан час при нея на 03.08, а на 10.08 за БХС, като се запознахме и ѝ казах за предстоящия БХС, самата тя предложи да го направим още същия ден на 03.08 и да ми спести време, много внимателна и подробно обясняваше.
Каза, че няма основание да назначи пренатест, само от прегледа на органите на бебето.
Консултирах се и с моя приятлка и съученичка, която специализира аг при д-р Щерев и ми каза за пренатестовете - лекарите съветват да се направят заради комисионите от лабораториите, които получават. Ако няма нещо притеснително на БХС, не е наистина необходим такъв тест.

Надявам се скоро всяка от нас да се похвали с отлични резултати на БХС!

# 332
Привет дами. Присъединявам се към вас с няколко въпросчета.

Терминът ми е средата на февруари, 2023. Вече съм мама на 5,5 г. детенце.

Бях скоро на БХС и ултразвук. Притесних се, че резултатите за пъроначален риск бяха 1:249, но май това е само на база възраст - 34 г? Преизчисления риск е 1:5000, 1:7000 и т.н. Според доктора, това е нискорисково. Каза, че няма нужда от допъшнителни тестове. Виждам обаче, че доста от вас все пак правят такъв. Чуда се....

Моля, споделете...

# 333
Здравейте ,мами!
В 14 седмица съм от няколко дни получавам нещо ,като спазам в корема , а днес привечер на разходка ме болеше цялата част на корема , Вие имали ли сте подобни болки дали е нормално ?

# 334
Здравейте ,мами!
В 14 седмица съм от няколко дни получавам нещо ,като спазам в корема , а днес привечер на разходка ме болеше цялата част на корема , Вие имали ли сте подобни болки дали е нормално ?

И аз съм така. Вчера бях на лекар и всичко беше наред. Не се притеснявай.

# 335

Къде мога да намеря такъв и подобен тип колички ?

# 336
Консултирах се и с моя приятлка и съученичка, която специализира аг при д-р Щерев и ми каза за пренатестовете - лекарите съветват да се направят заради комисионите от лабораториите, които получават. Ако няма нещо притеснително на БХС, не е наистина необходим такъв тест.

Много е възможно да е точно така. Аз ходих на две места докато избера къде да ходя на жк. На първото лекарката страшно много настояваше да си направя тест, въпреки че й казах, че риска е 1:6000 и специалистът по фм е казал, че няма нужда. Това било ориентировъчно, нямало нещо сигурно. Първата бременност пак ходих при нея, работеше на друго място и дума не отвори за тест.
Ами, не си направих, а и не останах при нея.

# 337
Здравейте момичета. Някой правил ли е пренатест в майчин дом Варна?

# 338
Здравейте момичета. Някой правил ли е пренатест в майчин дом Варна?
Аз

# 339
Здравейте! И аз плахо се включвам в темата след първа фетална и генетичен тест с момченце в 12 г.с съм. Успех на всички 🙏🙏🙏❤

# 340
Здравейте, момичета. Леко бременеене и щастлив резултат на края пожелавам на всички Simple Smile 

нашият резултат е инвитро, и заради предни несполучливи опити, решихме да изчакаме да мине ранния скрининг и ако резултатите са добри, чак тогава да съобщим на родителите ни. Прегледът е насрочен за тази седмица. Та, в този ред на мисли, някоя от вас да е правила нещо интересно и по-различно за да поднесе новината на бъдещите баби и дядовци?

# 341
Здравейте, момичета. Леко бременеене и щастлив резултат на края пожелавам на всички Simple Smile 

нашият резултат е инвитро, и заради предни несполучливи опити, решихме да изчакаме да мине ранния скрининг и ако резултатите са добри, чак тогава да съобщим на родителите ни. Прегледът е насрочен за тази седмица. Та, в този ред на мисли, някоя от вас да е правила нещо интересно и по-различно за да поднесе новината на бъдещите баби и дядовци?

И нашият резултат е инвитро Simple Smile А понеже сме извън страната съм замислила, в по-късен етап да направим малка фотосесия евентуално да покажем коремчето и да пратя на лично съобщение само на няколко избрани приятелки и най-близки роднини. Нашият ранен скрининг/преглед е точно след една седмица, и след това ще пристъпя към действие, евентуално Simple Smile

От мои приятелки съм виждала много красиви снимки за съобщаване на бременност, на които много съм се радвала, но просто не е моето нещо.

Ти как си представяш съобщаването?

# 342
Предния път снимахме снимка от преглед и така пращахме. Сега заснех клипче как малката казва, че ще става кака. Всики много се зарадвата и двата пъти.

# 343
Здравейте и от мен. Аз съм с термин шести март,но съм сигурна,че ще раждам през февруари. Имам две момчета на 5 години и 8 месеца и на 2 години и три месеца и сега надеждата ни е за принцеса. Родени са в 36+3 и 37+3,затова се записвам и тук. Имам първоначално предположение за момиче от аг и в петък съм на ранен скрининг. Поради възрастта ми,34,скоро ще правя 35 съм наясно,че възрастовият риск ще ми е висок,но още не съм решила да правя ли пренатален тест,ще изчакам скрининга,ще питам АГ и ще преценя,гледала съм и аз този в геника за 1300,а и на Vision.

# 344

И нашият резултат е инвитро Simple Smile А понеже сме извън страната съм замислила, в по-късен етап да направим малка фотосесия евентуално да покажем коремчето и да пратя на лично съобщение само на няколко избрани приятелки и най-близки роднини. Нашият ранен скрининг/преглед е точно след една седмица, и след това ще пристъпя към действие, евентуално Simple Smile

От мои приятелки съм виждала много красиви снимки за съобщаване на бременност, на които много съм се радвала, но просто не е моето нещо.

Ти как си представяш съобщаването?

Много обичам красиви снимки Simple Smile но за съжаление това не е нашето нещо, а и няма да се оцени по същия начин от получателите Simple Smile

Мислим да им съобщим на живо и насаме, не искаме да е много еуфорично (май сме малко суеверни). Предвид подкрепата им през всичките тези години, ми се иска да го направим малко по-специално за тях. Пък и нямах възможност да го направя за таткото Simple Smile
представям си нещо малко и лично - например картичка със снимка от видеозона и евентуално чорапче с пожелание да го пазят до Февруари, когато ще потрябва Simple Smile някакви такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт