Къванч Татлъту 💙- Yakamoz S-245/ минали и бъдещи проекти, партньори-102

• 37 494
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря за всички новости, мнения и реакции!!!
Извинете ми отсъствията!!!

Yakamoz S-245 вече го свърших.
Ще видя как ще го публикувам, защото
имах проблеми последния път с еп. 6.

Опитах се да отговоря на въпросите за Дефне и затова сложих
и първата част на еп. 7, и нещо като обобщение за образа.
Може би съм сбъркала или недовидяла. Коя е Дефне?
Дефне Ерен. Баща ѝ Орхан майка ѝ Емма. Родена в Истанбул.
Състуденти с Джем и Арман. От 15 години се познават.
Били са заедно 5 години в университета. После пътищата им се разделят.
Чувствата между Дефне и Арман остават ...  Офицер от НАТО.  ... Професор. ...

Извинявайте, че пак ви връщам към това!
Виждам, че сега най-актуални са новите снимки и филма с Берен.
Но искам да приключа с публикациите за еп. 7,
и за Yakamoz S-245 като цяло, и тогава да пристъпя към другото.

Еп. 7 - Умут чете съобщение от НАТО,
което го кара да се нахвърли срещу Арман,
който от своя страна поставя капан на Умут.
Арман получава обаждане на баща си по телефона.

# 121
Хелоуу Hug
започвам с ново фото от Башак, като съм отбелязала специален предмет Blush

Пепи Hug позна Hands Clap и твоето трето око се отвори Wink
 снимката е от Башак!!! Revolving Hearts
нормално да не показват още лицето му......

Цитат
Много голяма компания са се събрали. Башак на една от снимките е написала нещо за италиански приятели, ако правилно съм разбрала.
едва ли в компанията има италианци, по-скоро рекламира нещо.

Фенче Kissing Heart благодаря Hearts
Много хубави моменти ни подариха КБТ и от Мардин и от Карс!!
Цитат
Не ми харесва избора на МАВИ за ново рекламно лице, не става, ще ги разори Smile
не бе Grinning
тоя въобще не е ново рекламно лице.
просто са ги избрали като известно сем-во/напоследък/ да си направят някоя друга снимка и клипче с тях/с/у съответното заплащане/ и да си разнообразят рекламата. наблягат на племенницата на Ханде, която се казва Мави.
И аз май няма да се връщам да гледам Съдбата-такава тъпотия- че убиха най-невииния и изстрадал персонаж-Асие Disappointed Relieved
а клипчето  с Буура е реклама https://www.instagram.com/p/CdQNa2yq-Rg/

Диве, Благодаря ти за споделеното и гифчетата от 7 еп. Flowers Rose
аз ще го гледам отново и ще коментирам също последния епизод от 1 сезон.

Мисля, че няма лошо, че пишем в темата за различни неща- за мен лично, така е по-приятно Blush
....................
И последно....
Честит ден на Бащата на Къванч!! Heart
Да е жив и здрав, както и сина му Heart, да се радват на много щастливи мигове заедно, цялото семейство Flowers Four Leaf Clover
Heart 🧿 Heart

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 17:16 от Airra

# 122
Точно се прибирам и..... каква изненада

"Честит ден на ангелите " е написала Башак♥️🧿♥️
Честити да са♥️

# 123
Здравейте Честит ден на бащата Айре благодаря Диве благодаря за епизода Много са сладки Къванч и синчето

# 124
  • AMS

Таткото Къванч!!!
Много хубава първа снимка с Курт Ефе!!!
Крачета ръчички и хубава дрешка.

Еп. 7 >>>

В подводницата Арман е изолиран с белезници и верига.
Скрит текст:
Умут и Йонджа - Ако баща ми е скрил нещо от нас, трябва да е имал причина. Там има ли още нещо? - Клавишни комбинации, кодове, други сведения. Мислите ми са объркани. Помогни ми да го разбера. Алтан ги прекъсва - Командир! - Какво има, Алтан? - Имаме проблем с учените. - С Арман? - Не с другите двама. Умут в командирски стил - И така д-р Феликс, стачкувате ли? - Да точно така, г-н Умут. - Рана - Освободете Арман и ще продължим да работим. Йонджа - Рана, Арман го изолираха заради собствената му безопасност. - Каква безопасност? Дете ли залъгвате? - Рана, виж, обещавам. Никой няма да навреди на Арман. Става ли? Умут - Продължавайте да работите над плана за засаждане на посевите, иначе ... Рана - Иначе какво? Какво ще стане? - Или всички ще умрем от глад, Рана. Умут продължава на английски - Ако не заради нас, заради твоя скъп Арман, е нужно да се разберем. Ясно ли е това, по дяволите, д-р Феликс? - Нито една дума не разбрах, Умут. Но това не се обсъжда. Нашите условия са пределно ясни. Или пускате Арман, или всичко свършва. Ясно? - Свършва? - Умут, аз не се страхувам от теб.  Рана - Нито аз, нито някой друг. Всички тези хора. Джем, Дефне, умряха пред очите ми. И аз повече от нищо не се страхувам. - Ти от мен ли се страхуваше? От самото начало те защитавах, прикривах те със себе си, а ти се страхуваше? Добре. - Умут, или ще пуснеш Арман, или ще вземеш лъжата, с която поливаш Дефне и ще изчезнеш. -  Умут побеснява - Добавете и тези в списъка.Няма да разделяме екипа.
Само на вода!

Арман в изолатора с веригата, пробва да се освободи, рита с крак, вдига шум.
Отвън се чуват гласове на екипажа.
- Хасан! Чу ли? Какво става? Още две кърмови торпеда са празни - няма ги.
Много важна информация, която Арман ще използва срещу Умут.

Скрит текст:
Екипажът работи по въпроса със семената под научното ръководство на Алтан - Ахмет, престани да се взираш и събери това. Хайде. - Бих искал, Алтан, но как? - Момче, вземи това и го остави тук. - Нищо не разбирам, командир. Умут - Дай на мен. Какво толкова трудно има? Това са просто семена. Те растат сами от хиляди години. - Но това е подводница, командир. На нея няма осветление и почва. - Алтан възмутен - Ти как разговаряш с командира? Или знаеш повече от него? Господи! Ако се наложи и сами ще го направим. Какво е това, командир? /на листа пише - гранични стойности/ Умут смачква инструкциите и ги хвърля - По дяволите. По дяволите тези семена и всичко свързано с тях. - Няма как да минат без учените. Екипажа няма да се справи под научното ръководство на Алтан.

В подводницата Феликс пие вода. Влиза Хатидже - Здравей. Съжалявам за загубата ти. Дефне беше силна жена. - Тя беше професионалист. Превръщаше живота ни в ад понякога, но беше специална. - Ад или не, но благодарение на нея си жив. Феликс, ако Дефне действително е работила за НАТО, както казва Умут ... - Хатидже, Не знам какво търсиш. И да бъда честен, все ми е едно. Но сред нас има психопат, който ще ни убие. Ти ще се присъединиш или към него, или към нас. Хубаво помисли и реши, става ли? - Коя страна да избера? От едната страна трима наивни учени, единият от които е заключен, а от другата страна гладуващи моряци, водени от маниак. В своя живот научих, че да избирам страна в такива условия, е равносилно на смърт. И двамата се разделят неудовлетворени от разговора.

Феликс отива при Арман - Братле? Какво се е случило? - Какво имаш предвид, Феликс? - Умут каза, че нашето спасяване е било секретна мисия на НАТО. Дефне и Еренай са знаели за това. Какво трябва да знам? - Това ти ми кажи. Ти на секретна операция ли си? - Не до колкото знам. - И аз. Стига глупости! Той се опитва да ни раздели. - Да, Умут каза ... - Спри да казваш името на това копеле. - Казахме, че няма да продължим експеримента. Знаеш ли какво каза той? Тогава и вас ще уморя от глад. - Това не е живот. Аз вече не живея. - Дефне и Джем биха искали да живееш, както и аз и Рана. Ти си ни нужен. - Братко. Кажи на Йонджа, че искам да говоря с нея. Сега.

Скрит текст:
Йонджа пристига и освобождава войника Зайнел, който я води. Остават само двамата с Арман. - Ти дойде. Не очаквах. - Аз не очаквах, че ще искаш да говориш с мен. - Защо? - Нима не ме обвиняваш? - В смъртта на Дефне, ти нямаш вина. Виновникът е очевиден. - Аз ... ти донесох нещо. Дефне ... Наложи ни се да я оставим. Но аз взех това за теб. Красив е. / медальон / - Корунд. Дефне не харесваше дрънкулки. Всъщност това е алуминиев оксид Al2O3. Рубини, сапфири - всички са еднакви, но под въздействието на топлина и натиск се превръщат в това. - Вече е твое. / закача медальона на врата му / И двамата въздишат дълбоко. Умут каза, че сте на секретна задача. И ние сме пешки. Единствената ни цел е вашето спасение. - И аз чух нещо. Матросите си шепнат помежду си. Казват, че два кърмови торпедни апарата са празни. Помниш ли тласъка по пътя за България. Защо плавателния съд загуби тегло? Как плавателен съд може значително да загуби от теглото си без причина?/ За това екипажа лъскаше и ... Алтан ги действаше, а когато са ги изстреляли торпедата, Умут каза, че е учебна тревога и после смени курса не към БГ, а към Шпицберген /  - Защо е необходимо това калибриране? Балансиране на носа, Йонджа? - За какво намекваш, Арман? - Не знам, теб питам. Нямам доказателства. Но този човек изведнъж започна да говори глупости за секретна мисия. Защо? - Защо? - Защото иска да ни настрои един срещу друг. За да наруши равновесието ни. - Не Умут не би направил това. - И как още би го направил. Помисли за всичко, което преживяхме, откакто стъпихме на борда и ще разбереш какво искам да кажа. Анализирай всичко стъпка по стъпка. Мислиш, че хората означават нещо за него? Не, той иска само сила и власт. За това е така обсебен от командването. - Не, Умут не е такъв. Умут е отгледан от баща ми. Той го възпита. Умут е моето семейство. - Семейство? За това ли си толкова сляпа? - Вярата е сляпа нали? Арман, слушай, наистина съжалявам за Дефне, но ... - Спри, спри, спри ... Трябва да помислим за тези, които са още живи. Миналото не може да се промени. Но можем да запазим живота на хората. - За какво говориш, Арман? Ако Рана и Феликс не прекратят протеста си, всички ще умрем от глад. - Толкова много ли му вярваш? - Да. Моят баща му вярваше. И аз му вярвам. - Добре. Тогава отиди и му кажи, че Арман иска да поговори с него за Феликс и Рана. Но насаме. Щом му вярваш толкова много, ще поискам нещо от теб.
Алтан влиза при Рана и Феликс - Ставайте! Размърдайте се! и хвърля една кърпа в очите им. - Какво става? - Това, че не работите по семената, не означава, че ще седите на задниците си. Ще вършите друга работа, заповед на командира. - Командира ти да върви по дяволите! - Слушай, внимавай какво говориш. Ако зависеше от мен, щях и двамата да ви изпратя с торпедо в океана. Ясно? В океана. Но имате късмет, командира е милостив. За това ще внимавате за думите си. Йонджа - Алтан. Алтан. Всички в центъра - Бързо.

Скрит текст:
Умут влиза при Арман. Сваля белезниците. Аман прибира медальона си. Подава му кърпа и консерва - Ето яж. Хайде яж. Не всеки има храна. - Подава и лъжица. Арман започва да яде. - Ионджа ми каза, че ще поговориш с Рана и Феликс. Иди и говори, защо викаш мен. - Почакай малко, командире. И до това ще стигнем. - Арман. Всички животи на този кораб зависят от тези семена. Това на всички е ясно. - Какво стана, командир? Боиш се да не умреш от глад, а? И се разхождаш, говорейки как се безпокоиш за живота на другите хора. Ти знаеш само да убиваш. Какво друго умееш да правиш? - Но ти си натъпка корема. Гладът не прилича на нищо друго, нали? Така е. Богатото момче идва тук и говори за глад, убийство и убиване. Погледни го само! Да, аз умея да убивам. Баш чаршия. Чувал ли си за Баш чаршия? /Главна търговска улица с пазарен площад и квартал около него в Сараево. Сараевски кладенец е негов символ/  - Сараево. - Там в центъра на града хората бяха мишени. Ти си от едната страна на улицата, а фурната точно отсреща. А вече не помниш кога си ял за последен път. Толкова си гладен, че искаш да си изядеш обувките. И ти и семейството ти. Виждаш хляба. Пробвай да пресечеш улицата. Снайпери навсякъде. Ако стъпиш с крак на пътя, ще получиш куршум в главата. Снайперистки куршум 7,62! Глад. Геноцид. Насилие. Аз видях всичко това. Всичко! Предателство. Предателството не прилича на нищо друго. Този, който вчера е бил твой чичо, днес е проговорил и те идват за теб. Твоята майка! Твоят баща! Твоята малка сестра! Която беше дете. Човек полудява! Полудява! Знаеш ли какво правиш, за да не полудееш? Взимаш в ръце автомат Калашников. Започваш да се скиташ по улиците. В търсене на предателя, неговото лице и в края на краищата го намираш. Поставяш го на колене и стреляш в главата му. Бях на 13 . 13! Все още четях комикси.

Скрит текст:
Арман става - Ако искаш Рана и Феликс да продължат с експеримента, ще се наложи да се разделиш с двама от твоите хора в Норвегия. - Какво? - Чу ме. В Норвегия ще оставиш двама от хората си. Това е в замяна на Джем и Дефне. Двама човека. Иначе няма споразумение. - Нямам общо със смъртта на Джем. - Двама човека. - Те ще умрат. - Ако не го направиш, ще умрат всички. - Когато получа семената, мога да ви застрелям всички. И какво ще направиш? - На къде отиваме в момента? Знаеш ли? Към полярния кръг. Там няма земя. Мъхообразни, лишеи и възможно тръстика. Това е всичко. Нищо друго. Даже ако намерите семена, все още ще сме ви нужни. - Няма да оставя войниците си. Не може. - Между другото знам за торпедата. Ако се договорим, ще мълча. - Какви глупости говориш? Какви торпеда? - Знам, че два от кърмовите торпедни апарати са празни. Къде ги изпрати? Кого бомбардирахте? Кого уби? - Този, който трябваше да умре. Наистина ме караш да пресека улицата. Който и да е, двама ли? - Дефне и Джем кой да е ли са? Алтан. Ахмет. Тези двамата. Договорихме ли се? - Договорихме се. - Кмаааандир, Комааандир ... До тук беше. Никога в живота си не съм продавал хора заради лична изгода. Не бих жертвал никого. Особено братя по оръжие, които в момента слушат нашия разговор. / Там, където всички са се събрали, всичко се чува/

Скрит текст:
Умут продължава - Това шега ли е? Устроил си ми капан? Кой си ти? - Жалко! - Клопка ли ми направи? Проклет капан ли направи на командира си? Опитваш се да направиш капан с тази мижава глава. А?  Алтан и още двама от екипажа влизат при Арман и Умут. Алтан - Защо? Защо, командир, защо? - Алтан не е това, което си мислиш. Хайде. Хайде, човече, хайде. Войници! Умут пляска с ръце и излиза от изолатора. След него и другите. Когато Умут влиза в командната зала всички погледи са насочени към него. - Какво има, втори командир? - Йонджа - Умут Сандаклъ. С правото си на командващ екипажа офицер, поради факта, че сте счетен за негоден за командния пункт, ви отстранявам от длъжност. Но ако искаш може да се разберем по мирен път, Умут. - Бунт ли? Предаваш ли ме, Йонджа? /вади пистолета/ - Умут чакай! Умут, пусни оръжието. Пусни го, Умут. - Ще ме наричаш командир! Разбрано ли е войници? Якамоз С-245, отговорете на своя командир! Разбрано ли е? Аз съм вашия проклет командир. Аз. Ще го последвате ли? Ще го направите ли свой лидер? Йонджа, познавам те от както беше дете. Познаваш ме Йонджа.  Аз съм ти батко! Ела на себе си. - Хъм, мислех, че те познавам, Умут. - Срам за теб. Засрами се. Ако баща ти беше жив, щеше да се срамува от стореното от теб. - Арман се намесва - Командир ... Свърши. - Кой си ти? Кой си ти? Направих всичко за моите хора. - Йонджа - Умут, кажи къде взриви тези ракети? - Йонджа!  - Умут, Хасан провери. Две ракети липсват. Кажи ми какво направи с тези ракети? - Ела на себе си и уважавай командира си. - Умут, отговори! - Каквото и да съм направил, беше за вас. Вие неблагодарни кучета! Направих го за да можете да живеете. Алтан. Вземи това/ пистолета/ вземи го. Стреляй. Или в мен, или в него  / в Арман/. Алтан отказва с наведена глава. - Седат, вземи приятел. Вземи го и стреляй. / взема го/ Стреляй! За това си обучен! Ако си войник, трябва да стреляш. - Недей! - Стреляй! - Не! Йонджа - Седат, недай. Недей! - Седат с насочен пистолет към Умут - Какво ни каза на Кос? Войници, трябва да живеем, за да живеят и другите. Ти чу всичко нали? - Успкой се, приятел. - Чухте го, нали. Как се очаква да живеем, като вдигна оръжие срещу нас? Вече изгубихме семействата си. Изгубихме приятелите си. - Йонджа - Добре. Добре. Спокойно - На кого трябва да вярваме? Какво би се случило, ако не можем да вярваме в никого? Как бихме могли да оцелеем.  Селим опира дулото на пистолета до слепоочието си.
Арман - Недей. Недей. Пусни този пистолет. - Стой далеч, иначе ще ти пръсна мозъка! - Не си струва. Добре, застреляй ме. Застреляй ме. Стреляй. Застреляй ме. /Дулото на пистолета е на гърлото на Арман./  Слушай. Това слънце изгрява всяка сутрин. Теб, мен, всички ни ще прониже. Трябва да се научим да живеем заедно. / намества дулото / , за да не е напразна смъртта на любимите ни хора. Братле, довери ми се. Трябва да ми се доверите и да се научите да се доверявате, и да си вярвате един на друг. Вижте, няма значение на чия страна сте били досега. Но трябва да живеем. Не заради нас самите. /Умут се свлича на пода/ Арман продължава - Заради любимите си ще живеем. Имаме само нас самите. Ако още не вярвате в това, което ви казвам... Стреляй. /Селим сваля пистолета и го подава на Йонджа./ - Арман - Ела тук. Браво на теб. - Прегръща Селим. Йонджа цялата трепери. Умут е на пода.

# 125
https://www.instagram.com/p/Ce_RRdJKYq9/

https://www.instagram.com/p/Ce_SNjzI1d_/

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 17:06 от dterziiska

# 126
Олеее, каква прекрасна изненада си имаме, наистина не вярвах, че може да споделят нещо, не мога да повярвам! Ох, тези крачета и ръчички как бих ги нацелувала само, обожавам бебета! А татко Къванч колко нежно го държи ту за крачето, ту за ръчичката, прекрасни снимки, благодаря на Башак! Heart

Айре Heart Eyes Терзи благодаря и на вас, че ни ги донесохте! Kiss Пепи, кажи, че не си късметлийка, а ? Kiss
Диве, много благодаря за споделеното за Якамоз и прекрасните арманчета! Kiss Аз още се услушвам, но ще го изгледам още веднъж тези дни да си го припомня. Дано наистина скоро получим някакви новини около филма, наистина сега той ме вълнува най-вече. Но, щом е за Нетфликс, едва ли скоро ще разберем нещо кой знае какво, също както за Ной, удавен ли е, не е ли Smile

# 127
Фени и аз не мога да повярвам, но честно казано още преди месец ми се въртеше, че Деня на бащата е подходящ момент да ни го представят малкото ангелче. Даже ако си спомняш с Айра коментирахме кога е.
 Обожавам миризмата на бебе 😍 за мен няма нищо по хубаво от това.
Много хубави коментари прочетох. Рускините са забелязали, че Къванч е без халка. Сигурно е заради Курт Ефе.

Диве, благодаря 😍 И това е най-малкото, което мога да кажа.
С удоволствие ще се разпиша по 7 епизод, само че малко по-късно вечерта.

Момичета, толкова се радвам, че Къванч има до себе си толкова умна, деликатна и съобразителна жена.

Ще повторя днешните снимки още веднъж, но са радост за очите.

# 128
  • AMS

Дружки, благодаря ви!!!
Казах ли ви, че Башак и Къванч са помислили,
кога и как да бъде показан Курт Ефе.
Направиха го по невероятно хубав и мил начин!!!
Господ здраве да им дава и на тримата!!!

Еп. 7  >>>

Скрит текст:
На подводницата. Арман, вече приведен в чист вид  - Лека работа, господа. - Благодаря. Йонджа - Арман? Ти беше прав за Умут. Аз сгреших. Не можах да видя. Ще си прав, ако кажеш, че не съм по-добра от него. - Щом вече се питаш сама за това, това показва, че не си като него. Така, че не се безпокой. - Какво ще правим с него? - Защо питаш мен? Ти пое управлението. - Екипажът ти се доверява. - Добре, а аз се доверявам на теб. - Арман, ако сега имаме шанс да оцелеем, това е благодарение на теб. Ако не беше ти, истината никога нямаше да излезе наяве. - Направих всичко това, за да остана жив. Не за да се издигам във властта. Аз не съм такъв човек. Йонджа, подготвяла си се за това през целия си живот. Научила си всичко от най-добрия. / сочи снимката на Еренай / Разбра ли? Ти не си просто оперативен офицер, втори командир или Йонджа Йълмаз. Ти си Милост. Милостива. Ама, ако ме питаш, какво да правиш с този мъж ... Видяхме достатъчно смърт. Затова е достатъчно да не го преживяваме отново. - Прав си - тихо отговаря Йонджа. Старши офицер от екипажа - Чакаме заповедите ви командир. Якамоз С- 245! От този момент, вторият ни командир, оперативен офицер Йонджа Ълмаз, е командващият офицер на Якамоз С - 245! Поздравления! Мирно! Всички отдават чест даже и Алтан. Арман подсеща Йонджа, че и тя трябва да отдаде чест. - Командир, успех. - Благодаря. Благодаря. Арман удовлетворен излиза.

Скрит текст:
На компа Хатидже трака нервно по клавиатурата. За нея са Феликс, Йонджа и Арман.
Пише паролата - PIRIREIS. Какво е ПириРайс? - Арман - Не Пири Раис, а Пири Рейс. Османски мореплавател и картограф. Йонджа - И любим на баща ми. Феликс - Това прилича на маршрута ни с OYA, нали? Арман - Не прилича. Съвпада напълно. - И какво означава това, сочи към екрана Феликс. - Хатидже - Инструкция за прибиране. Точно преди инцидента със слънцето, НАТО е наредило на Еренай да ви прибере на борда от остров Кос. Феликс - Но как Дефне знаеше за това? Какво става? - Арман - Добър въпрос. Феликс - И къде водят тези координати? Норвегия? - Хатидже - Някъде в Индийския океан. - Виж .Това прилича на телефонен номер, нали? Йонджа се сеща - Къде е сателитния телефона на Дефне? - Арман - Не работи под вода. Трябва да изплуваме на повърхността. Колко остава? От екипажа - Командир, готови сме да изплуваме. - Добре, войник. Благодаря. - Арман - Чудесно време, Якамоз.
- Започнете всмукване на въздух! Започва всмукване на въздух. Напълнете баластните резервоари с въздух! Баластните резервоари поемат въздух. Носът нагоре. Носът нагоре! Задната част нагоре!  Съдът изплува на повърхността! Съдът изплува на повърхността, командир! -  Свалбард - Норвегия.

Йонджа набира телефонен номер на сателитния телефон. Какво е това, пита Арман.- Йонджа - Това е последния номер на който е звъняла Дефне.  Феликс - Какво става? Аз не схванах. Арман - Никой не схваща. Йонджа звъни - Ало. - Ало - Ало чуваме ли се? Дефне? - Не аз ... Не съм Дефне, аз съм Йонджа. А кой сте вие? - Аз съм бащата на Арман. Може ли да говоря с Арман? До вас ли е? - Ало? - Баща ти. - Чувате ли ме? - Ало.
Арман взима слушалката. - Ало? - Арман? Сине. - Кой си? - Сине, къде си?  Трябваше да се връщаш от Испания или греша? - Татко? - Слава Богу, че чух гласа ти. - Момент, момент, ти ... Ти как ... Ти как си жив? - Къде си сега? Какво знаеш за плановете? - Не знам нищо за никакви планове. Къде си ти сега? Не знам нищо какво става? - Какво ти каза Дефне? - Не ме влудявай! Какво става? Отговори ми! Къде си? Какво става сега, как можеш да говориш по телефона така спокойно с мен? И как нищо не се случи с теб? Искам отговори. - Вместо да ме питаш как аз съм оцелял, по-добре помисли за това как ти си оцелял. - Аз знам как съм оцелял. - Ако знаеше, вероятно нямаше да говориш така с мен. Арман, аз направих всичко това. Проучването на Дефне, идването ѝ там да те убеди да се гмурнете, спасяването ти от Якамоз. - Не, Дефне защо ще иска такова нещо от теб? - Тя искаше да оцелееш. Защото я беше грижа за теб така, както и мен ме е. Както и да е, не бъди строг към нея. Къде е Дефне? Изпратих ѝ нови координати. Не ги ли получи? Не ви ли каза? - Дефне не може да каже нищо. Тя е мъртва. - Какво? Как? Много съжалявам. Ако не беше проучването на Дефне, за това ... - Ти как научи за това, което се случи със слънцето? - Арман, ти трябва да дойдеш тук. Ще ти разкажа всичко. - Къде си ти? - На остров на индийско крайбрежие. Ти? - Норвегия, Свалбард. - Тук има нов свят. Ще те чакам. - Почти изгрев е. Затварям.

Скрит текст:
Всички са шашнати. Феликс - Това баща ти ли беше? Арман избърсва сълзите си - Така мисля. Най-малко звучеше като баща ми. Йонджа - Как? Как, Арман? не си ли сигурен, че е баща ти? - Аз никога ... По дяволите! Баща ми ... Баща ми е предател. Баща ми е много интересен човек, не можеш да му се довериш. Не съм вярвал на баща ми, от както бях дете. За него никога не е било проблем да захвърли настрана хората, които обича. Сега съм объркан. Той е знаел всичко, което ще стане със слънцето. Хатидже - Никак не съм изненадана. НАТО знаеше за това от дни. Може би определени хора също са знаели. Феликс - Какво каза той? - Арман - Той е в Индийския океан. - Какво? Иска да отидем там възможно най-скоро. И знае за всичко случило се. Това ми каза. - Но как е оцелял? - Не знам. Не знам. Умут е бил прав! Умут е бил прав. Участвал съм в таен заговор, за който не бях наясно. Хатидже - Ами Дефене? Тоест ... Колко от това знаеше тя? Йонджа - Това не е толкова важно в момента. Искам да кажа, ако баща ти е оцелял, дали в убежището или какво? - Както казах. Говорих с него по телефона. Каза, че е в Индийския океан. Повече нищо не каза. Това беше. - Йонджа - Добре. Какво трябва да правим?   - Ти си командирът. - Ти си този, чийто баща е оцелял. - Тогава първо да отидем да вземем тези семена и оборудването и всичко останало веднага. След това ти ще решиш като командир. - Добре. Добре.

Скрит текст:
Арман и Рана се готвят да излизат. Йонджа ги наблюдава.  Рана към Йонджа - Инструментите, необходими за оранжерията, трябва да бъдат в хангара до летището. Или поне така си мисля.  Арман - Поне да сме близо до доковете. Йонджа - Ако баща ти казва истината, тогава може би не трябва да отглеждаме нищо. - Не забърквай баща ми в това. Вземете каквото може да носите. Влиза един от екипажа Хасан - Извикали сте ме, командир? - Ще отидеш с Рана. Вие ще търсите оборудване за отглеждане на семената. Не трябва да ходиш сама. Не знаем какво ни чака. - Командире, мога да отида и сам, ако искате. - Не, не ходи сам. Рана вече знае какво е необходимо и какво не, нали? Арман - Ако Рана не го знае, тогава никой не го знае. - Трябва да вземеш някой от екипажа с теб, Арман. -Защо? Тревожиш ли се за мен? - Това ми е работата. - Добре, а моята работа е да улесня твоята. - В смисъл? - Отивам на мисия. Ако не се върна, ще загубим само един човек. - Рана - Не говори такива неща! Йонджа - Хасан, заеми се с маршрута. Оставяме ви. Арман, ще дойдеш ли с мен? Трябва да ти кажа нещо. Арман, виж, не познавам баща ти ... - Да не познаваш баща ми не е загуба, а шанс за теб. - Арман, знаеш, че наскоро загубих баща си. И ние имахме разногласия. Но бих дала всичко, само за да го видя и да му кажа колко много го обичам. Бъди внимателен.
Рана и Феликс се сбогуват. Арман си слага шапката- маска. - Готов ли си? - Арман излиза.
Скокът на кея. След него Рана и Хасан. Бягайки, се разделят в две посоки.

Скрит текст:
В подводницата - В дълбоките сини води. Гмуркаме се без спиране - Умут с белезниците и веригата се опитва да пее. Готови сме е нашия код ... О, врагове, идваме!
Хатидже и Йонджа в коридора - Някакво богато копеле е научил какво ще се случи, има всичко подготвено и се спасява, а? - А от къде знаеш, че само той се е спасил? Може би има и други с него. - Вярно. Всичко, което Арман каза, откакто дойде на подводницата, се оказа вярно. Веднага разбра кой какъв е. Ако каже, че на баща му не може да се вярва, значи е така.
На летището Хасан и  Рана - Предполагам, че е там. Там има самолет. Скриват се. - Има и хора. Обзалагам се, че са тук заради семената. - От къде знаеш? - Какво друго биха правили тук? - Какво ще правим? Това /пистолета/ за какво? - Ще се опитам да говоря с тях. - С пистолет ли? - Не знам дали са приятели или врагове. Отиди и предупреди командира. - Бъди внимателен. - Хайде какво чакаш? Рана се връща.
На подводницата Умут виси на тръбата. Някой от вън го вика. - Лейтенант.  - Хатидже - Знаеш ли кой е Асил Кая? - Асил Кая. Бащата на Арман. Преди всичко това да се случи, той беше един от най-богатите хора в страната. Асил Кая. - Той най-вероятно е начело на този списък. - Продължи. - Асил е жив. Току-що говори с Арман по телефона. - Как е оцелял? - Не знам как е оцелял. Но в момента той е в Диего Гарсия /  Остров в Британска територия в Индийския океан/ - Диего Гарсия. Въздушна база. - Да. Защо Асил е бил там? - Защо?

Скрит текст:
Алтан вижда нещо на радара. ...  някаква опасност и хуква да вдига тревога.
Арман върви през снега към входа на хранилището. Влиза вътре и чува гласове. - Това ме убива, трябва да го разберете. - В крайна сметка, ти не си чудовище. - Арман се провиква - Здравейте. Има ли някой там?

Хатидже и Умут - Диего Гарсия. Това не може да е съвпадение, лейтенант, нали така. Казала ли си на някой друг? - Ако питат мен, да те лишат от звание и да те затворят тук, дори е малко. Но ако Йонджа ни заведе там и Асил е такъв, както говорят ... Може да имаме нужда от някой, който мисли като него. - Да, имате нужда от дявол.

Арман навлиза навътре в хранилището. Гледката го изненадва - Хей! Какво става? на английски  - Той иска да ме убие.  - Турчин ли си? / на турски / - Да братко. Хвърли оръжието.
Същата сцена В нощта  >>>

Скрит текст:
- Арман - Хей! Какво става? на английски - Той иска да ме убие. - Арман на турски - Хвърли оръжието, братко! - Айаз - Турчин ли си? - Да, братко. Хвърли оръжието. Имаме подводница. Ние сме изследователи.
Айаз - Иди си, братко. - и стреля по бягащия. Арман - Недей!  Айаз - Всички ще си платят! - и стреля по посока на Арман.

Скрит текст:
Умут - Отвори люка. Отвори люка, лейтенант Челик. Отвори люка, преди този лукав блондин да се е върнал. Имате нужда от мен! Ти сама го каза. Отвори Люка, лейтенант!
Рана се спуска по стълбата - Хей там горе има хора! - Екипаж! Хайде момчета, хайде! Всички на палубата! Отворете портала! Феликс сграбчва Рана - Какво става? - Торпедо. Към нас лети торпедо. - Какво? Гмуркаме се след 15 минути. Умут - Отвори люка, лейтенант! Отвори люка.

В хранилището - Върви си братко. Изстрел по посока на бягащия - Недей! - Ще си платиш за това. - Айаз  стреля - Арман пада. Стреляли са в него.  Иска да види нещо на гърдите си. Съзнанието му е замъглено. Всички  моменти минават пред очите му.  - Изплуване.  Дефне - Какво ще кажеш за падината Еребус.  Надявам се Джем да е последният. Джем - хахахаха.  Целувката ... Нееееееее! Асил - Тук има нов свят. Ще те чакам. Дрон в една оранжерия. Очите на Арман ту се присвиват, ту се отварят.

Историята на една подводница  -  Маршрута на Якамоз - Подводницата е била на последно плаване в Индийския океан.Там където е бил и Асил Кая. Подводницата получава в последния момент нова мисия от НАТО, да отиде до Кос и да прибере 5 цивилни. След това отива до Искендерун да зареди гориво, да се направи ремонта и да зареди с храна. И ако всичко беше добре, може би щяха да се върнат в Индийския океан.
Новите обстоятелства налагат да се отиде до хранилището за семена - Норвегия. Тъй като е по път,  "идеята" на Дефне, за Испания - Хихон също може да се осъществи. Слагам кавички за идеята на Дефне, защото Асил знаеше, че трябва да са в Испания. Може би това е било част от плана. И така Якамоз стига до Шпицберген - Норвегия. Към подводницата лети торпедо. По ирония на съдбата тези, които изстреляха двете торпеда - Алтан и Умут, се намират на подводницата. Алтан пръв забеляза, че нещо лети към тях. Бумеранг!? Ще оцелеят ли на Якамоз? Може би Умут, знае как да стане това. Или това беше Историята на една подводница.

Имахме малък спор в края на В нощта. Твърдях, че Айаз стреля по Арман. После пак гледах и не бях толкова сигурна. Сега сравних кадрите. Първоначалното ми чувство не ме е излъгало. Айаз стреля по Арман. Сега си мисля, че може би куршумът е улучил медальонът на Дефне и това спасява Арман.

И най после да си задам въпросите - Ще има ли следващ сезон на Якамоз? Или ще има трети сезон на В нощта? Или ще има ново заглавие, нов сериал, в който ще се съберат оцелелите, които и да са те, от двата сериала.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 21:44 от * Diva *

# 129
Диве,, отново голямо благодаря !!!

Ще почна отзад. Втори сезон на Якамоз и трети на В нощта обединени в един сериал трябва да има, за да завърши все пак историята. Въпросът е кога?
Мойте предположения са да почнат есента. Зависи и Джейсън Джордан как ще завърти историята. В нощта героите се разделиха на две, от Якамоз също. Отново ще се върна на личния живот на артистите, защото мисля, че в момента това играе някаква роля в продължението.. Йонджа/Едже в момента е с малко бебе. Най-лесното в случая е терпедата да ударят подводницата и така естествено ще настъпи края на нейната героиня, но и всички останали от екипажа с изключение тримата, които се качиха на брега. В същото време В нощта, Силви излетя с хиликоптера , а и тази актриса в момента е с малко бебе, така че и нея могат да я ликвидират , но това ще засегне и част от другите герои на В нощта. Та си мисля, че продължението дори да е било написано ще трябва да се преработи или да се изчака точно по лични причини на две от водещите актриси. Това едва ли са предвидили.

Благодаря за разясненията за Дефне. Три пъти съм гледала сериала, но така написано е много по ясно. Това, че Дефне е офицер от НАТО дава обяснение за доста нейни постъпки и поведение. Нейната категоричност, винаги имаше мнение по въпросите, които възникваха, налагаше се.
Сега се зачудих дали Кенан и е бил истински годеник или само е служил като параван , за да въздейства повече на Арман. Думите на Асли , че той и Дефне за били загрижени за Арман, ме навеждат на тези мисли.
Не ми стана ясна идеята, защо тя трябваше да е от немско турски произход.

Спирам до тук, че утре съм от рано на работа, но ще продължа.

Лека 😍🤗😍

# 130
Привет, дружки! Hug

Пепи, Диве, благодаря ви за споделеното по последните две серии на Якамоз! Kiss Оказва се, че тях с превод съм ги гледала до там, докъдето съм превеждала, демек 20, понякога 30 минути Thinking Срам, ама не помнех за торпедото, което лети към Якамоз Blush Та, ще взема да ги изгледам и тогава ще споделя дали и за мен Дефне действително е била офицер от НАТО или просто е работила за тях, защото не съм много сигурна в това Thinking
Диве, не си спомням да сме спорили за финала на "В нощта " ? Ясно беше, че Аяз стреля по Арман, но да видим дали наистина колието на Дефне ще го е предпазило, защото няма как Арман да умре, нали ? Че трябва да има продължение и на двата е ясно, да видим Джейсън Джордж какво мисли по въпроса Smile
Вчера беше много емоционален ден, много мило ни зарадваха КБТ! Heart Eyes
И колко колажи се появиха след тези прекрасни снимки на баща и син Heart

На когото му е интересно, споделям част от това предаване с Ойкю
Цитат
От разговор в предаването  Ibrahim Selim ile Bu Gece  (превод от групата Diziturk)
- Бях много спокойно дете в детството си и сега съм същата. Смятам се за скучен човек.
- Наистина съжалявам, че се татуирах. Джан дойде с идеята да си татуираме името на нашия син, съгласих се под влиянието на емоциите, но сега съжалявам. Да, това е името на сина ми и много го обичам, но тази татуировка много ме притеснява. Не съм човек, който обича татуировките.
- Често ни бъркат с Езги. Понякога дори играя в отговор, за да не обидя човека и когато го прегърна, тихо казвам " Аз не съм Езги, но добре, нищо страшно не е станало, просто да знаете“.
- В началото на връзката ни с Джан вече знаехме, че ще кръстим детето си Роман. Тоест няма значение дали ще бъде момиче или момче. Все пак името щеше да е Роман. Тази идея хрумна на Джан, той го предложи и ми хареса.
- Когато бях дете, когато исках да кажа нещо на родителите си, винаги пишех писма и ги слагах под възглавницата им.
- Когато се карам или изяснявям отношения с някого, винаги изпадам в ступор. Не мога да кажа нищо друго освен "аа..е", не зная с какво е свързано. По-лесно ми е да изразявам мислите си в SMS.
- Ако не бях станала актриса, най-вероятно щях да стана художник.
- Синът ми може да доведе всяко момиче у дома, няма да имам нищо против и няма да им диктувам правилата си.
- Ще науча Роман на единственото нещо - да не разбива сърцата на момичетата.
- Върнах се след дълго прекъсване със сериала "Играта на моята съдба". Честно казано, за пореден път се убедих колко е трудно да се прави продукт по турска телевизия. Кога ще сменят концепцията и ще направят сериите макар и малко по-кратки ... Ах ...

Много са ми готини двамата с Джан, много съвместима двойка се оказаха и съвсем не мисля като нея, че е скучна, напротив, има добро чувство за хумор.
https://vk.com/kivancoyku?z=video-62215399_456242581%2Fpl_wall_-62215399

Като прочетох обаче какво е казала за тв. сериалите, отново се запитах дали Къванч би си го причинил отново с Краля ? Thinking
Пожелавам ви прекрасен ден и успешна нова седмица! Hug

# 131

Привет в понеделник!! Hug
Радвахме се на новите снимки и прекрасната изненада от вчера Heart, много хубави коментари, Благодаря!!
Диве, Пепи Hug Мерси за споделеното и гифчетата Flowers Rose по 7 еп.
ще се включа по някое време...няма за къде да бързаме.
Според мен снимките за нов сезон....няма да са толкова скоро, едва ли ще е есента...а и няма нищо официално обявено Worried
Фенче Kissing Heart е ти нали изгледа сериала в началото с руски превод, на маратон? Wink
благодаря за превода от интервюто с Ойкю. интересно ми беше.
ако тв. сериали не си променят малко времетраенето, то с тия платформи няма да има кой да играе в тях Angry

наистина много колажи......

а Башак беше споделила снимка и с баща си вчера

като написа Много ни липсваш татко, всеки ден, но най вече днес. Толкова искам да си сега също с нас, какво ли не бих дала.....Disappointed Relieved

Терзи беше постнала инфото за бавачката. Blush
https://www.mynet.com/kivanc-tatlitug-ve-basak-dizer-kurt-efe-ni … -406607-mymagazin
филипинка, знаеща перфектно англ. със заплата от 1400 долара на месец..  също й покриват разходите за визи, застраховки и полети до/от Филипините веднъж годишно.

...................
Берен е с бански от Дениз

Здрава и успешна седмица!! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 13:21 от Airra

# 132
Здравейте Hug
Снимката която чакахме се появи. Heart Eyes

Айре , Hug Филипинките са добри като бавачки. Хазалка също нае филипинка и добре се разбират.

Режисьора на филма с Киво и Берен доверяваме се на Гювентам. 
Моя човек е в отлична форма и ме радва. Снощи пак си го видях.

# 133
Aйре Heart Eyes благодаря за споделеното! Kiss Така е, след платформите не зная кой от актьорите ще се навие да играе в близо тричасови серии Thinking Да, знам, че няма още нищо официално, но много хора са убедени, че ще играе именно Киво, но да видим.
Ами не съм, изгледах го на един дъх на турски, след това го започнах с руски дублаж, а след като ти ми го намери с руски субтитри, веднага започнах да превеждам и първите серии ги гледах, но последните не съм Smile След гафа с превода, гледах да наваксам и след като си преведях моите минути за серия, веднага започвах новата и чак сега се усетих, че аз всъщност не съм ги гледала до края с превод , нищо, че се изфуках, че съм го гледала едва ли не два, три пъти Stuck Out Tongue Winking Eye И чета суртинта Дивето какво е писала и се чудя за какво торпедо говори, на турски не съм и разбрала за какво иде реч Stuck Out Tongue Winking Eye Нейсе, добре съм, ама ще се оправя Stuck Out Tongue Closed Eyes
Феми, видях го твоя човек с Дуйгу на някаква сватба, да, сега вече изглежда много добре, само тоя каскет за какво го е нахлупил да го питам Smile
Брех, тия подруги всичко знаят, днес бил РД на анне Нуртен, да е жива и здрава! Flowers Four Leaf Clover

# 134
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря за споделеното и реакциите!!!
Първо пак да благодаря на Фенка, Айра и Алиннка
за превода на  Yakamoz S-245!
Специално благодаря на Еванджелин!!!
Тя не просто е сложила субтитрите на бг,
а се усеща, че има и една цялостна редакция.
Цялостната редакция е много необходима,
за да няма разминавания в историята.
Когато е свален текста се вижда това много добре.
Ако се сещате в един от първите коментари,  имаше забележка,
че превода - субтитрите на турски, имат грешки.
Да, има и аз забелязах едната, от които беше за това,
че съобщенията на Дефне бяха НЕДОСТАВЕНИ, а не Неизпратени.
Преводът беше от английски на турски със субтитри. еп. 6.
И в последната серия накрая тези реплики между Арман и Айаз
на англ. и турски не са подредени добре като субтитри на турски. 

Благодаря ви, дружки за споделеното по Yakamoz S-245.
Ще се опитам да отговоря за някои моменти, като този >>>

Цитат
Най-лесното в случая е терпедата да ударят подводницата и така естествено ще настъпи края ... , но и всички останали от екипажа с изключение тримата, които се качиха на брега.
Навън от подводницата са двама - Арман и Хасан. Рана се върна!!!

И другото >>> Да, Дефне е офицер от НАТО - с номер 796245А3
и всички подробности >>>

Явно е била тайна мисията ѝ, защото в дневника на капитан Еренай
срещу нейното име Дефне Ерен имаше само въпросителни.  
За другите пишеше какви са - микробиолог, океанолог,  ...

Дружки, яко затънах в Историята на подводница,
та се върнах пак В нощта. Писала съм и там подробно >>>

Цитат

Ей, какво правите там?
Хвърли пистолета, братко
.  
Турчин ли си?
Да, турчин. Остави оръжието.
В морето имаме подводница.
Ние сме изследователи.

Махай се, братко.
Нека поговорим.
Не го прави.

Всички ще си платят.

Сега направих 4 нови гифчета от В нощта >>>

И да си призная, че лъжа.
Не някой друг, а моя милост е твърдяла,
че Айаз е стрелял само по Маркос.
Накрая съм се съгласила, че е стрелял по Арман,
но не го е убил. Има го черно на бяло >>>

Цитат
Ето -
Според мен, Аяз стреля по войника, който се опита да избяга, а не по Арман.
А после -
За В Нощта - Да, Аяз стреля накрая два пъти -
единия във войника-пилот Маркус, който избяга,
и другия в идващия му сънародник ...

Ама има и още, дето съм го видяла и писала,
а сега съм го забравила.

Цитат
Направи ми впечатление, че последната серия
е представена с този кадър

Интересно ми е и защо последната серия на 2-ри сезон е със заглавие "Asil"
и най вече какво означава - Точно. На време, или Крал, Цар.
Всички серии и в двата сезона носят имената на съответните герои,
и показват в началото историята им преди полета,
и своеобразната причина, защо са предприели това пътуване.
А в последната серия, началото беше за Хорст,
но заглавието е с друго име.

Та сега от Подводницата показаха "Asil" Асил Кая.

Е, време е да се спра!
Мислех съвсем друго да пиша, но ...
Много се отплеснах. Извинете!!!
Лека вечер!!!

Общи условия

Активация на акаунт